שאלה על הגירה מהירה

CD R80

New member
שאלה על הגירה מהירה

הבנתי שאם יש מעסיק שמוכן לקבל אותך במקצוע נדרש ניתן להגר מיידית. השאלה היא מה הדרך לחפש עבודה בקנדה ללא אישור עבודה. האם מומלץ לנסוע למספר שבועות ולחפש שם? האם אפשרי לחפש מהארץ? האם יש סיכוי לקבל עזרה מקהילה או גוף כלשהו (למשל הקהילה היהודית, לא בוויניפג). האם האפשרות למצוא עבודה ללא אישור עבודה בכלל ריאלית? האיזור שמעניין אותי הוא בריטיש קולומביה, שם הנדסה היא מקצוע מבוקש, או טורונטו. תודה על כל עזרה

מה מקצועך המדוייק? זה יעזור לנו

להעריך את הסיכוי. בעיקרון מהנדס שמצליח באמצעות קשרים או דרך אחרת לקבל הצעה ממעסיק קנדי אין כמעט שום בעיה להגר ומהר.

CD R80

New member
המקצוע

הנדסת חשמל. השאלה היא איך כדאי לנסות לקבל הצעה ממעסיק כזה. האם פשוט לשלוח קורות חיים מהארץ? לנסוע לשם לכמה שבועות? האם זה בכלל ריאלי למצוא?

אני לא מכיר את התחום.

במקצועות האלקטרוניקה והתוכנה, הייתי אומר לנצל קשרים וניסיון מהעבר ולנסות להתראיין אצל ישראלים שאתה מכיר שעובדים כאן. בהנדסת חשמל אני לא יודע עם זה כל כך נפוץ.

CD R80

New member
הכוונה

להנדסת חשמל ואלקטרוניקה, הייטק במילים אחרות. אם יש למישהו רעיונות נוספים, או שיש כאן אנשים שהיו במצב דומה והיגרו לBC או טורנטו, אני אשמח לשמוע. תודה על העזרה

חד משמעית התשובה היא שיש לזה התכנות.

בייחוד אם יש לך מספר שנים של ניסיון בתחום. יש לא מעט (זה לא אומר שהרבה מאד קנדה אינה ישראל) חברות שיש להן מרכזי פיתוח בקנדה, שזקוקת למהנדסים בתחומי החומרה והתקשורת. הצעות עבודה בתחום הזה לא ממש מתגלגלות בעיתונים אלא יותר מפה לאוזן.בנוסף כדאי לבדוק את טאב הקריירה באתרי האינטרנט של החברות, ולנסות לחשוב על היכרויות אישיות ושיתופי פעולה שהיו לך בעבר עם חברות בצפון אמריקה ולנסות להתחיל מזה.. חברות אמריקאיות רבות מחזיקות היום אתרים בקנדה מכיון שלא קל להביא היום עובדים זרים מארצות מסוימות לארצות הברית, ובהחלט ייתכן שכישוריך יידרשו.

לקבלן שיפוצים יש שתי אופציות:

לעבור תהליך הגירה רגיל שלוקח כ 3 שנים. צריך תעודת מקצוע (לפחות 13 שנות לימוד) וידע טוב מאד באנגלית (יש בחינה). האפשרות השנייה היא לבוא כיזם. אם היית עוסק מורשה לצרכי מע"מ, ויש לך מספיק שנות ניסיון, ו רכוש בשווי 300,000 דולר אתה יכול להגר כייזם, ולפתוח בקנדה עסק קטן. גם כאן מחכים בתור כניראה עד 3 שנים, אבל אם לא מתחילים, זה לא יגיע.

למעלה