שאלה על היפנוברתינג

יעלולה12

New member
שאלה על היפנוברתינג

שלום לכם,
אשמח להתייעץ.. קוראת כאן עוד מהלידה הקודמת אבל פעם ראשונה שכותבת:)
אני בשבוע 27 ועשיתי בעבר קורס הכנה ללידה בגישה טבעית ולאחר מכן עוד הכנה רוחנית ללידה ובאמת הלידה השניה היתה עוצמתית וטבעית, ללידה הקרובה אני מחפשת הכנה אחרת הלידות שלי לא היו קצרות ואני מחפשת עוד כלי שיעזור לי בהתמודדות עם הצירים (למרות הדולה).. קראתי על ההיפנו ואני מבינה שזה דימיון מודרך, ולהיכנס למצב מדיטציה עמוק.. השאלה שלי איך עושים זאת בתנאים של בי"ח שנכנס רופא/ מיילדת? איך נכנסים להרפייה עמוקה כשמחייבים אותך לצאת מהמקלחת למוניטור ובדיקה וכו??

שאלה נוספת להתייעצות- מה עדיף לקחת דולה (כמו שעשיתי בעבר) שמכירה אותי ושתתחיל איתי את תהליך הלידה או ללכת למרכז לידה טבעי בעין כרם?? ילדתי בעבר בחדרים הרגילים אבל ממה שאני מבינה במרכז וכשיש לך מיילדת צמודה פחות יילחצו עליך ויותר יזרמו עם הלידה..
תודה רבה!!

שושנית23

New member
אין לי ממש תשובות... אבל קצת חיזוקים

קודם כל, אני עשיתי קורס היפנו לפני הלידה השנייה וזה היה הדבר הכי טוב שעשיתי לקראת הלידה. אמנם ילדתי בבית, אבל ברור לי שגם בסביבה של בית חולים זה הדבר הכי טוב שיכול לעזור! אני לקראת לידה שכנראה תהיה בבית חולים, וגם אשמח לשמוע מה יש למנוסות היפנו' בבתי חולים! טיפים וכו'..
דרך אגב, ההיפנו זה לא מדיטציה, זה ממש היפנוזה עצמית , זה שונה ממדיטציה, אולי קצת דומה להרפיה.

בקשר לבית חולים... אני אפילו עוד לא החלטתי איפה אני אלד (שבוע 37... ) אז לא יכולה לעזור לך :)

בהצלחה!!

natnat12

New member
לגבי דולה/חדר טבעי

אני תכננתי ללדת בחדר הטבעי (לידה ראשונה) ובדיעבד עדיף שהייתה לי דולה מהבית כי היה לי שלב לטנטי מאוד ארוך וקשה ולחדר נכנסים רק בפתיחה 4.
אז תלוי לדעתי באופי הלידות שלך. מכיוון שזו לידה שלישית את כבר יודעת מה את צריכה.
מה שהחדר הטבעי נותן זה בעיקר תמיכה צמודה של מיילדת, אמבטיה ושרופאים לא נכנסים.

היפנובירת'

מנסיוני כדולה שמלווה יולדות היפנובירת' גם בבית חולים ההיפנו מאד עוזר. ההיפנו' נותן לך כלים מגוונים להיכנס להרפיה מאד עמוקה
מאד מהר. את גם לומדת איך להשתמש בנשימה בצורה מיטבית. יולדות היפנו' מצליחות להשאר בבועה שלהן (בועת האנדרופינים) גם
כאשר נכנסים לחדר. למלווה הלידה שלך (בן הזוג) יהיה תפקיד חשוב מאד. הוא ינהל את הקשר עם הרופאים והמיילדות ככל האפשר. אני ממליצה בשמחה על
ההיפנו' לדעתי זאת מתנה לחיים.
בקשר לדולה, אני משוחדת
לדעתי עדיף דולה שמכירה אותך ומלווה אותך כבר מהצירים בבית. רב המיילדות בעין כרם ניפלאות ובגישה מאד טבעית,
והיתרון בלקחת דולה הוא שתוכלו למשוך כמה שיותר בבית ולעלות לבית חולים רק לקראת הסוף.
מעניין אותי בה הרגשת שהלחיצו אותך בלידות הקודמות, ואולי אפשר היה למנוע את זה אם היית מגיעה לבית חולים בשלב מאוחר יותר.
אני מלווה בהרבה בתי חולים ועין כרם הוא הסבלני שבהם. גם בחדרים רגילים.

יעלולה12

New member
תודה רבה לכל העונות

לגבי עין כרם באמת יש בו מיילדות קשובות ואני גם אוהבת את הביות המלא שיש שם.. הלחיצו אותי כשלא הייתי לפי ה"פרוטוקול" של הרופא
לדוג': הגעתי בפתיחה 5 וכעבור שעתיים הפתיחה לא התקדמה ובגלל שאני בלי אפידוראל הרופא אמר שצריך לפקוע את המים הצלחתי לסרב ולדחות אותו פעמיים עד שהמים נפקעו מעצמם ומיד לאחר מכן התרחשה הלידה עצמה..
אשמח לשמוע גם חוויות מהחדר לידה טבעי בעין כרם ותודה על ההמלצות:)

למעלה