שאלה על הוצאת דרכון בפורטוגל במקביל להוצאת תעודת זהות

מצב
הנושא נעול.

אחרי הגשת הבקשה לתעודת זהות בפורטוגל, מקבלים אישור שהוגשה בקשה. האם מישהו הוציא דרכון עם המסמך הזה, או שחובה להמתין ולבקש דרכון רק לאחר קבלת תעודת הזהות בפועל ?

תלוי

אחרי הגשת הבקשה לתעודת זהות בפורטוגל, מקבלים אישור שהוגשה בקשה. האם מישהו הוציא דרכון עם המסמך הזה, או שחובה להמתין ולבקש דרכון רק לאחר קבלת תעודת הזהות בפועל ?
תלוי
בעקרון המסמך שקיבלת הוא שווה ערך לתעודת זהות לכל דבר, מלבד להוצאת דרכון...
אבל... ניתן להוציא תעודת זהות זמנית (במקביל לרגילה שאתה מזמין ותקפה לעשר שנים ועולה 18 יורו נראה לי) שתקפה לשלושה חודשים (ועולה 70 יורו) ועם המסמך שלה להוציא ישר דרכון. וגם אותה מקבלים פיזית תוך כשעה, תלוי בעומס.

העניין קל ממה שנדמה לך

העניין קל ממה שנדמה לך
אם תצליח להגיש את הבקשה לתעודת זהות עד 11 בבוקר ותשלם את האגרה המתאימה (35 יורו לבקשה דחופה מאוד), תוכל לקבל את התעודת זהות עוד באותו היום אחה"צ. אז תוכל להגיש בקשה לדרכון, שאף הוא ניתן לקבל בהליך דומה, אחרי שתשלם אגרה לבקשה דחופה בסך 100 יורו.
בהצלחה!

DannyZ5

New member
מה ההבדל בזמנים בין בקשות דחופות לרגילות?

העניין קל ממה שנדמה לך
אם תצליח להגיש את הבקשה לתעודת זהות עד 11 בבוקר ותשלם את האגרה המתאימה (35 יורו לבקשה דחופה מאוד), תוכל לקבל את התעודת זהות עוד באותו היום אחה"צ. אז תוכל להגיש בקשה לדרכון, שאף הוא ניתן לקבל בהליך דומה, אחרי שתשלם אגרה לבקשה דחופה בסך 100 יורו.
בהצלחה!
מה ההבדל בזמנים בין בקשות דחופות לרגילות?
וכמה עולות בקשות רגילות?

יש עוד סוג של דחיפות חוץ מבקשה דחופה מאוד?

נכון אבל...

העניין קל ממה שנדמה לך
בהצלחה!
נכון אבל...
דניאל אתה מפגין ידע נרחב שאפו.
כעקרון אתה צודק, אבל מניסיון לא ממליץ לסמוך על זה במיוחד אם אתה מוציא עם הת.ז. מספר ביטוח לאומי ומספר בריאות. זה עלול לעכב וגם למחרת ספק אם תקבל את זה... קרה לי באופן אישי בליסבון.
לא הייתה לי ברירה והייתי חייב להוציא את הכרטיס הזמני במקביל בכדי שאוכל לצאת מפורטוגל בתור אזרח. (כמובן זיכו אותי על העמלת אקספרס).
את הת.ז הרגיל והדרכון חבר אסף לי כעבור מספר ימים ושלח לי.

סליחה, לא היית "חייב" לצאת מפורטוגל כאזרח...

נכון אבל...
כעקרון אתה צודק, אבל מניסיון לא ממליץ לסמוך על זה במיוחד אם אתה מוציא עם הת.ז. מספר ביטוח לאומי ומספר בריאות. זה עלול לעכב וגם למחרת ספק אם תקבל את זה... קרה לי באופן אישי בליסבון.
לא הייתה לי ברירה והייתי חייב להוציא את הכרטיס הזמני במקביל בכדי שאוכל לצאת מפורטוגל בתור אזרח. (כמובן זיכו אותי על העמלת אקספרס).
שום דבר לא חייב אותך לנהוג כך. היית יכול לצאת עם הדרכון שאיתו נכנסת. זאת הייתה החלטתך, הרי אתה נכנסת כתייר ישראלי והיית רשאי לצאת כתייר ישראלי.

יתכן

שום דבר לא חייב אותך לנהוג כך. היית יכול לצאת עם הדרכון שאיתו נכנסת. זאת הייתה החלטתך, הרי אתה נכנסת כתייר ישראלי והיית רשאי לצאת כתייר ישראלי.
יתכן
יתכן ויכולתי להקטין ראש ולצאת עם הדרכון הישראלי ומן הסתם לא היו עולים על זה.
אבל ע"פ החוק אני אזרח פורטוגלי ואני חייב לצאת מגבולות המדינה עם מסמך מעבר פורטוגלי. הם אמרו לי את זה גם במפורש.
בנוסף, אם לא הייתי מוציא את התעודה הזמנית לא הייתי יכול להוציא באופן מיידי את הדרכון (וכפי שציינתי הייתי צריך לטוס כבר בערב. הייתי שם בדיוק 48 שעות). וזאת גם התשובה לעיקר השאלה שנשאלה בתחילת השרשור כפי שציין דוד.

