שאלה על דמי אבטלה...

ornaok

New member
שאלה על דמי אבטלה...

עבדתי עד הלידה שנה וארבעה חודשים. לקחתי חודש חל"ת שהפך לחודשיים פלוס בגלל חילופי הנהלה בחנות, וחוסר ודאות. כיוון שאין מצב שיתחשבו בי מבחינת משמרות עזבתי. אני בדיוק 5 חודשים אחרי הלידה, אמורה לקבל בימים אלה את הפיצויים. האם אני יכולה ללכת לחתום בלשכה? שמעתי כמה דברים שבלבלו אותי - אני צריכה לחכות 90 יום אחרי חופשת הלידה? או אחרי הפיטורים? לאן נכנס החל"ת? הייתי אמורה לעבוד כך וכך שעות/ימים בשנה שלפני...?כמה? לפי מה מחשבים את האבטלה? אני יכולה לקבל ארת האבטלה רק בעיר שכתוב לי בת.ז. שאני גרה בה? אודה למי שתוכל להאיר את כל/חלק מהשאלות. אני גרועה בבירוקרטיות וכאלה...

ילדונט

New member
יש לי חברה בעבודה עם סיפור דומה

אני אשאל אותה ביום ראשון מה בדיוק היא עשתה.

odeia

New member
הכי טוב לשאול בלשכה/ביטוח לאומי/

מוצעת פועלים/נעמ"ת/חשב שכר

ornaok

New member
החשבת שכר לא יודעת

ובביטוח לאומי זרקו משהו באויר ואמרו שזה לא עסק שלהם...

odeia

New member
אז כתבתי עוד כמה אפשרויות לשאול

תנסי שם.

בימבילי

New member
תשובות לגבי מה שאני יודעת:

1. דמי אבטלה- רק בער מגורייך עפ"י תעודת זהות 2. לדמי אבטלה את זכאית רק 90 יום מהפיטורים. אבל אולי חל"ת יכול להכנס לתקופה הזו? את זה אני לא יודעת. אולי את יכולה לכתוב מכתב התפטרות רלבנטי לתאריך של סוף חופשת הלידה? (בהסכמה עם מקום העבודה) 3. אני יודעת שעובדת שנמצאת בחל"ת ואח"כ חוזרת לעבודה - לא זכאית ל - 45 ימי המתנה לפני שמפטרים אותה (רק לתקופת ההודעה מראש). אז לפי ההגיון שלי (בלבד) נראה לי שימי החל"ת נחשבים כימי המתנה (כי במילא לא קיבלת שום שכר עבורם או קצבה כלשהי מבטוח לאומי) 4. חישוב האבטלה נעשה לפי ממוצע של 3 משכורות אחרונות. 5. עוד משהו שלא שאלת אבל בכל זאת אנדב את המידע: אם כבר חתמת פעם אחת ב - 4 השנים האחרונות, תהיי זכאית ל - 80% מסכום הקצבה ול - 80% מסך הימים שתוכלי לקבל אותה.

למעלה