שאלה על הגנ"ש

שאלה על הגנ"ש

אני בת יחידה ועדיין נשלחת לעשות הגנ"ש בחצי השנה הקרובה (נאמר לי שמדובר במסגרת הקו הירוק, ולכן יש אישור שאני אבצע את ההגנ"ש, למרות שאני בת יחידה). בנוסף לזה, הפרופיל שלי הינו 45 בגלל בעיות גב ממש חמורות. קשה לי לסחוב עלי נשק + אפוד, מה שיקשה עלי לבצע את ההגנש. בימים הקרובים אלך לרופא, אורטופד, על מנת לנסות ולבדוק מה ניתן לעשות בנושא. עד היום לא טרחתי להוציא פטורים כאלה ואחרים מאחר ואני בת יחידה והייתי בטוחה שלא אעשה הגנ"ש לעולם, אבל מסתבר שיש הפתעות. שאלתי היא איזה פטור עלי להוציא על מנת לא לבצע את ההגנש? חשוב לי להדגיש שזה לא נובע מחוסר רצון, אלא מבעיה רפואית אמיתית. אשמח לשמוע מנסיונכם.

deathcaster

New member
תגובה

מה זה "למרות שאני בת יחידה"? ממתי "בן יחיד" פוסל הגנ"ש? כל זמן שזה בתחום הקו הירוק, אין שום בעיה עם זה. (גילוי נאות 1: הכותב הינו בן יחיד) "בנוסף לזה, הפרופיל שלי הינו 45 בגלל בעיות גב ממש חמורות. קשה לי לסחוב עלי נשק + אפוד, מה שיקשה עלי לבצע את ההגנש"- נו... אז תעשי את ההגנ"ש בשמירה היקפית עם האפוד על הרצפה. אני מניח שאת תעשי את השמירה עם מ-16 קצר, גם אדם עם פריצת דיסק יכול לסחוב אותו. פרופיל 45 אינו מהווה פטור משמירות. "שאלתי היא איזה פטור עלי להוציא על מנת לא לבצע את ההגנ"ש?"- פטור שאומר בבירור שאת אינך מסוגלת פיזית לתפעל נשק. לא נראה לי שיהיה אורתופד (כך יש לכתוב ולא עם ט') שבאמת ייתן לך פטור כזה. "חשוב לי להדגיש שזה לא נובע מחוסר רצון, אלא מבעיה רפואית אמיתית."- הבנתי, סתם שאלות: כשאת הולכת לעשות קניות בסופרמרקט, את לא סוחבת כלום? תמיד עושה משלוחים? כשאת הולכת לטיול, את לא סוחבת תרמיל על הגב? וכשאת הולכת וחוזרת מהבסיס, את נושאת עלייך תיק ששוקל לפחות קילוגרם אחד? אגב, את בקבע? (אני מניח שכן אם את בת 21) ובקשר למבחן אמי"ר - זה לא "עובר/נכשל" הציון שלך יקבע מה הסיווג שלך באנגלית וכמה קורסי אנגלית תצטרכי לעשות בגלל אותו ציון (גילוי נאות 2: לכותב היה פטור מאנגלית ב-2 תאריו הראשונים
)

תשובות

תודה על ההתייחסות :) אני אכן בקבע, ויש הבדל מטורף בין לסחוב שקית מהסופר לאוטו לבין לעמוד שעות עם אפוד מלא + נשק.

deathcaster

New member
את מוציאה דבריי מהקשרם

לא התכוונתי להשוות בין עמידה ממושכת עם אפוד + נשק ובין סחיבת שקית מהסופר לאוטו. ונראה לי שאם לא היית מגיבה בפזיזות, היית שמה לב לכך. השאלות שלי הן שאלות מכוונות למה שהאורתופד הולך לשאול אותך. רשמתי בפירוש כי את יכולה לשמור עם אפוד על הרצפה או מונח בצד במידה ותקבלי פטור מתאים (למשל אם תקבלי "פטור מהרמת משאות מעל 5 ק"ג") אבל זה אומר שעדיין תוכלי לסחוב נשק, למשל מ-16 קצר משקלו כמעט 2 ק"ג עם מחסנית אם אני זוכר נכון (נשק 1.5 ק"ג + מחסנית 300 ג') ולכן שאלתי אותך את השאלות, כי לסחוב משקל על הגוף של 2 ק"ג זו פעולה שגם אנשים עם בעיות גב חמורות יכולים לעשות, גם לאורך זמן ובעמידה. השאלה היא אם בהגנ"ש, תפקידך יחייב עמידה או ישיבה. אם הוא מחייב עמידה ותקבלי "פטור מעמידה ממושכת", זה לדעתי יהווה גושפנקא ל"השתמטות" מההגנ"ש.

volkaria

New member
התייחסות

למרות שהבחור שענה לך היה קצת.....תוקפני (בלי כוונה אני מניחה) אבל הוא צודק....יש הרבה פטורים שיקלו עליך לעשות את ההגנ"ש כן החיים לא יהיו דבש אבל את תעשי את זה כמו גדולה לי יש בעיות חמורות בגב ובכתפיים,לסחוב על עצמי נשק בתורנות קצין תורן של לילה אחד מכאיב לי לשבוע אחר כך אבל שרדתי את ההגנשים,לא נהנתי מזה אבל שרדתי. תחשבי על זה אם את לא תעשי את זה מישהו אחר יצטרך לעשות את זה,ואם גם אותו מישהו יוציא פטור בסוף תמיד יהיה את זה שנדפק ועושה הגנ"ש פעמיים בשנה (שזאת תמיד אכשהו אני) תעצרי את שרשרת ההתנערות מאחריות ותעשי הגנ"ש,בתנאים שמתאימים לך כמובן.

