הורמונים זכריים
הורמונים נקביים וזכריים שונים בהשפעות שלהם. להורמונים הזכריים יש השפעות
הפיכות ו
בלתי-הפיכות על הגוף. הכול תלוי כמה זמן לקחת את ההורמונים (שנים או חודשים) ואיך הגוף שלך הגיב להורמונים (אצל כל אדם השינויים שונים). את המידע הזה אפשר גם לשלוף מהאינטרנט באנגלית, אבל אנסה לענות על סמך הזיכרון:
השפעות בלתי-הפיכות:
- שיעור בגוף: זרועות, חזה, בטן, רגליים, ידיים וכדומה
- נשירת שיער לקו שיער גברי, במקרים מסויימים התקרחות
- שבירת הקול והעמקתו לקול גברי
- שיעור בפנים (זיפים)
- ברגע שלוקחים הורמונים במשך זמן מסויים, ההורמון ששולט בגוף הוא הטסטוסטרון. ברגע שמפסיקים לקחת הורמונים, נגרמת בריחת סידן שצריך לטפל בה. אני לא רוצה להטעות, אבל זה מה שידוע לי
- גדילת איבר המין
- יש שמדווחים על גדילת המידה בנעליים/גובה (נדיר)
השפעות הפיכות:
- מסת השריר בגוף גודלת
- שינוי השומן בחלקים בגוף. למשל, במקום שהשומן מתרכז באזור הירכיים, הוא עובר לאזור הבטן
- הפנים מתמלאות והופכות גבריות יותר
- העור הופך לשומני יותר
- ריח הגוף משתנה
- האיזון בגוף הופך לזה של זכר (דברים כמו ספירת דם למשל, סיכון למחלות מסויימות)
- השפעות על מערכת-הריבייה ברוב המקרים הפיכות, אבל זה תלוי כמה זמן נלקחו ההורמונים. בגדול, מערכת הריבייה מפסיקה לפעול בזמן לקיחת ההורמונים, היא חוזרת לפעולה אם מפסיקים את ההורמונים
תראה, השינוי הוא לא בלתי-הפיך, גם עם כל ההשפעות שציינתי. אני אומר את זה מכיוון שידוע על אנשים שהתחרטו וחזרו לחיות כבנות אחרי זמן מסויים על הורמונים. הכול אפשרי, אבל עדיף להתחיל את התהליך כאשר מוכנים לו ובטוחים שרוצים את התוצאות שלו, כי לתוצאות האלו יש השלכות, בין אם רצויות או לא, לכל החיים. ועוד משהו, השינוי לא כזה מהיר, הוא לוקח שנים. הוא אולי נדמה מהיר בסרטונים ביוטיוב, אבל כל אדם חווה את השינויים באופן שונה ובתדירות שונה.