שאלה על הכנת גלידה ביתית

שאלה על הכנת גלידה ביתית

שלום, אני מעוניין להכין גלידה ביתית, קניתי תמצית וניל אמיתית עם סוכר (הבנתי שיש גם בלי, ובמתכון לא מצויין באיזה סוג להשתמש), אני מעוניין לשלב אותה יחד עם אוריאו, מתאים?
איך זה יצא מבחינת המתיקות?
 
גלידה ביתית

אני מכירה את המתכון השני המפורסם, אני לא מכירה תמצית וניל אמיתית עם סוכר, בד"כ זה מגיע ללא סוכר.
מאחר והשימוש בתמצית במתכון היא כף, אין חשש להשתמש בעוגיות אוריאו, זה לא יאפיל על המתיקות של העוגיות.
איזו תמצית קנית?
 
אני הולך על הגרסא "הארוכה"

המופיעה במתכון הראשון, עם הקרם מנגלז.
השאלה האם ה 3/4 כוס סוכר יחד עם התמצית וניל, יהיה מתוק מידי? כמה מתיקות יש בתמצית עם הסוכר, עד כמה היא תהיה דומיננתית? (יש טעם לנסות להחליף לתמצית רגילה?)
 

bali

New member
מנהל
אני מציעה לטעום את התמצית

ולראות כמה היא מתוקה. אני מניחה שלא ממש, וממילא לא שמים הרבה תמצית, אז אפשר להשאיר את כמות הסוכר שבמתכון כמו שהיא.
זה די עניין של טעם, וממילא גלידה יוצאת פחות מתוקה ממה שהתערובת לפני ההקפאה - ההקפאה מורידה קצת מהמתיקות של התוצר הסופי.
 
תודה רבה :)

עכשיו כשאת מזכירה את העובדה הזאת, זה באמת נכון. ההקפאה גורמת לאיבוד של חלק מהטעמים.
 

bali

New member
מנהל
בשמחה. בתיאבון וסופ"ש נעים


 
למעלה