שאלה על גרניט פורצלן

שירי77

New member
שאלה על גרניט פורצלן

מישהו יכול להסביר לי מה זה גרניט פורצלן והאם זה מומלץ כריצוף לבית?

אבא שלי אומר שגרניט פורצלן זה הכי

אבל אני לא סובלת את המראה של החומר הזה!!!!!!!!! ולמהות החומר. טרה קוטה, אריחי קרמיקה ואריחי גרניט פורצלן וסרוויז חרסינה סיני, הן בבסיס אותו החומר. כמו החימר הזה שכיירנו בו שהיינו ילדים? - אז גם כאן זהו חומר שמוציאים מן האדמה. התוצאנ הסופות של המוצר תלויה במרכיבים הכימיים של ה"בוץ" ומהיכן חפרו אותו ובטמפרטורה בה הוא נאפה. הטרה קוטה - החומר הכי חלש מכולם והכי סופג עשוי מחומר עם כל מיני מינרליים בינהם גם מתכות . הוא החומר הכי פחות טהור ואופים אותו בטמפ´ לא גבוהות, יחסית. אריחי הקרמיקה למינהם - עשויים למעשה מטרה קוטה אשר עוברת שריפה ראשונה ומעליה ציפוי קשה יותר ואז האריח עובר שריפה שניה. למעשה שתי שריפות. התוצאה חומר רך מלמטה וחומר קשה יותר בשכבה העליונה. הגרניט פורצלן הוא למעשה פורצלן - כמו החרסינה הסינית הוא עשוי מחומר מאוד טהור ללא מתכות וכמעט נקי לחלוטין. אי לכך, אופים אותו בטמפרטורות גבוהות ביותר והתוצר הסופי קשה מאוד, עמיד לשבר ושריטה והיתרון העיקרי שהוא חומר אחד לכל העובי. מבחינת המראה , זו שאלה של טעם. מבחינת ניקיון, כחומר הוא לא סופג כלל ולכן אני לא רואה בעיה. אבא שלי, שהוא רק פרקטי, רצה שארצף את הבית בגרניט פורצלן. אני, שאני קצת גם רוצה שיהיה אסטתי, סירבתי כל כך. כל כך הרבה רבנו על זה... אני חושבת שבגלל זה לא רבתי בכלל עם בעלי בזמן הבניה. התרכזתי בלריב על הגרניט פורצלן... אבל שוב, זו שאלה של טעם. בתור חומר - זהו חומר עמיד ביותר חג שמח

אתי@

New member
מה עדיף לטעמך על הגרניט פורצלן ../images/Emo35.gif

מה את רצית ואבא שלך התנגד

אני הכי אוהבת

מרצפות טרצו (בלטות) אבן שתים שלוש. מה שרציתי זה מה שיצא... בחרתי גוון צהבהב וחמים. כולם חושבים שזה סומסום. וזה אבן חזקה יותר. שילבתי גם דמקא שחור לבן במטבח. (חלום ישן...) לא רואים לכלוך של שבוע. נותן אוירה חמימה של בית ולא של ז´ורנל. מרצפות קלאסיות לבית במושב עם שני בנים חתול וכלב... בעיניי זה כל כך ישראלי. ומוכר . ומסמל בית. וגם מאוד יפה. סיגל

BOLDER

New member
גרניט פורצלן וטרצו../images/Emo47.gif

למעשה העמדתם את 2 המלכים הבילתי מוכרתרים של הריצוף למעט אריחי שיש, אחד מול השני וההשוואה די קשה כיוון שכל אחד משלים את חסרונות השני. בעוד שניקיון נשמר למראית עין לפחות בטרצו הרי שבגרניט פורצלן הלכלוך בולט דקה לאחר הניקוי. בזמן שחומרי ניקוי חריפים מעכלים את המלט הלבן בטרצו הרי שגרניט פורצלן מפהק ולא מזיז לו בכלל ואין הוא מושפע מכימיקלים (ביתיים בכל אופן) אם את הטרצו צריך ללטש קריסטלית אחת ל 10 שנים לערך כדי לחדש מראה הרי ש גרניט פורצלן אינה זקוקה ליותר מניגוב קל והיא חדשה ורעננה. אבל לטרצו יש יתרון אחד גדול הוא יותר ביתי כפי שמצטייר בעיני הישראלים וכן שלמות הריצוף והאחידות הנם כמעט אבסולוטיים.מכאן הדרך להחלטה הינה רק של הבוחר מתוך מניעים אישיים ולאו דווקא ממניעים כספיים או מניעי יופי או פונקציונאליות . פשוט בוחרים את מה שנראה יותר טוב בביתכלומר לקחת את הריצוף הנבחר ולהניחו במרכז הסלון העתידי ולראות איך הוא משתלב לעין בעלי הבית ולבחור. בהצלחה קובי

