שאלה על דמי אבטלה...

קרניר

New member
שאלה על דמי אבטלה...

אני מאוד אוהבת את מקום העבודה שלי, אך לצערי השעות ממש לא נוחות, לפעמים אני יוצאת מהבית ב-8 בבוקר וחוזרת ב-20.00 בערב.. משרוני נולדה אינני רואה איך אני חוזרת לעבוד ומשאירה אותה שעות כה רבות במשפחתון או עם מטפלת. בנתיים הודעתי שאני ממשיכה להיות בבית עד ספטמבר. רציתי לשאול- אם אני מתפטרת בשל הלידה, האם מגיעים לי דמי אבטלה? אני יודעת שבעבודה לא יבואו לקראתי, מה עוד שהעבודה דורשת משרה מלאה+ תודה קרן

למיטב זכרוני,

התפטרות עד שהתינוק/ת בני תשעה חודשים,לצורך טיפול בהם,נחשבים כפיטורים לצורך דמי אבטלה.

בימבילי

New member
ממחקר מעמיק שערכתי בנושא:

בעקרון, התפטרות תוך 9 חודשים לצורך טיפול בילד (וזה צריך להיות מצויין במכתב ההתפטרות) מזכה אותך בפיצויי פיטורין. לדמי אבטלה את זכאית רק לאחר 90 ימי המתנה הקבועים בחוק. אבל - אם אופי המשרה שלך אינו מאפשר טיפול בילד (לדוגמא: שעות עבודה ארוכות או מיקום מרוחק מאוד ממקום המגורים) ומקום העבודה שלך לא מקל עליך - במקרה כזה את צריכה לפנות לבטוח לאומי (בפקס) ולהסביר את המצב. יש להם וועדה מיוחדת לצורך כך והם דנים בבקשות.

Arfilit

New member
אם את מתפטרת בשל הלידה

מגיעים לך פיצויי פיטורין. לגבי אבטלה - אין לי מושג.

אפרת12

New member
קרן, יש אפשרות שתבקשי מהם מכתב

פיטורין
אז תוכלי לקבל מיד את דמי האבטלה (מיד - במונחים של ביטוח לאומי, כמובן...)

קרניר

New member
תודה על התשובות, אני לא חושבת שיתנו

לי מכתב פיטורין.. אפילו עוד לא אמרתי שאני מתכוונת לעזוב ובנתיים מתקשרים אלי כמעט כל יום בנסיונות לשכנע אותי לחזור כמה שיותר מהר....

../images/Emo66.gifקרניר, איזה יופי.....

לך, שהם רוצים שתחזרי. אצלי זה הפוך, אני עובדת במשמרות, והאחראית שלי מתה שאני לא אחזור היות ובסתר- ליבה היא חוששת שעם תינוק הדרישות שלי תהינה אולי מוגזמות, בכלל הכניסו אחרי עוד אחות ואח, שעובדים בקר- ערב =-לילה בלי תנאים, וכשציצלתי להגיד לה שאני חוזרת, ז"א נתתי קריאת כיוון, היא אמרה לי שהיא לא בטוחה שהיקף העבודה שלי יהיה כמו לפני הלידה, כי הצוות גדל!!! בחוזה כתוב לי "משרה חלקית" כך שאין הגדרה מפורשת של מ"ס משמרות, וזה גם תלוי בכמות הניתוחים, זה מקום פרטי, מה אני יכולה לעשות???

למעלה