מכני

New member

מעצבן אותי לראות אנשי קבע משתמטים יותר מאשר אדם שכלל לא עשה צבא.. מי שהחבילה לא מתאימה לו שיפרוש בשיא ! (ואסייג את זה בבעיות רפואיות אמיתיות, שגם אלה עדיף שימצאו עצמם במסגרת יותר מתאימה מהזירה הצבאית )

volkaria

New member
שמע

לא כולם חייבים להיות קרביים, גם אנשים עם בעיות רפואיות אמיתיות יכולים בכיף לשרת ולהיות בקבע ולתרום יפה מאוד. AKA אני! יש לי בעיות רפואיות מפה עד הודעה חדשה,אני יכולה להוציא פטור מכל מה שאני רוצה תוך 10 דקות בערך אבל וואלה אני משרת באחת מיחידות הטכנולוגיה הכי נחשבות בצה"ל,בתפקיד שאנשים בגיל 30 בדרך כלל מגיעים אליו טוחנת תורנויות ואין לי שום בעיה לעשות הגנשים,ותאמין לי שאני לא איזה עילוי טכנולוגי,פשוט חרוצה ולא מפחדת מאחריות ואתגר.

deathcaster

New member
לא הייתי תוקפני

פשוט הצגתי לה את השאלות שישאלו אותה כשהיא תנסה להוציא פטורים... ומי שישאל אותה יהיה תקיף יותר ממני.

כתיבה של מילים לועזיות

אורטופד=אורתופד כמו ש טורקיה=תורכיה=תורקיה בקיצור - במילים לועזיות מותר להשתמש ב ט/ת או ק/כ וכ''ו והכל נכון. ניתן לבדוק זאת בקלות.

deathcaster

New member
לא נכון

למרות שטורקיה/תורכיה זה חריג ויוצא דופן ע"ב היסטורי. ישנם "כללי תעתיק לעז" המגובים ע"י האקדמיה ללשון העברית, הקובעים כללים ברורים כיצד יש לכתוב מילים לועזיות. במקרה של Orthoped יש כאן את העיצור -TH TH- ייכתב באות ת' T- ייכתב באות ט' ולכן יש לכתוב אורתופד ולא אורטופד, אריתרוציטים ולא אריטרוציטים, אורתוגונלי ולא אורטוגונלי. [האם יש מקומות בארץ לרבות בתי חולים בהם כתובה המילה אותופדיה בטעות עם ט'? לצערי כן.] לקריאה נוספת ולהרחבת הידע: http://he.wikipedia.org/wiki/ויקיפד...A8.D7.95.D7.AA_.D7.93.D7.95.D7.9E.D7.95.D7.AA

sayar3

New member
"בת\בן יחיד\ה" לא תופס בקבע.

זה לחיילי חובה בלבד. אין הקלות מכל סוג לילדים יחידים בקבע ומכך שאת כשירה לשרת גם בלב הקאסבה בעזה אם צה"ל יזדקק לשירותייך... וכן-זה נשמע מאוד כאילו את מנסה למצוא דרך איך לא לשעות אבט"ש ואיך "לקמבן" את המערכת ולהגמישה לטובתך. הייתי מצפה להתנהגות כזו מחייל אבל לא מקצינה בצה"ל.בעיה רפואית לא פוסלת מתורנויות (במסגרת מגבלות כמובן).במידה והבעיה הרפואית שלך מצדיקה שמירה ללא אפוד או ללא נשק או בכלל לא לשמור אז אולי כדאי להפנות את הבעיה לרופא ולא לפורום...

deathcaster

New member
תגובה

למיטב ידיעתי, האיסור על בן/בת יחידה לצאת לפעילות צבאית מעבר לקו הירוק תקף גם בקבע, הוא בוודאי תקף בחובה ובמיל'. אך זה לא רלוונטי כי כבר הובהר שההגנ"ש שלה בתוך תחומי הקו הירוק. אגב, היא בקבע, לא שמתי לב שהיא רשמה שהיא קצינה, ואישית, הייתי מצפה לאותה התנהגות כפי שאתה מצפה מקצינה- גם מנגדת.

A1989K

New member
אני בן יחיד ואני פטור מהגנ"ש אבל אני עושה

המרות הגנ"ש (יותר תורנויות).

deathcaster

New member
רגע, רק לצורך הבהרה

אתה בקבע? אתה פטור מהגנ"ש רק בגלל העובדה שאתה בן יחיד? או בגלל שההגנ"ש של היחידה שלך הוא מעבר לקו הירוק?

A1989K

New member
מה שקורה אצלינו ביחידה זה

1)כל אנשי קבע שהם בנים יחידים, נשואים +6 ומעלה, משפחות שקולות, וגיל 44 פטורים מביצוע הגנ"ש. 2) אני מכיר שההגנ"ש אצלינו הוא מעבר לקו הירוק (לא סגור ב100%).

deathcaster

New member
ובכן

מסתבר שמעבר לקו הירוק אסור לשלוח בן יחיד, גם לא בקבע. אגב... נחמד שמי שיש לו 6 ילדים ומעלה פטור מהגנ"ש, זו השוואת תנאים לחיילי מילואים. (גם לגילאי 44 ומעלה... בערך).

hrui2008

New member
זה מעוגן בפקודה ?

או החלטה פנימית של מ.הבסיס / יחידה? אני מכיר גיל פטור - 45 .

A1989K

New member
אני צריך לבדוק את זה ביחידה.

אני חושב אבל שזאת הקלה שרלוונטית לבסיס בלבד-אני ח"א.

למעלה