שאלה על דרך למידה שלי

a8145060

New member
שאלה על דרך למידה שלי

שלום לכולם. אני סטודנט במכללה ,לומד לתואר ראשון . כאשר אני לומד לקורס בנושא מטמטי, אני ממש לא מבין כלום מן הספר! הדרך היחידה שלי ללמוד היא לקחת תרגילים פטורים אוו מבחנים פטורים ופשוט לנתח איך התשובות ולתרגל אותם בעצמי הרבה פעמים. מובן שבדרך זאת לומדים רק אך לענות על מה שלרוב שואלים בשאלות, ומה יקרה אם תהיה שאלה שממש מצריכה חשיבה אוו בעלת אופן פתרון אחר? עד עכשיו הצלחתי לעבור את הקורסים האלו. האם יש לי בעיה שמצריכה אבחון?

יונה שו

New member
יכול להיות שכן ויכול להיות שלא

אני לא ממהרת לשלוח לאבחונים. אם תוכל לתת דוגמא של משהו שאתה לא מצליח להבין, נוכל לנהל דו-שיח כאן ואולי זה יעזור, ואם לא, נוכל לראות איך הלאה. וגם כן... יהיו בוודאי אחרים שישמחו לראות את הדו-שיח וללמוד ממנו. מסכים ?

דליה.ד

New member
שלום לך וברוך הבא../images/Emo140.gif

למעשה תיארת דרך מאוד מקובלת להתמודד עם חומר מתמטי. אני יודעת שגם אני (בזמנו...) העדפתי לתרגל ולתרגל עד שיצא עשן כדי לשלוט בטכניקה. מה לעשות לא כולם נולדו מתמטיקאים בכירים!
עצתה של יונה טובה בעיני, תאר לנו מקרה ואז נוכל להמשיך לשוחח. וחוץ מזה האם יש לך קשיים נוספים?

הבעיה נובעת מהוותק של דרך למידה זו.

במתמטיקה, כל פרק נשען על המידע של קודמו. כשאינך מנסה להבין פרק מסויים לעומק, אין לך סיכוי להבין את הפקרים הבאים. עליך להשלים חומר. אולי אפילו חומר של שנים. איני יודע אם יש לך בנוסף לזה גם בעיה הדורשת אבחון. אול כן ואולי לא. המידע שנתנת לא מאפשר להסיק מסקנה זו.

שימ

New member
שלום עדו!

פשוט ראיתי כאן אותך . אנחנו מכירים מהאוניברסיטה העברית, כשעסקת שם בהתאמה עזרים לליקויי למידה. אז ראיתי ונזכרתי בך בחיוך
....

למעלה