שאלה על הדלקת אור פאסיבת

שאלה על הדלקת אור פאסיבת

יש מנורות לילה שנדלקים עם כפתור רגיל, ויש כאלה עם חישן.

היה לי בבית מנורה עם כפתור שמדליקים אותה בלילה, ומכבים, בבוקר.

אני קניתי מנורת לילה עם חישן בשביל לחסוך הדלקות אור. וכיבוי, בשבת

אלה בשחישן הוא רגיש לרמה של אור שבערב אם האור בסלון ובמטבח או רק במטבח דולק ואני עובר ליד המנורה, אז יש השפעה על החישן, ויש הדלקת אור פאסיבית.

כלומר רק מעבר מקרי ליד המנורה, חוסם טיפה מהאור, ואז המנורה נדלקת בעוצמה זו או אחרת, ואחרי שאני ממשיך ללכת, והוא שוב נחשף לאור, אז הוא נכבה, וככה הוא נכבה ונדלק הדלקה פאסיבית.

האם הדלקה כזאת היא הדלקה לכל דבר ואסור גם ככה, או שהיא מותרת.?

תשובה

אסור כי אתה גורם להדלקה, לכן גם לפתוח תריס שיכנס אור ויכבה אותה, או לסגור תריס ולעשות חושך על מנת שתדלק, אסור בשבת, כל פעולה שעל ידה תגרום להדלקה או לכיבוי המנורה אסורה. (גם פעולה שאתה לא עושה במיוחד על מנת שהיא תדלק\תכבה)
&nbsp
&nbsp

תגובה

אתמול בערב התנשאתי בפעם הראשונה עם המנורה הזאת, וראיתי שזה קרה, אבל לא היתה לי ברירה שהצטרכתי ללכת בבית למקום זה או אחר, ואז גיליתי שזה קורה והלכתי בזהירות בכדי, לא לחסום מעבר אור למנורה שהיא לא תידלק, ולאחר כיבוי, אור בסלון, ורק במטבח האור דלק, כבר זה היה לי בלתי אפשרי להיזהר, וידעתי שאסור לנתק משקע החשמל את המנורה. אז נכנסתי למצב של מלכודת, של הדלקת אור, בשבת.

עלה בדעתי לקנות מנורה עם חישן בשביל למנוע חילול באופן ידני, ויצא לי, גרוע מזה.

אז אצטרך למצוא לזה פיתרון, ואני מבין שתשובה שהיא חרטה על העבר, וידוא, וקבלה על העתיד יכול למחוק לי את זה.

כאן אינני יודע אם זה שוגג לחלוטין, כי הקניה והחיבור לא לקח בחשבון דבר כזה, אך כשהגעתי הביתה, אז אחותי אמרה לי שדבר כזה יכול לקרות, ובערב זה קרה והשתדלתי כמה שיותר להיזהר מזה.

תשובה יכולה להועיל במקרה כזה, של שוגג שלאחריו הגעתי למצב מלכודת.?

אופירA

New member
מנהל
תשובה מועילה בכל מקרה

ואל תעשה חשבונות על גודל הטעות והשגגה. פשוט תכיר בטעות ותתקן להבא, וחסל.

למעלה