שאלה על החזר הוצאות לעסק של עוסק פטור

Jen74

New member
שאלה על החזר הוצאות לעסק של עוסק פטור

אני כבר מספר שנים עובדת כעצמאית במסגרת עוסק פטור. רק לאחרונה פניתי לביטוח לאומי להסדיר את מעמדי אצלם ושיניתי מגל"ש לעצמאית. במס הכנסה אני מוכרת כעסק נותן שירותים אישיים ובמע"מ כאמור, עוסק פטור.

עד לאחרונה לא טרחתי בכלל לברר האם מגיעים לי החזרי הוצאות שונות שיש לי עבור הוצאות שאני מוציאה בעסק מאחר ואני עובדת מהבית.

ההוצאות שיש לי הן עבור חשמל, אינטרנט וקו טלפון שממילא אני משלמת עליהם וגם כשאני לא עובדת אני משתמשת בהם אבל בכל זאת, יוצא שאני עובדת בערך 6 שעות בכל יום במשך 6 ימים בשבוע וההוצאות הללו הולכות לטובת העסק.
בנוסף, מדי פעם אני נזקקת לתיקונים של המחשב וזה הוצאה שמעולם לא דרשתי עליה החזר, כי בעצם ממי אני אדרוש?

האם כעוסק פטור אני יכולה לרשום הוצאות העסק?

החזר הוצאות

את זכאית לתבוע הוצאות יחסיות בגין השימוש, נאמר, בחדר מהבית לעסק.
זה כולל גם ארנונה, תיקוני מחשב וכיו"ב.
כמו כן, הוצאות פלאפון לפי חשוב מיוחד שלא קשור לבית.

כל אלה - הוצאות שמנכים מההכנסות לצורך מס הכנסה.
לגבי מעמ, היות ואת עוסקת פטורה, אי אפשר לקזז תשומות היכן שיש.

יום טוב,

Jen74

New member
תודה על התגובה, רק אולי לחדד את השאלה

אם אני לא מגיעה למינימום שנדרש לצורך תשלום מס הכנסה ואני לא משלמת מס הכנסה, האם בכל זאת אני יכולה לבקש החזר הוצאות?
כי למרות שאני לא משלמת מס הכנסה, יש לי הוצאות ואז ממה שאני מרוויחה בשנה מתקזזים הסכומים של ההוצאות שאני מוציאה בשנה וזה בעצם מוריד לי את סכום הנטו שנשאר לי בעסק בסוף השנה, אלא שאם הבנתי נכון, את מס הכנסה אף פעם לא מעניין הנטו אלא הברוטו וממנו מחושב הסכום למס הכנסה?

yairsvet

New member
כן זה מה שצריך לעשות

תעזרי ברו"ח, כל ההוצאות כולל דלק והוצאות חשמל מים וכו' אפשר לרשום כהוצאות עסק
ורו"ח יבדוק לך בצורה מקצועית האם מגיע לך החזר מס

Jen74

New member
ואני כבר שנתיים עובדת רק עצמאית

ולפני כן במקביל שכירה ועצמאית ויכולתי כל הזמן הזה לבקש החזר מס...

נו, מילא. נתחיל מעכשיו.
אני מניחה שאני צריכה לשמור את כל הקבלות שקשורות לעסק.
העניין הוא שאני לא מכניסה מספיק כסף לעסק כדי לשלם לרו"ח.
מצד שני, רו"ח זה גם הוצאה לעסק, אז אולי אני אקבל על זה החזר הוצאות.

לא מקבלים שום החזק על הוצאות לדוגמה

אים עשית עבודה ב100 אלף ש"ח . והוצאות דלק היו 40 אלף . את משלמת מס רק על 60 אלף . כי הרווח שלך הייה 60 אלף . אבל אם את מרויחה בשנה 30 אלף . והיו לך הוצאות 10 אלף . אז מ20 אלף לא משלמים מס . וזהוא . אין רווחים אז אין מיסים . וניסגר העניין
מס הכסה לא יחזיר לך 10 אלף ש"}ח . מאיפו החלום הזה ?

