כדאי שתקיימו בינכם שיחה לגבי הציפיות
הי, ראשית - מזל טוב ובשעה טובה על ההריון. קיבלת כאן עצות טובות מאוד,ואני מסכימה עם כך שהכל משתנה עם הולדת התינוק הראשון - סדר העדיפויות, המערך הרגשי, המצב הכלכלי, ועוד. מאוד קשה לדעת איך תהיו, מה זה יעשה לכם- לכל אחד בנפרד, ביחד, ולזוגיות. תינוק דורש את כל המשאבים הרגשיים והפיזיים שלנו, ויש אנשים שזו ברכה עבורם, אך יש כאלו שחווים טווח רחב של תחושות, וזה לגיטימי וצריך להיות מודעים לכך ולדעת מה אנחנו יכולים ולא יכולים לעשות. כל שתדברו על כך בפתיחות, גם במהלך ההריון וגם אח"כ, כך תצליחו גם עם הקשר בינכם וגם בטיפול בתינוק. זו תקופה מבלבלת ועמוסה מבחינה רגשית, ולכן כדאי לחלוק ולשתף. בכך אני מכוונת גם לקבל את הקושי והאתגר, את התסכול והכעס, שלך ושל בן זוגך.
אולי כדאי לכם לקיים שיחות לגבי השינוי הגדול הזה בחייכם, לגבי הפנטזיות והציפיות, הצרכים הרגשיים מחד והלימודיים \תעסוקתיים מאידך. אולי יש מישהו שיכול להגיע מהארץ ולעזור לכם בשבועות הראשונים, וגם לאחר מכן? הילד\ים הם פרוייקט משותף, וכל אחד נותן את המירב, והנתינה ואופיה משתנים בהתאם לצורך ולמצב. לפעמים את תעשי יותר ולפעמים בן זוגך, ובעשיה אני מתכוונת גם בהקשר של הילדים וגם הפרנסה. עם הבן הראשון שלנו אני חזרתי לעבודה מהר יחסית, אך למשרה חלקית,ובעלי היה עם בנינו התינוק כשאני עבדתי. עם הבת השניה אני בחופשת לידה ארוכה וזמנו מוקדש ללימודים.
אני ילדתי את הבת השניה שלנו כשבעלי החל את הדוק', ואת הבן הראשון בסוף לימודי התואר השני, אך לא בארה"ב, והמסלול שלנו מעט יותר מרווח. מבחינת הנסיון האישי שלי, אני מנסה לתת לבן זוגי את הזמן ללמידה , והוא מצידו עושה הרבה כשהוא נמצא בבית. מבחינת השינה אנחנו ישנים ביחד עם התינוקת, וזה מקל על הצורך בקימה פיזית באמצע הלילה. אני זוכרת שבחצי השנה הראשונה של בני הבכור היה לי קשה מאוד, כי הגוף לא רגיל לשינה מקוטעת, אך התרגלתי לכך. גם למחסור בשינה מתרגלים...כדאי שתמצאי לעצמך מסגרות תמיכה של קבוצות משחק לאמהות ותינוקות- כשעוברים את זה ביחד זה יותר קל.
כל זוג מוצא את הדרך שלו, אבל חייבים להיות בדיאלוג פתוח לגבי ההתנהלות. במשפחה שלכם יש שניים, ובן זוגך יצטרך גם להתאים את עצמו לכך- אם בטיפול בך, בתינוק או בבית (קניות, בישול, נקיון). למעשה, עכשו ניהול הזמן שלי יותר טוב משהיה בעבר, ואני הייתי אלופת הדחיינים. זהו שינוי טוב, רק שהוא באמת גורם לחיים להיות משהו אחר ממה שחשבתם והתרגלתם אליו עד היום.
בהצלחה!!!