שאלה על הכנה ללימודי מדעי המחשב ?

rolex

New member
שאלה על הכנה ללימודי מדעי המחשב ?

אני הולך ללמוד במכללת רעננה(או רמת גן) תואר של הפוחה במדעי המחשב, הקורס הראשון ע"פי התוכנית הוא אלגברה לינראית I השאלה שלי היא האם צריך טירונומטריה בקןרס הזה ? כיוון שלא למדתי את זה לפני שנתיים ובהקף של מטמטיקה 3 יחידות אני ירצה לחזור על החומר הזה אם הוא חשוב . אני ישמח אם מישהו יציין נושאים שרצוי שאני ידע טוב לקראת הקורס (גם כאלה שנכללים בקורס) אוהב אותכם :)

ekampf

New member
צריך טריגונומטריה...

אבל לא ברמה גבוהה מידי... בכל מקרה עם עשיתה 3 יחידות יכול להיוות שיהיה לך קשה לעבור ישר לרמה אוניברסיטאית... אולי עדיף לקחת קודם איזה קורס פתיחה במתמטיקה? (אני יודע שבאוניברסיטה הפתוחה למשל יש קורס בשם "אשנב למתמטיקה" למטרה זו...) בקשר לדברים שצריך לדעת לקראת הקורס - דברים כמו אינדוקציות, מושגים של תורת הקבוצות, פונקציות וכדומה...

Deathatred

New member
אל תיקח אלגברה לינארית כקורס ראשון

זה קורס מאוד מאוד קשה וצריך בשבילו ידע ובגרות מתמטיים. תקשיב לי בתור מי שלמד את הקורס באו"פ (וקיבל 95 ציון סופי בו): רצוי שתשלים קצת את החומר של 5 יחידות כי גם עוסק קצת בוקטורים, מטריצות ומרוכבים (חומרים שיופיעו ביחידות 2,3,6,12 ). טריגונומטריה צריך לדעת בעיקר בשביל המרוכבים והמרחב האוקלידי ה n מימדי ( R^N עם מכפלה סקלרית). לא צריך לדעת את זה ברמה של 5 יחידות אלא את ההגדרות הבסיסיות, משמעות הסינוס-קוסינוס-טנגנס וכמה זהויות בסיסיות. בכלל, לקחת את אלגברה ליניארית כקורס ראשון בכלל לא מומלץ. הרמה בקורס גבוהה פי כמה מהתיכון והדרישות שונות מבתיכון. בתיכון, הדגש היה על הצד החישובי והטכני, בקורס הזה הדגש הוא על הצד התיאורטי ועל הוכחת משפטים ופחות על חישובי מטריצות וטרנספורמציות למיניהן. רצוי מאוד שתיקח כקורס ראשון "אשנב למתמטיקה" שיקנה לך מיומנויות חשיבה אוניברסטאיות וכך ילמד אותך כיצד רושמים נכון את התשובה ומוכיחים מפשטים/טענות בצורה תקינה, נכונה ומדויקת (הרבה נקודות בממ"נים של אלגברה-לינארית יורדות על כתיבה לא נכונה). בקורס זה גם תלמד קצת על תורת הקבוצות ועל פונקציות - דבר חיוני בקורס אלגברה לינארית. גם קורס "מתמטיקה דיסקרטית" יכול לעזור (אם כי הוא יותר קשה מאשנב). עצה שלי, פנה ליועץ של האו"פ ודון איתו באפשרות לשנות לקורס ראשון אשנב למתמטיקה במקום אלברה ליניארית. רוב הסטודנטים מתחילים עם אשנב כקורס ראשון. בהצלחה בלימודיך,

Deathatred

New member
ממה שהבנתי הוא כן

>> תואר של הפוחה במדעי המחשב << כאן אני מסיק שהכוונה לתואר מטעם האוניברסיטה הפתוחה. לכן אני משער, שהלימוד יהיה בעזרת מרצה המהמכללה אך בעזרת ספר הקורס ותוכנית הקורס של האו"פ. בכל מקרה, תוכנית הקורס והחומר די דומים. בכל מקרה, רצוי שלא יקח אלגברה לינארית כקורס ראשון אלא קורס הכנה או השלמה ל 5 יחידות.

rolex

New member
יש קרדיט לקורס של אשנב לנטמטיקה ?

מדובר על הפתוחה כמובן. אם הבנתי נכון לא סופרים את הקורס הזה כחלק מ- 105 נקודות הזכות שצריך לצבור בשביל התואר במדעי המחשב, אני צודק ? אגב מישהו מכם אולי יכול להמליץ לי איזה מהמכלולות יש להן יתרון או עדיפות מסוימת מבין מכללת רעננה ומכללת רמת גן ,אני מגיע מאילת כך שהאזור גם שיקול.. שוב תודה

למעלה