שאלה על הוכחת קירבה

MajorX

New member
שאלה על הוכחת קירבה

שלום חברים! הגשתי בשבוע שעבר את הטפסים להגירה ומאז אני מחזיק אצבעות! רציתי לדעת, ציינתי בטפסים שיש לי משפחה בקנדה - דוד שלי, השאלה שלי היא איך אני מוכיח את הקירבה בינינו? הבנתי שכנראה זה נעשה לפי תעודות לידה שלו ושל אימי - אחותו. העניין הוא שדוד שלי נולד בפלסטינה עוד לפני קום ישראל, ב- 1941. האם צילום של תעודת הלידה שלו מספיק? מה עוד אפשר לשלוח להם כדי להוכיח את הקשר בינינו? תודה רבה וחג עצמאות שמח לכולם!!! אייל.

אפשר להביא תעודה משוחזרת כמו מקורית

אתה צריך לגשת עם יפוי כח ממנו למשרד הפנים, הם גם מסוגלים להוכיח שהם אחים אם שניהם והאמה המשותפת שלהם היו אי פעם תושבי ישראל.

MajorX

New member
נגיד ויש לי את התעודה המקורית שלו

והתעודה המקורית של אמא שלי איך הם יודעים שהם אחים? מה יכול לספק אותם?

אותם שמות של האב והאם

שמות המשפחה הזהים של היילודים, ואולי כתובת מגורים זהה. אלמנטרי ווטסון........

MajorX

New member
אחלה, תודה.

רק אם תעודה הלידה נמצאת אצלו בקנדה והוא לא מוכן לשלוח אותה לארץ אז הכי בטוח זה לבקש ממנו שיתרגם אותה עם אישור נוטריוני וישלח אלי? זה קביל נכון?

לא צריך לתרגם. צריך צילום ואישור נוטריוני

שזה נאמן למקור, אישור כזה בקנדה הוא חינם או עולה אגרה זעומה. אבל מה הבעיה לקבל ממנו יפוי כח ולהוציא תעודה חדשה ממשרד הפנים בישראל?

באותה הבעיה...

מה אם לדוד הקנדי אין תעודת לידה או תעודת נישואין (שבאלו מצויינים שמות ההורים), אינו יליד ישראל וגם אינו אזרח ישראלי כבר שלושים שנה? ידוע על דרך נוספת שניתן להוכיח? אני חשבתי אולי על הצהרה בפני עו"ד...יש דבר כזה?

אם הוא היה אזרח ישראלי באיזה שהוא שלב

משרד הפנים מסוגל להוציא תמצית רישום שתוכיח שהוא ואחד מהוריך אחים. במידה ולא, חייבת להיות לו תעודת לידה מאיזה שהיא מדינה שבה מצויינים שמות ההורים. אם באמת אין תעודת לידה, אני מניח שתצהיר בשבועה אצל פקיד בית משפט בקנדה יכולה להסדיר את זה. אין לי ניסיון, אבל אמיר שובל אולי יוכל לפרט.

תודה. אמיר שובל- יש לך מה להוסיף?

זה פשוט יקח המון זמן לשחזר תעודת לידה מארץ המוצא...

amirshuval

New member
הייתי במצב דומה

והשתמשתי בתעודת הזהות הישראלית של סבא שלי שהופיע בה מספר הזהות של דוד שלי.למזלי לדוד שלי עדיין היה את הדרכון הישראלי שאיתו הוא עשה לנדינד ב1970.אם אין ברירה אז תצהירים בשבועה יחד עם תמונות משפחתיות.הייתי מביא שניים:ממך ומהקרוב הקנדי.תפרט כמובן את כל הנסיבות לשגרירות ותבקש שינחו אותך אם נדרש דבר מה נוסף.תחול עליהם חובה לתת לך עוד צ'אנס להוכיח את העניין לפני שהם מסרבים להעניק לך את 5 הנקודות.

עדיין בבעיה

מצאתי ת"ז של סבתא שלי ז"ל אך הבנים לא מופיעים בה (אבא ודוד שלי). בתעודת עולה שלה אבא שלי מוזכר אך לא דוד שלי. בנוסף, יש בתעודת נישואים של הורי ובתעודת פטירה של אבי את שמות הוריו, אך הבעיה שלדוד שלי אין את המסמכים הנ"ל. אני אנסה לאתר את מספר הזהות שלו דרך מספר הזהות של סבתי, ואז נראה אם אפשר יהיה להוציא איכשהו ממשרד הפנים או הקונסוליה אישור כלשהו שיחבר ביניהם...אמרו לי שבאינטרנט יש רישום אוכלוסין וגם תושבי עבר יופיעו שם. כמובן שיש מספיק תמונות שיכולים לחזק את הקירבה. נראה אם בשגרירות הקנדית יהיו גמישים...

MajorX

New member
תעודה

היי, דוד שלי כבר 25 שנה לא גר בארץ והוא נולד בפלסטינה בשנת 1941 לפני קום המדינה. אז הכי פשוט זה שהוא ייקח את התעודה המקורית שלו לנוטריון בקנדה יתרגם אותה וזה מספיק? משרד הפנים עושה בעיה עם ייפוי כוח כי צריך אישור על ייפוא הכוח מעו"ד בארץ.

amirshuval

New member
אני מאמין

שעורך דין ישראלי בקנדה יכול לטפל בעניין ייפוי הכח.הוא צריך להיות רשום כחבר בלשכת עורכי הדין.בטורונטו יש כמה כאלה.

אם אתה בטורונטו אין סיבה ללכת לנוטריון ישראלי

שיגמה הרבה כסף. הקונסולייה מקבלת יפויי כח בימי שלישי וזה עולה 9 דולר.

MajorX

New member
אני בארץ ולא בטורונטו עדיין :)

דוד שלי גר בטורונטו ותעודת הלידה המקורית שלו נמצאת אצלו. השאלה היא כדי לקצר תהליכים עלי לבקש ממנו שיתרגם אותה אצל נוטריון וישלח אלי? זאת הדרך הכי פשוטה?

הוא נולד בפלשתינה א"י ?

לא צריך לתרגם כלום. הוא הולך לנוטריון, נניח לפאולינה ב ג'יאס, והיא מספקת לו אישור נוטריון שההעתק נאמן למקור, ואת ההעתק הזה הוא שולח לך.

למעלה