שאלה על האסאטרו

Tatu4Taty

New member
שאלה על האסאטרו

קראתי כמה וכמה מאמרים על ההבדל בין ההגדרה של הית'ן ופאגאן אך עדיין לא הצלחתי להבין מדוע ההפרדה הזו נחוצה. האם האסאטרו איננה דת פאגאנית קוממית?

hdawn

New member
לעניות דעתי...

...האסאטרוארים החלו לקרוא לעצמם היד'נס ולנער חוצנם מהתואר "פגאני" מתוך רצון לבדל את עצמם מהנאופגאניזם הלא-קוממי, ובייחוד ויקה. הרבה מהפגאנים הקוממיים מעדיפים היום לקרוא לעצמם בשם היד'ן ולא פגאני מאותה סיבה - גם, למשל, קוממיים יווניים (הלניזמוס). המילה היד'ן עצמה מעניינת ביותר בתמורותיה. בטאוטונית המקורית המילה הַיְתִ'י (המופיעה כך בגותית) פירושה שטח פתוח, ממש כמו המילה הלטינית פַּאגוּס, והתואר היד'ן ניתן לטאוטונים הפגאנים האחרונים מאותה סיבה שהתואר פגאני ניתן לפוליתאיסטים האחרונים של האימפריה הרומית: הכפריים היו האחרונים שהתנצרו. היום השימוש במילה היד'ן שנוי במחלוקת גדולה: יש המרחיבים את השימוש בה לכל מי שאינו בן אחד משלוש דתות אברהם, ועל כן היא נוגעת גם לסיקים (שהם מונותאיסטים), בודהיסטים ואתאיסטים. מהעבר השני, יש קוממיים טאוטוניים (וביניהם אנשי אסאטרו) האומרים כי התואר היד'ן צריך להיות שמור לקוממיים טאוטוניים בלבד, מפני שזוהי מילה טאוטונית. באמצע ישנה הגישה שהיד'ן הוא כל מי שהסגידה לטבע היא במרכז חייו הרוחניים, ועל כן נכללים תחתה רוב הפגאנים והרבה אתאיסטים, ומחוצה לה הסיקים והבודהיסטים וכמובן בני דתות אברהם. כשאני בחרתי את השם המאגי שלי (Heathen Dawn) בחרתי בו מתוך היותי בגישה האמצעית הזו (שאני עדיין מחזיק בה). הייתי באותו זמן אתאיסט המחפש את החיים הרוחניים בסגידה לטבע - דת קיימת הנקראת פנתאיזם נטוראליסטי, שהיא מעין גשר בין האתאיזם לפגאניזם, אפשר לומר אתאיזם פגאני או פגאניזם אתאיסטי. כמובן מאז עברו הרבה מים בירדן ועזבתי את האתאיזם, ואז גם האלה והאל פנו אליי בשם המאגי הזה, מה שאומר שאני "תקוע" איתו. אסאטרו היא דת פגאנית קוממית. אפילו הייתי קורא לה דת נאופגאנית, משום שהיא כוללת כמה משינויי המודרנה בתוכה, כמו למשל הוויתור על הקרבת קורבן מן החי. אבל רוב האסאטרוארים ממש לא אוהבים כשקוראים להם נאופגאנים, ובהתחשב בכך שהמונח "נאופגאני" מתקשר היום פעמים תכופות עם הניו-אייג', אפשר להבין את זה. היו ברוכים. Heathen Dawn

למעלה