Jen74

New member
לא הבנתי שום דבר

אני אף פעם לא מבינה מה אתה כותב. אתה מתוחכם מדי בשבילי.

אים אין רווחים אין החזר של הוצאות

מס הכנסה לא ישלח לך צ'ק על כול ההוצאות . יש רווחים פחות הוצאות מיזה משלמים מס . מקווה שהיבנת .

Jen74

New member
אני אמקד

ב-2011 הרווחתי בסך הכל קצת יותר מ-13 אלף לכל השנה, על זה הצהרתי במע"מ ועל זה הצהרתי בדו"ח לשנת 2012.
היו לי רק הכנסות מעבודה כעצמאית ולא משום מקור נוסף אחר ולא ציינתי את ההוצאות שהיו לי (שכ"ד יחסי, חלק יחסי של חשמל ועלות אינטרנט).
אין לי הוצ' דלק כי אין לי רישיון או רכב והעסק שלי הוא מבוסס בית כך שגם אם יש לי פעם בחודש איזו פגישת עבודה מחוץ לבית, זה משהו כמו 25 שקל לרכבת.
רווחים יש לי כי בעצם אין לי כל כך הרבה הוצאות אז אני לא יודעת איך מס הכנסה מתייחס להוצאות נמוכות כאלה ואם בכלל יש טעם לציין אותן בדו"ח השנתי.

את צודקת, אבל

בוקר טוב,

לכאורה, אם את לא מגיע לחבות מס, אין טעם לזקוף הוצאות.

אבל אני חושב שכדאי לטרוח מכמה סיבות:

1. נקווה בשבילך שהכנסותיך יגדלו; אז תגיעי לחבות מס. כשזה יקרה, יכולות הרשויות לטעון שאם הסתדרת בלי..., את יכולה גם להסתדר גם להבא כך.

2. יכול להיות שאם תרשמי הוצאות, יסתבר שלפחות כלפי מס הכנסה את בהפסדים. ביום שתרוויחי, והרבה, תוכלי לקזז אותם.

3. יש דבר כזה שקוראים לו "הצהרת הון" שמס הכנסה רשאי לדרוש אחת לכמה שנים. הם לא יאהבו את הפער בין המחזור ברוטו למה שנשאר לך ביד.

בסה"כ, הטרחה לרכז את ההוצאות, ולתייק קבלות כל כך קטנה, ששוה לטרוח.

יום טוב,

Jen74

New member
כבר "זכיתי" להצהרת הון אחת

נדמה לי שזה היה לפני שלוש שנים בערך.
די נלחצתי בהתחלה אבל מאוד עזרו לי שם במס הכנסה רמלה, הם מאוד נחמדים ולא מאיימים בכלל.
האמת שבשלוש שנים האחרונות יש כל הזמן עלייה בהכנסות.
קטנות אבל בשבילי זה די משמעותי.
אני עסק של אדם אחד בתחום שיש בו הרבה יותר היצע מביקוש וזה ממש שוק שחור מבחינת תמחור.
מה שיש לי להציע זה את הניסיון, המקצועיות והדיסקרטיות ללקוחות שלי.
אז שווה לי להתחיל לאסוף קבלות (מה שאני עושה ממילא כי אני פשוט נוהגת לאסוף קבלות של כל מה שאני מוציאה ובסוף חודש יש לי הערכה כמעט מדוייקת של הוצאות והכנסות של הבית והעסק.

את סתם אישה מבולבלת . בדו"ח השנתי לא מצהירים

כותבים הכנסות נטו . מצרפים דו"ח רוח והפסד . שפקיד שומה יראה מימה בנוי הרווח . אם לא צירפת הוצאות . כי במיילה אין מס . גם מה שאת מעלה כאן זה שטיות . צרורת הכתיבה שלך . אם את כך מנהלת את העסק שלך . אז הוא ניראה על הפנים

Jen74

New member
מה ההשכלה הרלוונטית שלך, אם אפשר לשאול?

