שאלה על דנ"א.

SilentMike

New member
שאלה על דנ"א.

מהו אורכו של הדנ"א האנושי בבסיסים? האם נכונה תחושתי כי האורך אינו קבוע במדוייק אצל כל בני האדם? לא הצלחתי למצוא חומר באינטרנט העונה על שאלה זו. אם האורך אינו קבוע, מהו טווח האורכים הקיים אצלנו (אני מניח שהמינימום והמקסימום מאוד קרובים)? ומהו במינים אחרים?

s u p e r mind

New member
3,200,000,000.

כפי שמסתבר מן האתר הזה, אורך הדנ"א האנושי בבסיסים הינו קבוע פחות או יותר. אורך הדנ"א האנושי במטרים ד"א, הוא 1.7. "ומהו במינים אחרים?"- פה תמצא טבלה זעירה העונה לשאלתך.

SilentMike

New member
../images/Emo51.gif רבה לך ../images/Emo13.gif

קבוע פחות או יותר פירושו לא קבוע במדוייק (זו למעשה הסיבה ששאלתי)? אני יודע שהאורך פחות או יותר שווה. אבל האם אפשר לקבל אישור להבדלי אורך (אפילו קטנים) בין בני אדם.

Levos

New member
כן

יש בגנום קטעים של רצף קצר החוזר על עצמו. מספר החזרות, וןמכאן גם האורך, משתנים מאדם לאדם. שוני שקיים לגבי רצף סויים הוא מ- 8 חזרות עד 26. כלומר רק מקטע זה יכול להיות הבדל של 36 בסיסים. באדם יש מספר רב של קטעים כאלו, אז מן הסתם לרוב הם פחות או יותר יתקזזו. דרך אגב, זיהוי גנטי של אנשים אפשרי על פי בחינת האורכים של הקטעים הללו(הוגדרו 17 קטעים אשר יוצרים "טביעת אצבע" יחודית לכל אדם).

SilentMike

New member
תודה גם לך.

כן. גם העניין עם החזרות מוכר לי. העניין הוא שאני לא מצליח למצוא סימוכין אינטרנטיים לכך שהאורך אינו קבוע. כלומר יתכן תיאורתית שהחזרות באות "על חשבון" קוד אחר. הייתי רוצה לכך לינק או מקור אחר. האם יש למישהו?

Levos

New member
הם לא באות על חשבון משהו אחר

כי הגנום השלם של האדם כבר פוענח ויודעים מה כל הרצף. שחכתי גם דוגמה מאד בולטת שאין בה ספק- הטלומרים. כל חלוקה התלומרים בתאים מתקצרים. בביצית הטלומרים נבנים בחזרה. כלומר בתאים שעברו מספר חלוקות שונות קיים שוני די רציני באורך הכרומוזומים.

SilentMike

New member
כן, אבל זה במהלך חייו של הפרט.

אני מחפש הוכחה, ועדיף עם הפניה, שהדנ"א יכול להתארך. אם יהיה לי מקור שאומר שאורך הדנ"א משתנה בין בני אותו המין אז זה יהיה מצויין. תבין. אני לא מתווכח איתך. אני מסכים לדעתך. אני פשוט מחפש את האקדח המעשן.

למעלה