תוויות
טרנסג'נדרים/ טרנס-סקסואלים:
*קצת תיאוריה, הסברציה: בשלושה שבועות הראשונים של התפתחות העוברית, כל העוברים נקבות. על פי התיאוריה, תופעת ה"טרנס-סקסואל" (דיספוריה מגדרית בשמה המקצועי) מתחילה להווצר כאשר העובר מתפתח למין ביולוגי אחד, והתפיסה המוחשית-פסיכולוגית, שלו מתפתחת למין השני.
ואז למעשה האישיות מרגישה כלואה בגוף ששייך למגדר ההפוך.
אותם אנשים פועלים בצעדים להפוך לבני המין השני. (הורמונים, ניתוחים וכל תהליך טיפולי דרוש).
ג'נדרקווירים:
אישיות אשר חשות כי "כללי" ההגדרה המינית אינן חלות עליהן ואז:
א. או שהן מרגישות משוייכות לשני המינים (סוג של פיצול זהות)
ב. או שהן משייכות את עצמן למין שלישי נייטרלי
ג. לא משייכות את עצמן לאף מין
קרוסדרסר/קוקסינל:
אישיות (לרוב סטרייטים אגב לעומת הדעה הרווחת) אשר מתלבשת בבגדי המין השני לסיפוק צרכים אישיים לרוב מיניים.
כלומר אנשים אשר מניעם העיקרי הוא סיפוק מיני מהתחפשות למגדר השני והנאה מהתשומת לב שניתנת להם.
מלכות דראג:
תאורתית מלכות דראג יכולות להשתייך לקטגורית הקרוסדרסר, אבל, המניע של התחפשות לבני המגדר השני אינו בא מתוך סיפוק מיני אלא מתוך קריאת אתגר על ההגדרות המיניות הויזואליות (לבוש, איפור וכדומה, למה לנשים מותר ולגברים אסור, למה לאישה לא יכול להיות שפם ועוד) ומתוך צורך לביטוי עצמי בידורי.
לדראג יש הסטוריה שלמה של תאטרון שהרי עד לפני זמן קצר לנשים בכלל היה אסור להופיע בתאטרון ואז גברים היו משחקים את התפקידים הנשיים והם למעשה היו מלכות הדראג הראשונות.
כיום מדובר יותר במופע המעודד הגזמה.
אז למה כולם טרנס?
הפירוש המילולי של טרנסג'נדר - מעבר תהליך בין מינים. וזה למעשה מה כל אחת מהקבוצות האלה עושות, הם קוראים אתגר על ההגדרות של הגדרות של מגדר מיני.
הם כל הזמן נמצאים במעברים שבין גבר לאישה.
אז למה שייכים לקהילה הגאה:
גאווה יותר מדברת על משיכה מינית והגדרה עצמית דרך המשיכה המינית. הטרנס יותר מדבר על הגדרה עצמית דרך מגדר מיני.
התהליך הזה בגלישה בין המינים הוא זה שמעמיד את הטרנס בשיוך למשפחה הגאה.
נניח אני זכר ביולוגי שמרגישה אישה מבפנים, ואני נמשכת לגברים. מבחינתי אני סטרייטית, מבחינת שאר העולם אני הומו. (דוגמא קצת מוקצנת)
הנקודה שלי היא שבגלל ההגדרה המגדרית היא נזילה, גם ההגדרת המיניות היא נזילה.
סיסג'נדר:
אדם החי את הזהות המגדרית בה נולד.
סליחה על החפירה...