שאלה על גנטיקה

שאלה על גנטיקה

קודם כל סליחה על הבורות. אחותי הודיעתני כי היא עומדת לעבור בדיקה גנטית לסרטן שד. כידוע לכם, אני היא זו שבטיפולים עקב סרטן השד. כמובן שהיא רוצה שאצטרף אליה כי מתחקרים וכו'. השאלה היא, האם משמעות התוצאה אם היא נושאת את הגן או לא משפיעה עלי במצבי? זאת אומרת, אם התשובה שהיא נושאת את הגן, אז האם אני חולה גנטית או ממשהו אחר, איך אני יכולה לדעת? האם אני צריכה גם להבדק? ועדכון: לגבי אחותי ההריונית: אז התשובה של בדיקות השד+אולטרסאונד יצאו טובות ברוך ה', אבל בגרון נראו באולטרסאונד 3 גושים ובלוטות למפה מוגדלות ולכן ביקשו אותה לעשות FNA. שאלה: האם לא מסוכן בחודש תשיעי לעשות FNA בגרון, אם תתעלף יקרה משהו לתינוקת? או שכדאי לדחות את הבדיקה עד לאחר הלידה. שאלות קצות מבולבלות, כי אני קצת מבולבלת, מקוה שהבנתם את השאלות. אודה על תשובותיכם.

מיליתו

New member
אז ככה

קודם כל - תודה לאל על הבדיקות שלה... לגבי FNA, לא נראה לי מסוכן בהריון, אבל אם זה סובל דיחוי לאחרי הלידה, למה לא? לי עשו ביופסיה של ממש עם הרדמה מקומית וזה לא מה שפגע בהריון. לגבי הגן - תוכלי לדעת שמה שיש לך הוא גנטי, ותוכלי להגיד לצאצאיות שלך (כולל נכדות יום אחד) שידאגו להיות במעקב צמוד. מובן שנשאות של הגן לא אומרת שיהיה סרטן בהכרח, אני מאמינה שצריך גם טריגר שיעורר אותו. לגביך, זה לא ממש משנה כרגע - את כבר במצב נתון וצריכה לצאת ממנו - לדעתי את צריכה לחשוב טוב על החיים שלך ולראות מה את יכולה לשנות בהם כדי למנוע את החזרה של הסרטן. לחשוב איזה גורמי מתח או גורמים מחלישים אחרים יש סביבך, ואיך את יכולה לנטרל אותם - לדעתי, בלי זה כל הכימו / הקרנות / ניתוחים שבעולם לא יעזרו. לא רק לך - לכולנו. בהצלחה

נאן

New member
היי מיכלית../images/Emo24.gif

אז ככה בקשר לגניטיקה בדרך כלל שיש סיפור של סרטן השד. בודקים את המשפחה את הקירבה הראשונה. לוקחים בדיקת דם. לוקח כמעט חודש בערך ואז באות תשובות. יש נשים שנושאות את הגן הזה הן יכולות לחלות בסרטן השחלה שהוא הרבה יותר קשה לטיפול. ולכן חשוב להבדק. לצערי בודדו רק גנים של יוצאי האשכנז כדי שיבדקו אותם. יש נשים שבמידה ונמצאו חיוביות מבצעות כריתת שחלות ולפעמים כריתת שדיים. זו שאלה קשה עם דילמה. ויש נשים שלא נושאות את הגן אבל יש סיפור משפחתי. למשל כמו אצלי. אני חושבת שבקשר לשיקול האם לעשות לאחותך ביופסיה בחודש תשיעי יכולים לענות הרופאים. נשים בהריון מתעלפות לפעמים וךתינוק לא קורה כלום. היא בבית חולים עושה את זה? כרגע את בטיפול בגלל הסרטן הבדיקה הגנטית לא מעלימה את מה שאת צריכה לעבור אבל חשוב לדעת האם יש בך וזה ישמע נורא ואיתך הסליחה יכולת לגדל מוטציות שקוראות לעצמם סרטן.ואיך את תתגונני מהם. נאנוש

היי לכם, לא מזמן חזרתי

מטיפול כימותרפי וגם מביקורת של הרופאה האונקולוגית. טוב, אז הטיפול היה ארוך ומתיששששששששש, כבר כמעט שנרדמתי אבל לא היה מספיק נח, והזמן לא עברררררררררררר אצל הרופאה היה בסדר, היא כבר לא אמרה באופן חד משמעי שלגבי הריון נוסף אין סיכוי. היא היתה יותר אופטימית, רק שזה בטח לא בשלוש השנים הבאות, שיהיו לטובה!! מלבד זאת, שאלתי אותה גם לענין הגנטי, והיא מאוד המליצה לי לעשות את הבדיקה. רק היא אמרה שצריך לקחת בחשבון את הצד הנפשי שאם יש נשאות של הגן, איך זה ישפיע נפשית כשהסיכון הוא גדול יותר וגם משפיע על האחיות (יש לי 4 אחיות). בסוף הוחלט שאחותי תעשה את הבדיקה ואם חלילה היא תהיה נשאית של הגן, גם אני אעשה את הבדיקה, כדי להמנע ממתח מיותר ומבדיקה כואבתתתתתתתתתתתתת. תודה על התגובות וכל מה שנאמר, לא נאמר כדי להבהיל (אליך נאן יקירתי), אלא באמת צריך לקחת בחשבון דברים כשיש תפנית בתוצאות, פשוט אמרת אמת והאמת היא הטובה ביותר. לגבי טריגרים, אליך מיליתו יקירתי, לצערי יש דברים שהיא אפשר לעשות הפרדה ויש מתחים, צריך ללמוד לחיות איתם מבלי שיהפכו לדברים כל כך בומבסטיים בחיינו ואת הדרך הקלה והנעימה ביותר לצאת מהם, עם כל הקושי, ואת זה אני מנסה ללמוד. עד כאן בינתיים, שהיום יהיה לנו טוב יותר מאתמול ופחות טוב ממחר אוהבת אתכם, מיכל

למעלה