שאלה על ההתקן

Shalon7

New member
שאלה על ההתקן

אוקיי לא הבנתי משהו: בפרק בזכרון יעקב, הבנתי שאלה לא הוציאה את ההתקן- היא יצאה מהמרפאה ואז פגשה את יורם חטב ודברה איתו... אח"כ רואים אותה חוזרת חזרה לת"א. לפי מיטב הבנתי, על אף שיש פער מידע שכזה, היא לא חזרה לרופא והוציאה את ההתקן. עכשיו בפרק שהיה השבוע היא דברה כאילו אם היא תרצה היא יכולה להיות בהריון, על אף שההתקן עדיין בתוכה. העניין הוא שפספסתי את שתי הדקות הראשונות של הפרק ואולי התשובה נמצאת בהן. תודה רבה!

qt1

New member
שאלה טובה../images/Emo13.gif

הראו אותה יושבת בחדר ההמתנה ואז קמה ויוצאת , לא הראו אותה נכנסת לחדר הרופא ואז יוצאת... כלומר, ניתן להסיק מכך שהיא לא נכנסה לחדר הרופא אלא יצאה משם מבלי לראות את הרופא כך שההתקן לא הוצא והוא שומר עליה מכל הריון בלתי רצוי עדיין. היא באמת מדברת באופן מוזר בפרק שהיה , ב-2 הדקות הראשונות שאת פספסת רואים את עדיה ורפי, תקראי את השורות הראשונות בתקציר הארוך מאוד שכתבתי , את לא טועה, זה בסדר. הפרק האחרון שהיה , יהיה 1 הפרקים שאני לא אצליח להבין הרבה זמן, או לא ארצה להבין אם לדייק,לדעתי 2 הפרקים האחרונים היו יותר מדי בשביל בן אדם שצופה בסדרה באופן קבוע, אני לפחות לקחתי את הדברים באופן מאוד מוזר, קשה לי להסביר איך ולמה , הלוואי ויכולתי, אבל היה שם משהו בשני הפרקים האחרונים , אני לא יודעת מה. על כל פנים אני מקווה שהבנת שיש לה התקן ושהיא לא בהריון... סליחה על שנסחפתי

Shalon7

New member
אכן מוזר.....

אבל תודה על העזרה! אם כבר מדברים, זהו אחד הדברים שמעצבנים אותי ב"שבתות וחגים": זה שהם לא שמים לב לדברים קטנים כאלה. האמת שעניין ההוא כלל לא קטן ואם באמת בפרקים הבאים הם לא יתייחסו אליו זו תהיה, איך נאמר, פאשלה. אבל ההתייחסות לדברים הקטנים מתבטא גם בדברים אחרים, כמו מה קרה לתומר (מוקי), או נתינת תשומת לב גדולה יותר לחגית (מישהו זוכר?) אני יודעת שצריך להסתכל על המכלול, ואכן, לטעמי זו הסדרה הישראלית הטובה ביותר שיש, אבל לא יודעת, זה קצת מרגיש זלזול כזה או שמא חוסר מקצועיות, להתעלם מדברים מסויימים ופשוט לשכוח מהם.

תלתלית

New member
מבינה את דעתך אבל גם מבינה

את ההחלטה של התסריטאים או של מי שמחליט שם על החורים האלה בעלילה. כי הסדרה בעיניי מציגה את החיים כמו שהם. לפעמים אנשים נעלמים מחיינו, בלי שתהיה לנו יכולת להסביר למה בדיוק "אנחנו כבר לא בקשר איתם". אני חושבת שזה יותר עמוק. זה כמו שאלה אמרה "צריך לדלג על דברים, לא חייבים לשים לב לכל הפרטים הקטנים"..זה לא זלזוז, זה פשוט שהחיים נמשכים, אנחנו לא מעודכנים כצופים, כי אנחנו כאילו אל רואים אותם כל יום (כמו אופרות סבון), אני מרגישה שאנחנו מתארחים לרגע בחיים שלהם, מציצים לקצצת, ולכן לא מרגישה שה"חורים" בעלילה מצביעים על חוסר מקצועיות. להיפך, החורים האלה גורמים לי לחשוב. ולתת את תשומת הלב לדברים האלה בעצמי. יוצא שתמיד אחרי הסדרה אני מתקשרת לחברה אחת שלי שגרה ממש רחוק, ואומרת לה כמה אני אוהבת אותה. אפילו שאנחנו לא מדברות כל יום. אל תתעצבני מהפשלות הלאה, יש כל כך הרבה רבדים עמוקים במה שיש, שלא צריך להתעמק במה שאין.

qt1

New member
שב"ש תלתלית../images/Emo140.gif

אני דווקא מאלה שמתעמקים במה שיש , ואני מנסה להתעמק במה נתן לי כצופה 'לא בטלנובלה' הקשר עם מוקי-תומר למשל חוץ מעוגמת נפש ,וזה לא משנה לי אם זו היתה פאשלה של התסריטאים או מה, אני מנסה להבין מה סוף הקשר תרם לי בתור צופה ואני משיבה לעצמי- כלום! פשוט כך, וזה מצער אותי לדעת שראיתי את דניאלה שהיא דמות שבמקרה אני מאוד אוהבת , חווה קשר שמביא אותה לבכי בזרועות אבא שאפילו מילים אין בו כדי להביע את הכאב, ואז יש נשיקה ארוכה ו"תשתקי" רומנטי, ואין יותר תומר, אז למה אני ליוויתי את דניאלה ברגעי המשבר שלה? בשביל מה? בשביל לדעת שהיא יכולה להשבר? אני יודעת את זה בערך מהפרק השלישי של הסדרה שבתות וחגים, אני לא מחפשת אשמים,אני בתור צופה מחפשת איפה אני מתמלאת מהסדרה כן? אני נניח מגיעה 'מרוקנת'? אני מאוד רוצה לצאת 'מלאה' במובן של חשיבה , של רעיונות , תכנים כמובן... זה לא עניין של להתעצבןבכלל,זה לא מובן לי וזה מצער אותי מאוד לדעת שאני לא אדע. זה הכל, אני חושבת שמישהו פספס משהו ושמטעויות למדים ושטוב שכך, לא קרה כלום נורא, אני בטוחה שזה רק יביא לנו בעתיד סדרות/סרטים עם פחות אנשים שנעלמים בלי שנדע אם האדמה בלעה אותם או אם ET לקח אותם איתו לטיול,גם משהו... שבת שלום אמרתי?
ד"ש בנתניה

למעלה