ברור שאני אישה - זאת עובדה ביולוגית.
ברור שאני מבולבלת - אחרת לא הייתי מעלה בכלל את השאלות.
סתם - אני ממש לא.
ניסחתי לא נכון וכתבתי ש"מצהירים" בדו"ח.
סליחה, טעיתי. טעות, טועים. (חוץ ממך כמובן, אף פעם לא טעית, טועה או תטעה).
המילה שכתבת "במיילה" אני מניחה שהתכוונת ל"במילא". נדמה לי שזה מארמית בכלל, אבל תתפוס אותי במילה, אני לא "סגורה" על זה.
"צרוררת" הכתיבה שלי? לא הבנתי למה בדיוק התכוונת. אולי התכוונת "צורת"? אשמח אם תסביר.
העסק שלי באמת על הפנים מנקודת מבט מסויימת אבל מהרבה בחינות אחרות הוא ממש פורח. משנה לשנה הדוחות של מס הכנסה מראים על עלייה בהכנסות בעוד שההוצאות יורדות, אני משתדלת להצטמצם כך שיש יותר רווחים משנת מס אחת לשנייה.

ההשכלה שלי היא בקושי 8 שנות לימוד

עצמאי מישנת 1958 כן 58 . כבר מכרתי חוברות בכיתה ו בבית הספר . הצופה לילדים . ומאז אני עצמאי . מעולם לא הייתי שכיר . הוראות קיבלתי רק בצבא ומאישתי. זה הכול .בשנת 1969 פתחתי תיק במס הכנסה . ועד היום אני עמצאי . וליקראת הפנסיה אני סוגר יפה קופה
גם מנהל את הספרים של הנהלת חשבונות לבד . כולל דוחות שנתי והצהרת הון . לכן כתבתי שלפי השאלות ניהול העסק שלך הוא על הפנים . לפי דעתי כמובן . יש לי הרבה שגיעות כתיב מה לעשות עולה חדש מישנת 1950 . מאחל לך כול טוב והצלחה בי

Jen74

New member
השכלה לא התכוונתי בית ספר או אוניברסיטה

תהיתי מהיכן הידע בתחום הנהלת החשבונות ומס הכנסה והיטבת להסביר את נסיונך המעשי עקב העובדה שאתה עצמאי שנים רבות.
אני דוגלת בשיטת הלימוד העצמאית ולא מחשיבה באופן מיוחד השכלה פורמלית. בעיני השכלה יכולה להיות גם ובעיקר מבית הספר של החיים.
אמנם אני בוגרת 12 שנות לימוד, אבל דברים רבים בחיי למדתי רק מהצבא והלאה, תוך כדי עשייה והתאוריה לרוב לא מיושמת בפועל.

שגיאות כתיב התייחסתי רק מאחר וחשתי שאתה "יורד" עליי על צורת הכתיבה שלי ומי שיש לו בעיות בכתיבה והתנסחות מן הראוי שלא יעיר לאחרים.
יש לקויות למידה שגורמות לשגיאות כתיב וניסוח לקוי.
סבתי ז"ל עלתה לארץ גם כן מעט לאחר קום המדינה, ידעה אך מעט מאוד עברית והייתה דוברת אידיש ורומנית והייתה קוראת את "רוויסטה מיה".
ובכל זאת בביתה לאורך השנים מצאתי פתקים בכתב ידה בעברית רהוטה וללא שגיאות כתיב, כך שיש שגיאות ויש שגיאות.
מאחלת לך המשך הצלחה בעבודתך ומקווה שתגובותיך כאן בפורום יהיו מתונות יותר בעתיד. לא חייבים להיות נחמדים, אבל אפשר להיות קצת יותר מנומסים.

לימדו אותי להתנהג בנימוס ובכבוד למבוגרים ממני אבל אני מוסיפה וטוענת שבשביל כבוד צריך לעבוד ולא לכל אחד מגיע אוטומטית יחס של נימוס וכבוד ולא משנה בן כמה הוא ומה מעמדו.

למעלה