שאלה על "גמישות יתר של מפרק הברך"

שאלה על "גמישות יתר של מפרק הברך"

בצד המידיאלי, שלום, אני בת 28 שהייתי קטנה היתי הולכת עם כפות הרגלים כלפי פנים, רצו לשים לי ברזלים בלילה ל"תקן את הרגלים" ואמא שלי סירבה ופשוט כל הזמן הראו לי איך ללכת = עם כפות רגלים ישרות קדימה. בכל מקרה אני הולכת רגיל עכשיו ובכלל לא רואים שפעם הלכתי עם כפות רגלים פנימה הבעיה היא שעכשיו יש לי גמישות יותר בצד המידיאלי של הברך - אני יודעת שיש לי גמישות יתר של ה-tibial collateral ligament ואני מאמינה שגם ה- joint capsule יותר גמישה ובטח גם הגידים של כל השרירים שמסתיימים שם. אני יכולה לשבת כמו W הפוך אם את מבינה את הכוונה והטוסיק מונח על הרצפה...למרות שאני משתדלת לא לשבת כך. יש לי גם שחיקת סחוס - אבחנו את זה כבר בגיל 20 אחרי תקופה של שנתיים אחרי שהתחלתי לרוץ מגיל 18 אבל לכולנו יש לא?... בכל מקרה אני לא סובלת משום כאבים טפו טפו טפו. השאלה שלי היא כזו, אני רצה מגיל 18 בשנתיים האחרונות לא הרבה כמו בעבר-בשנתיים האחרונות אני עושה בעיקר ספינינג 3 פעמים בשבוע. בשנה האחרונה ספינינג 3 פעמים בשבוע וגם רצה לפחות פעמיים בשבוע וגם מתאמנת קלות עם משקולות - תוכנית אימונים קלה פעמיים בשבוע. ורציתי לדעת אם אני כבר מתאמנת עם מכשירים בחדר כושר אם יש תרגילים "יעודיים" שאני צריכה לעשות כדי לחזק את השרירים ואיזה שרירים ? ואולי בכלל לא? אודה על תשובך, חג שמח.

AMI-101

New member
ייציבות הברך בגדול

Knee stabilization use proper technique when exercising יש עדיפות לחיזוק השרירים המייצבים של הברכים עדיף בלי תנועות חיכוך וסיבובים (כמו בכדורסל) ישנו חשיבות לעשית התרגילים בצורה נכונה ומותאמת אלייך דבר שפיזיוטרפיסת/ית יכול להדגים לך ביי עמי

השרירים

הם בעיקר : hamstrings, qudriceps , gluteus med.' gastrocnemius בגלל שמדובר על גמישות כללית הייתי ממליצה לעבוד הרבה על תרגילי שליטה יציבתית כלליים.

למעלה