מזור מאוד

יתכן
יתכן ויכולתי להקטין ראש ולצאת עם הדרכון הישראלי ומן הסתם לא היו עולים על זה.
אבל ע"פ החוק אני אזרח פורטוגלי ואני חייב לצאת מגבולות המדינה עם מסמך מעבר פורטוגלי. הם אמרו לי את זה גם במפורש.
בנוסף, אם לא הייתי מוציא את התעודה הזמנית לא הייתי יכול להוציא באופן מיידי את הדרכון (וכפי שציינתי הייתי צריך לטוס כבר בערב. הייתי שם בדיוק 48 שעות). וזאת גם התשובה לעיקר השאלה שנשאלה בתחילת השרשור כפי שציין דוד.
מזור מאוד
מה שאתה טוען לא נראה לי היגיוני בזאת בלשון המטה. אולי מישהו הטעה אותך וזה כל העניין. נתחיל מזה שאתה היית אזרח פורטוגלי גם לפני שנסעת לשם. מרגע שיש לך תעודת הלידה ואפילו לפני כן, מרגע אישור הבקשה ע"י השרה, אתה נחשב כאזרח. זה שאתה אזרח פורטוגלי שעדיין אין לא תעודת זהות ודרכון זה כבר משהו אחר.
אז כאזרח פורטוגלי, שבנוסף מחזיק באזרחות ישראלית, נכנסת לפורטוגל עם דרכון ישראלי כתייר והיית רשאי לצאת משם באותה דרך.
לפי מה שאתה מסביר, נתנו לך לצאת מפורטוגל בלי דרכון, את הדרכון הישראלי בחרת שלא להשתמש ודרכון פורטוגלי עדיין לא היה לך ביד ונתנו לך לצאת בלי דרכון, רק עם תעודת זהות זמנית?... מוזר
אגב, איפה בדיוק בהודעתך הקודמת ציינת שהיית חייב לטוס באותו הערב?

...

...
באתר שידורי ספורט סרטים ל- צפייה ישירה, סדרות ישראליות לצפייה בחינם.

ועוד משהו: לא "זיכו" אותך אלא "חייבו" אותך

נכון אבל...

לסיכום

לסיכום
סופו של דבר אני סבור שאין כלל מחלוקת בשירשור כאן.
ישנה הדרך הרגילה שהועלתה כאן ע"י הוצאת ת.ז קבועה ולאחר קבלתה דרכון.
ישנה דרך להוציא במקביל ע"י הנפקת ת.ז זמנית. למה לעשות זאת? משום שהם לא מתחייבים לזמן וקורות תקלות. הגשתי בקשה לת.ז לפני 11 במסלול אקספרס וגם למחרת לא היה מוכן. (הם טענו שהעיכוב הוא בעקבות מספר הבריאות שביקשתי). טוב נסעתי עד לשם, אחזור בסוף ללא הדרכון? (בנוסף לכך שיש לי בעיה חוקית לצאת מהמדינה ללא דרכון פורטוגלי) מה עושים? בלית ברירה הפתרון שצוין לעיל.
כפי שציין דניאל זה הדבר האולטימטיבי, אבל למקרים מסוימים זה נחוץ ועוזר וכדאי להיות מודעים לפתרון זה.

סדרות ישראליות - www.magniv.fun

לסיכום
סופו של דבר אני סבור שאין כלל מחלוקת בשירשור כאן.
ישנה הדרך הרגילה שהועלתה כאן ע"י הוצאת ת.ז קבועה ולאחר קבלתה דרכון.
ישנה דרך להוציא במקביל ע"י הנפקת ת.ז זמנית. למה לעשות זאת? משום שהם לא מתחייבים לזמן וקורות תקלות. הגשתי בקשה לת.ז לפני 11 במסלול אקספרס וגם למחרת לא היה מוכן. (הם טענו שהעיכוב הוא בעקבות מספר הבריאות שביקשתי). טוב נסעתי עד לשם, אחזור בסוף ללא הדרכון? (בנוסף לכך שיש לי בעיה חוקית לצאת מהמדינה ללא דרכון פורטוגלי) מה עושים? בלית ברירה הפתרון שצוין לעיל.
כפי שציין דניאל זה הדבר האולטימטיבי, אבל למקרים מסוימים זה נחוץ ועוזר וכדאי להיות מודעים לפתרון זה.
סדרות ישראליות - www.magniv.fun
באתר שידורי ספורט סרטים ל- צפייה ישירה, סדרות ישראליות לצפייה בחינם.

הנפקת דרכון פורטוגלי

הנפקת דרכון פורטוגלי
שלום,

ראשית יש לקבל את תעודת הזהות הפורטוגלית ורק לאחר מכן לבקש את הדרכון.

הילה

מצב
הנושא נעול.
למעלה