שאלה על הכנת נתח סינטה בתנור לפסח...(ועוד)

שאלה על הכנת נתח סינטה בתנור לפסח...(ועוד)

שלום! ראשית כל - האם נתח של 2.5ק"ג יספיק ל-10 סועדים שהם לא אכלנים גדולים ובנוסף לסינטה יהיה עוד מנת עוד , ראשונות , מרק וכ'ו... שנית: האם בשביל לקבל נתח במשקל 2.5ק"ג במידה עשייה מדיום-מדיום פלוס , צלייה של 45 דקות בטמפרטורה של 250 מעלות ולאחר מכן עוד 45 דקות ב-150 מעלות תספקנה? (לפי מה שאני הבנתי: כל 1/2ק"ג בשר דורש 18-20 דקות לקבלת מידה צלייה מדיום וקצת). האם להזמין מראש את הבשר ? (אני מניח שכן...) ואם כן - כמה זמן מראש מומלץ? תודה רבה!
 

udical

New member
תשובות

לגבי הכמות - אם באמת הם לא אכלנים, ויש עוד מנות, אז יספיק (למרות שתמיד עדיף שיהיה יותר) לגבי רמת העשייה, אם אתה רוצה שבאמת יצא טוב, הכי פשוט זה לקנות טרמוממטר לבשר. זה המדד האמיתי. חישובי זמן הם לא מדויקים ותלוים בהמון גורמים
 

BiggPoppa

New member
תרמומטר = מדחום

אני הכנתי רוסטביף לא מזמן, נתח של 3.5 ק"ג. קודם נותנים 20 דקות בחום גבוה - 250 מעלות או כמה שהתנור שלך מגיע. אח"כ מורידים ל 150 מעלות ומוציאים כשיש 65-70 מעלות במרכז - תלוי ברמת העשייה המבוקשת. אם אין מדחום, אז לאחר ה-20 הדקות הראשונות מורידים ל 150 מעלות ונותנים 15 דקות לכל ק"ג בשר. זה בדיוק מה שיצא לי עם מדחום - 20 דקות בחום גבוה ועוד 50 דקות בחום נמוך. יצא מעולה - אנשים ליקקו את האצבעות. נשאר כחצי ק"ג וסה"כ היו 15 איש - אבל הייתה עוד מנה בשרית (סאטה עוף). תזמין שבוע מראש - איכות הנתח חשובה ותמיד יש לחץ לפני פסח. בתיאבון!
 
יש לי מדחום(תרמומטר) ...כמה מע'+זמן ל-2.5קג?

שלום! תודה על המידע החשוב. אם אני מכין 2.5ק"ג - כמה זמן לצלות בשלב הראשון ועל איזו טמפרטורה? ואז כמה זמן+טמפרטורה לשלב השני? יש לי ניסיון מצויין עם אטליז במרכז תל אביב ... אך זה יקר!!! האם יש לכם המלצה למקום עם בשר איכותי אך במחירים סבירים ומעלה? (שימו לב - איני מחפש בשר טוב וזול כי כמעט תמיד אין דבר שכזה. מחפש בשר איכותי במחיר ממוצע ומעלה). במרכז הארץ (ת"א והסביבה) וגם בדרום (אשקלון-באר שבע). תודה רבה!
 

BiggPoppa

New member
פשוט מאוד

תפריד בין טמפ' תא האפייה לטמפ' הפנימית של הבשר. הכנת רוסטביף עם מדחום (כזה שננעץ בבשר): 1. חימום התנור לחום גבוה (250 מעלות) 2. הכנסת הנתח על גבי רשת מעל תבנית עם מים. 3. המתנה של 20 דקות 4. הורדת החום לטמפ' של 150 מעלות 5. הנתח מוכן כאשר הטמפ' במרכזו 65-70 מעלות. הכנת רוסטביף ללא מדחום: 1. חימום התנור לחום גבוה (250 מעלות) 2. הכנסת הנתח על גבי רשת מעל תבנית עם מים. 3. המתנה של 20 דקות 4. הורדת החום לטמפ' של 150 מעלות 5. הנתח מוכן לאחר 15 דקות לכל ק"ג בשר. 2.5 ק"ג = 37 דקות. חג שמח ובתאבון.
 

sjarjar

New member
יספיק בהחלט

מנתח של 2.5 ק"ג יישאר אחרי הצליה בערך 2 ק"ג, שזה 200 גרם בשר למנה. בארוחת חג גדולה זה מספיק בהחלט. בקשר לזמנים: אני צולה 20 דקות בחום מקסימלי, ואז עוד 20 דקות לכל קילו בחום בינוני, לדרגת מדיום.
 
sjarjar ו- BiggPoppa: שתי הצעות מ-2 קליברים?!

האלן... אז מבחינת משקל - אני הולך על 2.5ק"ג. sjarjar: ההוראות שלך ושל BiggPoppa בסה"כ די זהות ... רק פשוט שה-20 דקות צלייה של השלב ה-2 שלך -> מקביל לשלב של הוראות BiggPoppa בו בודקים את הטמפ' של נתח וזה אמור להיות 65-70 מעלות ... נכון? והאם אופן הצלייה שתיארת הוא באמצעות שימוש במדחום (כמו שהציע BiggPoppa - צלייה בשימוש עם מדחום)? BiggPoppa: פשוט לעשות כך , בדיוק כפי שכתבת? ה"המתנה" של 20 דקות משמעותה - צלייה בחום 250 מעלות למשך 20 דקות , נכון? ולאחר ה-20 דקות להוריד ל-150 מעלות וכשהטמפרטורה הפנימית של הנתח היא 70-65 מעלות במרכזו - הנתח מוכן ... נכון? לא צריך להשאיר את המדחום נעוץ בנתח גם בתוך התנור נכון? רק בשלב של הצלייה ב-150 מעלות צריך לנעוץ בשלב שנתח נראה מוכן בשביל לבדוק אם זה הגיע ל-70-65 מעלות... תודה רבה!
 

BiggPoppa

New member
נכון

אתה יכול להשאיר את המדחום נעוץ אם הוא מיועד לכך. אם יש לו חלקים מפלסטיק - תנעץ מדי פעם לבדוק טמפרטורה. אם יש לך מדחום - אי אפשר לטעות. חג שמח
 

sjarjar

New member
תראה תשמע

יש לי מדחום לבשר, אבל אני לא משתמש בו. ניסיתי פעם פעמיים וגיליתי שה"מדע המדוייק" במקרה זה לא תואם את רצונות הסועדים. אני משתמש בסכין חדה וארוכה. לא סכין שף כי היא רחבה מידי. סכין ביתור, אם יש לך, תעשה את העבודה. מכניס את הסכין לנתח לרוחב עד אמצעו, מוציא, ובודק את הטמפ' בקצה הסכין, החלק שהגיע למרכז הנתח, בעזרת השפתיים והאצבעות. כאשר השפתיים מרגישות שהוא חם זה סימן שהגעת למדיום. כאשר הוא ממש חם, זה כבר מדיום וול...הבנת את העיקרון.
 
בכל"ז אני אשתמש במדחום...

קניתי מדחום של חברה טובה ואמינה ... ננסה את מזלי. אך הצעתך (sjarjar) בהחלט אלטרנטיבה ראוייה! תודה רבה לך ול-BiggPoppa....
 
למעלה