שאלה על דרגות של ליקרים

שאלה על דרגות של ליקרים

למדנו בשיעור האחרון שיש 3 דרגות לליקרים: דרגה אחת- קורדיאל שנייה- השירה/תמצית שלישית-השריה לא ממש הקשבתי ככה שאני לא מבינה מה מי מו כל דרגה.. שמישהו יסביר לי בבקשה תודה רבה!!
 

maxfain

New member
או קיי, ממה שאני זוכר

אשמח אם יתקנו אותי אם אני טועה.. קורדיאל - הדרגה הכי פשוטה של הליקר, לא מכיל בכלל פירות והקשר בינו לבין הפרי הוא מקרי בהחלט :), כלומר, כימיה.. אלכוהול ניטרלי עם צבעי מאכל וחומרי טעם וריח. דוגמא: ליקרים של חברת סטוק. השריה - אלכוהול ניטרלי שמשרים אותו בפירות או קליפות של פירות. דוגמא: דוליס, סברה, ליקרים של חברת בולס.. פרי - הדרגה הכי גבוהה של הליקר, ולכן היא גם הכי איכותית, האלכוהול מזוקק מהפרי עצמו. פירות שהתסיסו אותם וזיקקו.. דוגמא: אמרולה, אמרטו די-סורנו. זה פחות או יותר מה שאני זוכר..
 
למעלה