לא חייבים קריסטל

אפשר טרצו בלי קריסטל. אני אישית לא אוהבת את המראה המבריק יותר מידי וגם רמת ההחלקה על הרצפה מסוכנת ביחוד בבתים עם ילדים. שכנה שלי לימדה אותי פטנט. הרי אנחנו שוטפים רצפה ביתית. כלומר אין גריז כמו במוסך או צורך בחיטוי כמו בבית חולים. מספיקים המים עצמם. הפטנט הוא הוספה לדלי של חצי פקק גדול של... מרכך כביסה התוצאנ מדהימה אחרי מספר חודשים. הרצפה מבריקה בצורה נעימה ואין החלקה . תנסו ותווכחו. בהצלחה.

טעות באיכס!

התכוונתי לאיכס על ריח אחר... טוב, רק בוקר ואני לא ממש בתפקוד. אני חוזרת בי מהאיכס וממליצה על שני ריחות שאני אוהבת. 1. מרכך כביסה "מקסימה" ורוד. 2. מרכך כביסה "סופלין" ירוק - בריח תפוח. בהצלחה

אהבתי את הרעיון של המרכך

אבל באותה מידה אפשר היה להוסיף למים כמה כפות של מלח.הרכך פשוט מנטרל את הקלציום והמגנזיום שבמים

amonit

New member
כן אבל אז אתה מסתכן,

בשאריות לבנות על הרצפה- פסים של מלח והרי זה לא יעלה על הדעת.... חה חה >הכותבת היתה בעברה המפואר: עוזרת בית למשך 4 שנים, התמחתה אצל טובי עורכי הדין במשרדים והוזמנה אחר כבוד גם לנקות אצלם בבית ואצל השכנים ואצל הבת שלומדת עריכת דין וכ וכ, האמת שעכשו נזכרתי בבית אחד הרצפה היתה מבריקה ללא פוליש-- והנה ההוראות שקבלתי אחת לשבוע ונבדקתי על הכמויות, הדילול, והביצוע. חייבת לצייין שבסוף היום "הוזמנתי לכוס קפה" עד שהרצפה תתיבש ואם הביצוע לא היה מושלם נאלצתי לחזור על הפעולה שוב. [פעם ניסיתי לתחמן- שטפתי עם חומר ניקוי המיועד לרצפות והרסתי את הברק!] והנה המתכון יוצא הדופן: כף פתיתי סבון- כמו של פעם [אין לי מושג מאיפה קנו את זה] כוס מים רותחים דלי מלא מים מהברז. לערבב היטב ולשטוף. בסוף התהליך- סמרטוט יבש, להברקה מושלמת של הרצפה. אם זרובבלה קיבלה שרירים מלצבוע את הבית, לגבי חדר כושר היה מיותר כל תקופת לימודי האקדמים הנקיונות עשו את שלהם, האדם היחיד שפרנסתי אחר כבוד היה הכירופרקט שלימד אותי איך להרים חפצים כבדים, פרק את גבי הדואב ושימש כפסיכולוג כשנזף בי כי אני חייבת למצוא דרך אחרת לממן לימודי עיצוב ואמנות בירושלים. סלחו לי על ההודעה הארוכה זה עורר זכרונות....

כנראה שהמרכך עושה עוד משהו...

היי רוטב נראה לי שהמרכך משאיר בכל זאת איזו שכבה דקיקה מעצמו. פעם הילד הקיא ולמרות שמיד שטפתי וסתרתי עם אקונומיקה (בסיס לעומת החומצה של הקיבה) נשאר סימן של חוסר בקר עד שעברו כמה שטיפות. בכל מקרה הכיף של המרכך זה "ריח של נקי" מאוד חזק ודומיננטי וזה בעצם הכי כייף כשמנקים את הבית. שאר חומרי הניקוי יש להם, כנראה ריח שנשאר פחות זמן.

למעלה