שאלה על דואל בוט 98&XP

LionHeart

New member
שאלה על דואל בוט 98&XP

היי אני מנסה להתקין את 98 מ WIN XP(מחיצות שונות) . אך זה לא אפשרי מפני כשאני שם את הדיסק של 98 הוא אומר שאי אפשר להתקין והוא לא נותן לי שום אפשרויות. ניסיתי להתקין את 98 ככה שהדיסק יעלה אוטומתית מהביוס .ההתקנה הצליחה אבל ! נשארתי רק 98 כי בהפעלת המחשב הוא לא נותן לי לבחור בין XP ל 98 אלא ישר עולה עם 98. וניסית כל דרך להגיע ל XP ולא הצלחתי. ואז הדרך היחידה שלי להתקין את שתי המערכות היא להתקין קודם את 98. אבל מה יקרה אם אני ארצה לפרמט את כונן 98 אז אני יהיה חיב גם לפרמט את כונן XP כי אי אפשר להתקין את 98 מ XP

kitt

New member
הסדר המומלץ (וכנראה שמיקרוסופט

יודעים למה) הוא קודם 98 ואח"כ NT/2000/XP כך יווצר לך דואל בוט. בNT וב2000 הוא מצליח עם קצת שיכנועים (מכות בעיטות וכד´
) גם בסדר הפוך, כנראה שבXP חסמו את זה (די בצדק לדעתי).

kitt

New member
בגלל הצורה בה המערכות מאתחלות

מערכת האיתחול של הNT לסוגיה הרבה יותר מתקדמת מזו של ה98, לכן גם אין אפשרות קלה להתקין את ה98 אחרי הNT כי היא משנה לחלוטין את הMBR של הדיסק לצורה בה NT לא יכול לחזור בקלות לעבודה.

LionHeart

New member
אז מה שאתה אומר

שאין סיכוי שאני יתקין XP ואחרי זה את 98 וישאר עם שתי המערכות(לקבל אופצית בחירת בינהן) ?

kitt

New member
לא אמרתי שאין סיכוי, רק שעדיף 98

לפני XP, מיקרוסופט עדיין לא הוציאו נוהל מסודר, יכול להיות שגם לא יצא, אני לא יודע אם הם ביטלו את האפשרות הזו או לא, נראה שכן.

LionHeart

New member
תגובה

אז אם אני ארצה לפרמט את 98(כששתי המערכות מותקנות) אז אני אצטרך למחוק\לפרמט גם את XP וגם את 98 שזה משהו באמת מתסכל. אבל לא כל כך הבנתי את הסיבה של מקרוסופט ואת "ההצדקה" שלך אותם ואני מצטט אותך - "בגלל הצורה בה המערכות מאתחלות kitt מערכת האיתחול של הNT לסוגיה הרבה יותר מתקדמת מזו של ה98, לכן גם אין אפשרות קלה להתקין את ה98 אחרי הNT כי היא משנה לחלוטין את הMBR של הדיסק לצורה בה NT לא יכול לחזור בקלות לעבודה." ותודה לך על העזרה,אני מנסה לפתור את הבעיה/למצוא פיתרון , כבר שלושה חודשיים ואתה הועלת לי הכי הרבה.

kitt

New member
בפירמוט של 98 תהיה שוב את אותה בעיה

זה נכון. ה"הצדקה" שאני העלתי היא השערה אישית שלי ואני מצטער אם לא הבהרתי את עצמי בקטע הזה. נראה לי שפשוט כדי לחסוך בעיות הם לא מאפשרים התקנה של 98 אחרי XP. צורת האיתחול של הNT למיניו היא דרך התפריט (גם כשהוא לא מופיע פשוט הזמן בו הוא 0) ואילו ה98 משתמשת בקבצים שמשנים את הMBR שזה סקטור האיתחול הפיזי של הכונן. וברגע שמשנים את הMBR המחשב כבר לא ידע לגשת לNTLDR של הNT/XP ולאתחל את המערכת.

antidot

New member
יש דרך הרבה יותר פשוטה...

אם יש לך כבר XP מותקן ואתה רוצה להוסיף 98 : 1) מריץ התקנה של 98 עם עליית המחשב ולא מתוך XP 2) מתקין למחיצה שונה מזו שיושב עליה XP 3)כל מה שנשאר זה "להזכיר" למחשב שיש לו XP מותקן. 4) להריץ את ההתקנה של XP ולבחור באופציה REPAIR ולהשלים את השלבים. 5) אחרי שיש לנו XP עובד צריך "לספר" לXP שיש גם 98 ולבקש ממנו להציג את האופציה של 98 בתפריט ע"י עריכה של קובץ BOOT.INI אם יש לך שאלות על עריכה של BOOT.INI אל תתבייש לשאול. Antid0t

kitt

New member
אתה ניסית את האפשרות הזו? מנסיון עם

חלונות 2000 לרוב הrepair הזה רק עושה יותר נזקים ממועיל, קרה לי יותר מדי פעמים שהתקנתי מערכת מחדש אחרי הrepair.....

antidot

New member
אפשר לחסוך את ההתקנה מחדש

אחרי הREBOOT הראשון פשוט להוציא את הדיסק התקנה ולסדר ידנית את הBOOT.INI. הMBR משוחזר לפני הREBOOT הראשון. Antid0t

antidot

New member
אפשר לחסוך את ההתקנה מחדש

אחרי הREBOOT הראשון פשוט להוציא את הדיסק התקנה ולסדר ידנית את הBOOT.INI. הMBR משוחזר לפני הREBOOT הראשון. Antid0t

למעלה