שאלה על הורדת שיער מהגוף...

MrAnderson

New member
שאלה על הורדת שיער מהגוף...

לפי ההלכה אני יודע שאסור לגלח בסכין...רציתי לדעת למה? וככלל מותר להוריד שיער מהגוף? נגיד בשאווה?

תשובות..

כי לגלח בסכין זה נחשב 'בחוקות הגויים' שזה מעשה של עמים אחרים...אבל יש שני אזורים שמותר שזה הצוואר והשפם. בקשר לשיער מהגוף אסור(גברים) כי זה מעשה אישה(וזה די מגעיל...
)אבל אתה אתה ממממשששש שעיר וזה אני ח ו ש ב שמותר לך. שאל בפורום דתיים או חרדים אני בטוח שיענו לך

MrAnderson

New member
אני לא שעיר. פשוט שמעתי לפי הקבלה ששיערות זה

משהו מאוד חשוב או משהו בסגנון. אז רציתי לדעת אם הבנתי נכון. אבל כנראה שלא הבנתי נכון.

arriy80

New member
לגבי הזקן

אכן, לפי הקבלה, שערות הזקן יש להם משמעות מיוחדת. צריך להבין את תורת הנסתר בשביל זה, ולא כל אחד יכול ללמוד זאת "על רגל אחת". מדבר זה אפשר ללמוד עד כמה חשוב להיות צמודים לרב אמיתי שגם הוא קיבל מרבותיו את דרך הלימוד, ושלימוד הקבלה צריך לבוא לאחר לימוד מקיף של תורת הנגלה.

tamarhp

New member
לא פוסקים הלכה לפי הקבלה

לגבר אסור להוריד שערות מהגוף כי זה מעשה אישה. אם יש משהו שממש מפריע וזה חשוב למשל בשביל שידוך, או שיש צורך מבחינה רפואית - מותר (אולי בתנאים מסויימים).

arriy80

New member
תשובה

בתורה כתוב: "לֹא תַקִּפוּ, פְּאַת רֹאשְׁכֶם; וְלֹא תַשְׁחִית, אֵת פְּאַת זְקָנֶךָ" [ויקרא יט כז]. אסור להשחית את שערות פאת הראש ופאת הזקן. השחתה היא בסכין או בתער, אך בסם (משחה) אין איסור מפני שאין בהם השחתה. במקומות שנשים נוהגות להוריד שערות, יש את האיסור של "לא ילבש" דהיינו אסור לגבר לנהוג במהגי אשה, כמו בגדים, תכשיטים, וגם להוריד שערות במקומות שנשים נוהגות כך.

grinberg

New member
כן, מותר להוריד שיער מהגוף

אבל זה מאוד לא מקובל ועם השנים זה כנראה יהפוך לאיסור.

elians

New member
ואז למעשה נגדל

דור של בבונים שעירים ... במקום להתקדם הולכים לאחור?

למעלה