שאלה על ג'תרו טאל, האם השיר 'זקן מדי

קובי לו

New member
שאלה על ג'תרו טאל, האם השיר 'זקן מדי

לרוק'נרול אבל צעיר מכדי למות' נחשב למה שנקרא רוק מתקדם או שזה בעצם משהו בין פופ לרוק, או רוק (אבל לא רוק מתקדם)?

עמית ע

New member
בהחלט זקן מדי

אפצח בהתפרצות קטנה של קנטרנות שאני מקווה שתיסלח. מה דעתך על השיר הבא: http://wfmu.org/listen.ram?show=14671&archive=19370&starttime=2:24:30&endtime=2:28:39 (מצריך Real Audio Player) אורי, אני בטוח שגם אתה תזהה את המוטיב הקלאסי
קובי, אם יש סוג שאלה שהיא "חומר נפץ" בפורומים האלה זה "האם X זה פרוג". לפורום רוק מתקדם ב"נענע" (שאגב, מנסה עכשיו לעשות "קאמבק" אחרי תקופת קיפאון של קרוב לשנה), יש הסטוריה עקובה מדם עם הויכוחים הללו. בלי קשר למידת ה"פרוגיות" של השיר, אין לי ספק שהאלבום שהשיר לקוח מתוכו הוא אחת הפנינות המפוספסות של ג'תרו טאל. נסיון כמעט חד פעמי לחבר לתמהיל ה"טאלי" בלוז-רוק אמריקאי לבן (בניגוד לבלוז השחור של This Was), שאיאן אנדרסון כנראה נחשף אליו במהלך מסעי ההופעות של הלהקה באמריקה בשנות ה-70. חלק מהשירים מורכבים יותר וחלק פשוטים יותר, אבל החיבור הזה עובר כחוט השני בכולם ומאחד אותם לקונספט מוצק. השיר הספציפי הזה דווקא לא מהמורכבים, וכנראה זו הסיבה שהוא היחיד שהפך ללהיט (באופן יחסי). רק בשנות ה-90 אנדרסון חזר לבלוז רוק לבן, באלבומים Rock Island ו-Catfish Rising, אבל בלי ה"טאליות" הנפלאה של שנות השבעים. זקן מדי...

boazrush

New member
לגבי TOO OLD

מעניין שהתקליט הזה כמעט לא זוכה להתיחסות חיובית. לטעמי הוא תקליט חובה לאוהבי הלהקה. הוא כתוב היטב, הוא 'פרוגרסיבי' ואפילו מרגש בקטעים מסויימים. חבל לפספס אותו. אגם גם העטיפה שלו היא מן היפות (יש מן קומיקס מוזר בפולדאווט). בקיצור, מאד מומלץ.

eld453

New member
בהמשך ל too old...

בדיוק ראיתי היום הופעה שלהם, בטמפה, 1976. והשיר הזה מופיע שם, ממש אחלה. שאלה לי לאלה שמכירים את ההופעה הזו, (מכיוון שאני לא יודע אם מה שיש לי זה רק חלק מההופעה או כולה..) אצלי השיר אקוולאנג לא מופיע, האם הוא אמור להיות ? תודה למי שיוכל לענות.

למעלה