שאלה על גלריה

sziman1

New member
שאלה על גלריה

אחרי הרבה הצעות מחיר, החלטנו להרחיב את הבית רק ב 12 מטר ( המקום 48 מטר ) לצערי בית לא מתוכנן נכון, אבל בדרך לא דרך יצא משהו מתוק. מפקח הבניה שלי הציע לי לעלות לגלריה. ההחלטה להרחיב רק ב 12 מטר נובעת מהסיבה שלא לבנות ממ"ד,( חשוב לציין כי הבית נמצא בקיבוץ ו 20 מטר ממני קיים מקלט ) לדעתי הלא מלומדת עלייה לגלריה משמעות > הרחבה נוספת. בשיחת טלפון הוא אמר שיש שיטות ששטח הגלריה לא יחשב כאזור מגורים ( משהו עם גבהים ). משהו יכול לעזור לי עם כל המונחים והמושגים? שחר

fireman

New member
בכדי שחלל מגורים יוגדר

ככזה צריך להיות לו גובה מינימלי מסויים בין הרצפה לתקרה תסלחי לי אך אני לא זוכר מה הגובה המינימלי המדוייק אבל כדאי מאוד שתבדקו אם הגובה שהוא מתכנן הוא גובה ראוי למגורים, כמדומני מדובר בגובה של 1.8 מ'. במקרה האישי שלי, לא רק שהוא לא ראוי למגורים הוא גם לא ראוי לעמידה. בכל מקרה אם הבית נמצא בקיבוץ ויש מקלט במרחק של באמת 20 מטר תוכלי להגיש בקשה להקלה, במידה והנ"ל לא תאושר פני לועדת הערר המחוזית. אני חושב שמיקום המקלט הציבורי ביחס לביתך הוא כזה שיוכל לנמק בצורה טובה מאוד מדוע לדעתכם אין סיבה לבנות ממ"ד כחלק מהתוספת. בהצלחה

inbale

New member
../images/Emo207.gif את השאלה שלך

גם אני גרה בקיבוץ וכדי להרחיב את הבית אני שוקלת לשים ויטרינות במרפסת ולאחד את שטח המרפסת 25 מ"ר עפ הסלון הנוכחי 13 מ"ר . אחד מהחדרים בבית הוא מקלט אבל עם דלת רגילה וחלון רגיל. האם כשמוציאים רישון בניה מגיעים פיזית לראות את תיקניות המקלט? האם אפשר להמנע מהצורך ברישוי ע"י סגירה בתריסים של המרפסת?

fireman

New member
כאשר התוכנית מחייבת הוספת ממ"ד

הג"א מגיעים לבצע בדיקת תקינות של הממ"ד אחרי שלל הבדיקות שנערכות ע"י גורמים אחרים: אטימה ע"י מת"י או איזוטופ תקינות דלת וחלון הדף ע"י החברה היצרנית

בינא

Member
נשלח לך מסר עם תשובה.

תשובות נוספות תוכלי לקבל אם תשלחי דוא"ל לחתום מטה.

בינא

Member
שטח גלריה מחושב או לא? ממ"ד או לא?

היות ולאחר קריאה חוזרת לא הצלחתי להבין באיזה שלב את נמצאת (?) תכנון להגשה להיתר בניה (?) או אולי תכנון לבצוע (?) או אולי כבר ביצעתם ("יצא משהו מתוק")(?), גם לא כתבת היכן בארץ וזה קובע, לכן יש קושי לענות, אבל להלן כמה היבטים: 1 - קיימים קיבוצים בארץ, אשר עדיין נחשבים מחוץ לטווח הקטיושות ו/או הקסאמים ולכן ועדות הבניה שלהם, אינן מקשות בנושא הממ"ד (חובה בכל דירה/בית במדינת ישראל), אם ניתן להוכיח מרחק אווירי שאינו עולה על 30 מ' ממקלט קרוב. 2 - גלריה היא שטח שלא יהיה מוגדר כשטח עיקרי למגורים בתוכנית ההגשה, אם גובה התקרה שמעליו קטן מ-1.80 מ' וזה אומר שאם הגלריה מיועדת לילדים או לצפיה בישיבה בטלוויזיה - לכי על זה. 3 - ניתן לבצע גלריה בחלל גג משופע היוצר תקרה משופעת, ושטחה לא יחשב כשטח עיקרי למגורים בתנאי שגובה התקרה אינו מגיע ל-1.80 מ'. זה אומר שכל שטח שמעליו יש תקרה שגובהה עולה על 1.80 מ', יחשב בהגשה כשטח עיקרי שעליו משלמים גם ארנונה. 4 - קיימות דרכים שונות ומשונות לבצע גלריה (בשלבים), כך שלא תוכר כשטח עיקרי, גם אם גובה התקרה מעליה עולה על הגובה המותר.

למעלה