שאלה על החמות.

tamar two

New member
שאלה על החמות.

אמא של בעלי אשה בסך הכל טובה ואני ביחסים די טובים איתה אבל צריכה להתאמץ בעניין. היא מידי פעם כשאני מאחרת מהעבודה אוספת את הילדה מהגן (היא פנסיונרית) ונמצאת איתה אצלנו בבית עד שאני או בעלי מגיעים. מה שמאד מרגיז אותי זה שהיא בזמן הזה עושה דברים בבית: מסדרת כביסה,שוטפת כלים ולפעמים גם מבשלת. אני כמה פעמים אמרתי לה שהיא לא צריכה ואני אעשה את זה אבל היא מתעקשת. לא היה לי אכפת אבל זה מלווה בהערות שהמקרר היה ריק ואין לילדה מה לאכול ואמירות בסגנון הזה. בגלל שהיא עוזרת אני לא רוצה להגיד לה כלום אבל תמיד שהיא אצלינו אני מרגישה בפנים שאני מתפוצצת! בעלי לא ממש מבין אותי ולא מתערב (אני גם לא מבקשת ממנו למען האמת) יש עצות למשהו?

ההערות של חמותך הם דרך שלה לדאוג ולהראות לך

כמה היא חשובה בחייך. נכון שההערות מיותרות ואין זה תפקידה להעיר על אחזקת הבית וההורות שלך אבל כיוון שכוונותיה טובות והיא עושה עבורכם עבודה חשובה בשמירה על הילדה אני מציעה לך להניח לזה ולא להעיר לה כך. בשביל שתפסיקי את "להתפוצץ" אני מציעה לך להגיב מולה אחרת לגמרי, בדיוק הפוך ממה שאת רגילה. כאשר את חוזרת הביתה תגידי לה "תודה רבה, הבית מסודר יפה, הקציצות שעשית נהדרות ...." בדרך זאת תיהני מהעזרה שלה כי למרות ההערות שלה בסך הכל היא עושה עבודה שנחסכת מכם . כאשר תפרגני לה ולא תעירי הערות משלך עליה, גם היא תפסיק להעיר לך. היא זקוקה לעבודה וגם את ואם שתיכן תלמדנה להנות בלי ביקורת אז הרווח יהיה כפול .

בקשר לחמותך.

אני ממש מבינה אותך והיו לי בעיות דומות ואפילו יותר גרוע. צריך הרבה סבלנות איתה ולקבל אותו כמו שהיא כי היא לא תשתנה. את צריכה את העזרה שלה והיא סבתא טובה לילדה ותלמדי להסתדר עם ההערות שלה ולא לקחת ללב.

tamar two

New member
תודה חגית ואופירה.

אני רוצה גם לשאול בעניין הזה על הבת שלי . היא אוהבת את הסבתא אבל שאני שואלת אותה שאני חוזרת מהעבודה איך היה היא שואלת אם אני מחר אוספת אותה, מה זה אומר לדעתך?

זה אומר שהיא אוהבת אותך.

היא ודאי מעדיפה שתבואי את אבל זה לא אומר הפוך ואני מניחה שזהו הדבר שאת חוששת ממנו. בשביל להיות רגועה יותר פשוט תשאלי את הילדה מה היא עושה עם סבתא וקבלי ממנה את הרושם על הזמן איתה. הורים רבים נעזרים בבני משפחה ובאנשים אחרים בעזרה בגידול הילדים וצריך ללמוד לשחרר ולסמוך על עוד דמויות ולא לפחד ולדאוג , זאת למרות דברים שרואים ושומעים בתקשורת.

למעלה