שאלה על דייג חי

baz22

New member
שאלה על דייג חי

שלום לכל חברי הפורום! אני הולך לדוג הרבה בהרצליה כי אמרו לי שיש שם טורפים אבל אף פעם לא הצלחתי להוציא אותם... :) יש לי 2 חכות עם רולר טובות אבל אני לא יודע באיזה פיתיון להשתמש... ראיתי אתמול בתל אביב ששמים סבידה שלמה או קלאמרי על קרס גדול ומשקולת וזורקים לים, האם זה דייג חי? הציעו לי שיטה אחרת, לקחת מצוף זריקה וקרס אחרי מטר ולזרוק לאמצע המרינה , מה אתם אומרים אם אני אשים דג קטן במקום הסבידה? ומה בקשר לזרזור בלילה? אפשר לזרזר עם דג או קלאמרי במקום זורזרה? אודה לכם אם תענו לי ברצינות כי כמו שראיתי המון אנשים פה בפורום לא יודעים איך לדוג חי תודה רבה שלומי

seafox

New member
סבא שלי (ז"ל) פעם תפס טורף אימתני

גדול וחזק (טוב לא גדול אבל בהחלט זריז וגמיש). חתול!
סיפור מאוד מוכר אצלנו במשפחה :) אבל ברצינות,אני לא מכיר את הדיג של הצפון אבל כאן כל דג קטן שאין לו הרבה קוצי גב או בטן מתקבל בברכה אצל הטורפים.במיוחד הדגים המבריקים והכסופים עושים להם את זה.

מה ...

שאני בדרך כלל עושה זה ... דג עפ בצק וקרס קטנה בקרבת החוף . כשנתפס דגיגון אני מלביש אותו על חכה עם רולר גדול וזורק רחוק עם משקולת . מדי פעם תבדוק מה המצב . במשך הזמן הזה אפשר לדוג עם בוס , זרזרה או ראפלה עם תרצה . אף פעם לא יצא לי לדוג בהרצליה . אם אתה מתכוון לזרזר פיתיון חי ... לא נראה לי נחוץ . אבל לא בדיוק הבנתי את החלק הזה של השאלה ...

paluta

New member
כן יודעים עם פתיון חי

היה על זה כבר התכתבות וסתם לכתוב דברים לא נכונים זה חבל בכל מקרה אתה יכול בהחלט להשתמש בפתיון חי ביום ובלילה. אתה יכול להשליך עם משקולת ולהמתין שאיזה טורף יבלע את הפתיון ואתה יכול גם לגרור אותו בקרקעית בגב המים או בכל עומק אחר אם יש לך דגיג כמו בורי או בננה ואפילו סרגוס קטן (אל תנסה עם ארס ) שתפשת לא מכבר והוא חי - תוכל להשתמש בו כפתיון חי וזז ואז עליך להשחיל את הדג האומלל על קרס (בדרך כלל באיזור הגב מבלי לפגוע באיברים הפנימיים) להשליך ולגרור לאט אליך אם קיים טורף בסביבה הוא יבחין בדגיג האומלל שגם מתפתל וגם גונח ויעוט עליו.- לרוב בשיטה זו משתמשים גם במצוף זריקה כאשר הדגיג נמצא בערך מטר עד 3 מהמצוף. - יש שמשאירים את המצוף וכאשר הטורף תופש את הדגיג הם מתחילים לגרור אותן ויש שבכל מקרה גוררים לאט - זה תלוי בסוגי הטורפים שיש בים ובמיקומם. דייג בפתיון חי זה מושג שמתיחס גם לדייג עם פתיון חי ונושם כפי שציינתי לעיל וגם עם פתיון מן החי כמו סבידה, גמברי שניצל וכיו"ב מבדילים בין השניים במינוח: פתיון חי-נע וחי-נח בהתאמה

למעלה