אבא שלי אומר שגרניט פורצלן זה הכי
אבל אני לא סובלת את המראה של החומר הזה!!!!!!!!! ולמהות החומר. טרה קוטה, אריחי קרמיקה ואריחי גרניט פורצלן וסרוויז חרסינה סיני, הן בבסיס אותו החומר. כמו החימר הזה שכיירנו בו שהיינו ילדים? - אז גם כאן זהו חומר שמוציאים מן האדמה. התוצאנ הסופות של המוצר תלויה במרכיבים הכימיים של ה"בוץ" ומהיכן חפרו אותו ובטמפרטורה בה הוא נאפה. הטרה קוטה - החומר הכי חלש מכולם והכי סופג עשוי מחומר עם כל מיני מינרליים בינהם גם מתכות . הוא החומר הכי פחות טהור ואופים אותו בטמפ´ לא גבוהות, יחסית. אריחי הקרמיקה למינהם - עשויים למעשה מטרה קוטה אשר עוברת שריפה ראשונה ומעליה ציפוי קשה יותר ואז האריח עובר שריפה שניה. למעשה שתי שריפות. התוצאה חומר רך מלמטה וחומר קשה יותר בשכבה העליונה. הגרניט פורצלן הוא למעשה פורצלן - כמו החרסינה הסינית הוא עשוי מחומר מאוד טהור ללא מתכות וכמעט נקי לחלוטין. אי לכך, אופים אותו בטמפרטורות גבוהות ביותר והתוצר הסופי קשה מאוד, עמיד לשבר ושריטה והיתרון העיקרי שהוא חומר אחד לכל העובי. מבחינת המראה , זו שאלה של טעם. מבחינת ניקיון, כחומר הוא לא סופג כלל ולכן אני לא רואה בעיה. אבא שלי, שהוא רק פרקטי, רצה שארצף את הבית בגרניט פורצלן. אני, שאני קצת גם רוצה שיהיה אסטתי, סירבתי כל כך. כל כך הרבה רבנו על זה... אני חושבת שבגלל זה לא רבתי בכלל עם בעלי בזמן הבניה. התרכזתי בלריב על הגרניט פורצלן... אבל שוב, זו שאלה של טעם. בתור חומר - זהו חומר עמיד ביותר חג שמח