שאלה על הכנת מרק ללא אבקה

שאלה על הכנת מרק ללא אבקה

איך לגרום למרק להיות בעל טעם מורגש ( כי בלי אבקה יש לזה נטייה להיות תפל).
מה אתם מציעים? אילו סוגי תבלינים אולי שווה להוסיף?
וכשמחממים מרק על אש נמוכה צריך לסגור את המכסה לגמרי או לעשות מכסה חצי סגור חצי פתוח?
ואל תגידו לי תיבוליות יש בהם Eיים.
ועוד שאלה כמה מלח שמים במרק?
שמתי כפית אחת ומרגיש לי שחסר מלח ( אחרי שהוא בושל כשעה על אש)
ניסיתי להכין מרק גריסים.
כמה מלח אתם שמים במרקים אם הם נעשים ללא אבקת מרק?

תודה מראש~!

איניק

New member
הסוד למרק טעים ללא אבקה

זה המון ירקות ובעיקר ירקות שורש, עשבי תבול, ותבלינים כגון עלי דפנה, פלפל אנגלי, כורכום, כמון וכו...
למרק ירקות פשוט למשל- אני אוהבת להוסיף שורש סלרי, שורש פטרוזיליה, סלרי אמריקאי, גזר, בצל, עלי דפנה, פלפל שחור, מעט כורכום שלם מגורד.... וזה מה שנותן את כל הטעם.
לכבי הכיסוי- אני מכסה רק בשלב שעד הרתיחה. אחרכך מבשלת פתוח (גם לפי שיטות הבישול הצרפתיות הקלאסיות אמורים לבשל מרק ללא מכסה- לטענתם זה מעכיר את נוזל המרק)
ולגבי המלח- זה כבר ענין של טעם אישי. מה שכן, את המלח מוסיפים רק בתום הבישול- אחרי שהירקות הוציאו את המלחים הטבעיים שלהם לתוך המרק. ויש שטוענים שהמרק קצת יותר מלוח למחרת.

ladybug6

New member
מוסיפה

דרך נוספת להעמיק טעמים זה לתת למרק בישול ממושך, או להשתמש בציר ירקות שהוכן מראש במקום חלק מהנוזלים.
מבחינת ירקות נותני טעם, הבסיסיים הם: גזר, בצל, שום, סלרי - שורש ו/או מקלות ו/או עלים, פטרוזיליה - עלים ו/או שורש, כוסברה. לזה אפשר להוסיף גם קישוא, שמיר, תפו"א, כרובית, כרוב. אני מוסיפה גם 2 עלי דפנה מיובשים. תיבול: מלח ופלפל. אבל המלח צריך להיות בנדיבות כי הוא זה שמוציא מהירקות את הטעמים ומעצים אותם.
את הבצל קוצצים גס מאוד ומטגנים במעט שמן עד שהוא רק מתחיל להזהיב, מוסיפים לו את השום לעוד דקותיים של טיגון, ואז את שאר הירקות והמים. אחרי הרתיחה לתת לו לפחות שעה של בישול.
אני מבשלת עם מכסה עד לרתיחה ואז שמה אותו על חצי פתוח כזה, או פתוח לגמרי (גם מכוסה זה בסדר..). מכסה פתוח גורם למרק להצטמצם ולטעמים להעמיק (בישול מאוד ממושך בלי מכסה יתן לך בסוף ציר ירקות מרוכז).

למעלה