שאלה על גיבוש צנחנים

shloomoo

New member
שאלה על גיבוש צנחנים

שאלה קטנה: מה המינימום של שכיבות סמיכה, כפיפות בטן בדקה וזמן לריצת 2000 כדי לעבור את היום הראשון בגיבוש? ואם לדוגמא, אתה טוב מאוד (הרבה מעל המינימום) בריצה, אבל לא משהו (קצת מתחת למינימום) בשכיבות סמיכה, האם עדיין תעבור - כלומר האם שלושת הנתונים משוקללים למספר אחד, או שיש שלושה רפים? תודה רבה, וגם אם אתם לא יודעים את התשובה בדיוק, אבל הייתם בגיבוש צנחנים - תגידו כמה עשיתם בשביל לעבור את היום הראשון.

after

New member
מבחן כושר בגיבוש

המבחנים עליהם אתה שואל מרכיבים מבחן כושר אותו עוברים בתחילת הגיבוש וכן בשלבים שונים של השירות הצבאי. למבחן ציון משוקלל משלושת המרכיבים: בטן, תרגיל ידיים(שכיבת סמיכה) וריצת 2000 מטר. הציון המקסימלי הוא 100 (70-ריצה, 15-ידיים, 15- בטן) ואתו יקבל מי שיעשה: 75 ומעלה שכיבות סמיכה רצוף, 86 ומעלה כפיפות בטן רצופות וירוץ בפחות מ- 6:48 דקות. הציון הולך ויורד ככל שהביצוע יורד בכל אחד מחלקי המבחן. מעבר לזה מה שבודקים בגיבושים בעיקר זה לא כושר אלא חברות (מי עוזר ולא משאיר את חבריו מאחור), כושר מנהיגות ואחריות. אם תפגין את כל אלה- נקודה פחות במבחן הכושר לא תשנה. בהצלחה, צוות אפטר.

shloomoo

New member
קצת הבהרות, בבקשה

ברור לי שהצטיינות במבחן הכושר לא קריטית בשביל לעבור את הגיבוש - אבל יש רמה בסיסית שצריך לעבור בשביל להגיע לשלב שבו מראים חברות וכו (ואם יש לכם טיפים על דברים שאני עלול לעשות או לא לעשות מחוסר תשומת לב ושעלולים לפגוע בקבלה שלי לצנחנים, אנא אמרו לי). עכשיו, אתה כתבת שהציון המקסימלי הוא 70 (100 - ריצה, 15 - בטן, 15 - ידיים) - מה הכוונה בסוגריים? האם אתה יכול לעשות טבלה, או להסביר קצת יותר על שיטת השקלול של הנתונים? וכמובן מהו ציון המינימום שצריך בשביל לעבור את היום הראשון (אני צריך את זה כי אני לא משהו בשכיבות סמיכה, אבל יכול לרוץ ביום טוב 2000 בפחות מ- 7 דקות)? תודה רבה.

הבהרות נוספות

הכוונה בסוגריים היא הציון היחסי שיש לכל חלק בציון הכללי של המבחן, כך שאתה יכול לראות כי החלק המשמעותי הוא של הריצה והחלקים האחרים קצת פחות חשובים- לכן אם אתה טוב בריצה, זה לטובתך. אין לנו מידע לגבי ציון מינימום אותו נדרשים כדי לעבור את יום הגיבוש. אלה נתונים שהצבא לא מפרסם. בקרוב נפרסם דף מידע לגבי נושא הגיבושים, באתר. בהצלחה, צוות אפטר.

למעלה