שאלה על המוגלובין

שאלה על המוגלובין ../images/Emo193.gif../images/Emo101.gif

לפני כשלושה שבועות רציתי לתרום דם אלא שכשעשו לי בדיקת המוגלובין היה לי 11.7-11.8 (נבדקתי פעמיים). לא הייתי במחזור וגם לא אחריו (מביך שאני כותבת על זה כאן). בעקבות הבדיקה לא הסכימו שאתרום כי נתוני הראו פחות מ-12.
בדיקה חוזרת במעבדו קופ"ח הראו שההמוגלובין שלי הוא 12.2, שזה גם נראה לי קצת נמוך. בהתייעצות עם אחות המרפאה היא אמרה לי שעם תוצאה כזו לא נותנים שום תוספים כי זו תוצאה בסדר, ואם אני רוצה - אני צריכה לקבוע תור לרופאה. אני לא רוצה למהר לקחת תוספים ויחד עם זאת הייתה לי הרגשה שתוצאה כזו היא בכל זאת קצת נמוכה. מה דעתכן? מה כדאי לאכול כדי לשפר את התוצאה? נעמי

לא נראה לי שזה צריך להדאיג אותך

אני על 12.3 וזה נראה לי סבבה. לא ראיתי שיש למחזור השפעה - כבר תרמתי דם במחזור וזה היה בדיוק אותו דבר. את בחורה, אמור להיות לך המוגלובין נמוך. מה לעשות שאנחנו "תורמות דם" פעם בחודש! אם את לא מרגישה חולשה מיוחדת, זה בד"כ סימן לזה שהכל בסדר :) כשהייתי בצבא היה לי 11.4, אני מניחה שזה קשור לכמויות הבשר ש(לא) אכלתי, אבל גם למצב פיזי/נפשי כללי... וגם אז לא הרגשתי חלשה במיוחד ולא לקחתי תוספים. בעקרון המוגלובין קשור לברזל, אז לכי על בשר וירוקים.

dganitm

New member
המוגלובין

בעיקרון ההמוגלובין אצל נשים נמוך יותר מהמוגלובין אצל גברים. האם עשו לך בדיקת דם בה בדקו גם את הברזל, הפריטין, חומצה פולית, B12? בוודאי שמומלץ שתיגשי לרופא להתייעצות, בטח אם הדבר מטריד אותך. כמובן שתזונה יכולה לסייע בהעלאת רמות ההמוגלובין, אבל זה משהו מאוד אישי, כל אחת והתזונה שמתאימה לה לצורך העניין. דגנית

MayaShuShu

New member
בדקת מאגרי ברזל? ( ferritin)

מאוד חשוב לספורטאים. שלי מאוד נמוך ורק בגלל זה התחלתי בתוספת ברזל (המוגלובין תקין)

דורסל12

New member
../images/Emo5.gifשאלה לי -ליחה

בזמן השחיה יוצאת לי המון ליחה זה גורם לי מידי פעם לבלוע מים ואני צריכה לירוק כול הזמן בבריכה אין לי בעיה עם זה אבל בים לבלוע מים ממש לא נעים וצורב..... אותו הסיפור גם קורה לי בזמן רכיבה על אופניים וגם הקאתי מספר פעמיים בגלל הליחה שנתקעה. הפסקתי לשתות קפה עם חלב או מוצרי חלב לפני פעילות אבל זה ממש לא עוזר מה עושים?? למה זה בכלל קורה??

dganitm

New member
הילה- יש מצב שזה עוד מהמחלה שהייתה אז?

זוכרת שהיית חולה? סביבות מרץ... מחלה שנמשכה המון המון זמן? או שזה משהו שתמיד היה?

דורסל12

New member
../images/Emo190.gifהסיפור הארוך של מרץ מאחורי אני מקווה

עברו מאז כמה חודשיים טובים והתחלתי לטפל בעצמי בבדיקות נמצא ברזל מאד נמוך בפראטין ואני כבר שלושה חודשים לוקחת סול פה{ברזל} ו גם הטרוקסין תת פעולה של בלוטת התריס... ועכשיו שוב הליחה המעצבנת אין שיעול רק ליחה ליחה ליחה.... דוקטור הבובה חולה...

ofec bar

New member
תשובה אחרת

אחת התשובות שקיבלתי כשזה קשור להמוגלובין היא שמדובר בעניין סובייקטיבי - יש אנשים שהמוגלובין נמוך משפיע עליהם יותר, ויש כאלה שפחות. זה גם תלוי בדרישות שלך מהדם, מי שאורח חייו קדחתני דורש לא מעט מהדם שלו, לא פלא שהשניים יוצאים לא מרוצים! 12 זה רק מספר. אחד הרופאים בעבר אמר לי ששינויים בהמוגלובין גם כן משפיעים על ההרגשה. הכוונה היא שאם הייתה ירידה קטנה ברמות ההמוגלובין אני ארגיש פתאום חלשה הרבה יותר אפילו שמדובר בירידה מינורית. לא בדקתי את שלי הרבה זמן אז אני לא יודעת איך הייתי מרגישה במקומך, אבל "על הנייר" גם אני הייתי רוצה המוגלובין יותר גבוה... מזונות עשירים בברזל - הזמינות הכי גבוה של ברזל לגוף היא דרך מזונות מהחי (בשר, כאשר בבקר יש יותר ברזל מהודו ובו יותר ברזל מעוף). יש גם באגוזים, טחינה ומוצרי שומשום ועוד...

מור שלז

New member
../images/Emo22.gifמאמר מעולה בנושא של יעל דרור

אחד המאמרים הטובים שאני מכירה בתחום, שעושה הרבה סדר בנושא של בדיקות דם, תזונה וספורט: בדיקות דם - הקשר תזונתי וספורטיבי והנה מה שהיא אומרת על המוגלובין, פריטין וספורט: המוגלובין – Hemoglobin - HGB • טווח mg/dl 14.0-17.2 :לגברים; mg/dl 16.00-12.00 לנשים. • מה זה? חלבון שנמצא בכדוריות הדם האדומות הנושא את החמצן לתאי הגוף. ככל שמספר כדוריות הדם בגוף גדול יותר יהיה בגוף יותר המוגלובין. • חריגה : ירידה מתחת לטווח המסומן פירושה אנמיה . כשריכוז החמצן בגוף נמוך, הגוף מייצר יותר כדוריות אדומות, כדי שתהיה לו אפשרות לקלוט יותר חמצן ואז ערכי ההמוגלובין יהיו מעט מעל המכסימום, אך מצב זה דווקא עלול להעיד על מחסור. לספורטאים מומלץ להיות בערכים מעל 13-14 על מנת לאפשר אספקת אנרגיה ארובית מרבית. מאגרי הברזל: פריטין- ferritin • טווח: mg/ml 20-200. • מה זה? מבטא את מצב מאגרי הברזל בתאים. • מחסור עלול להעיד על מחסור תזונתי אשר עלול להוביל לאנמיה (פגיעה בהמוגלובין). זהו המדד הראשון שנפגע בעת מחסור תזונתי בברזל, ולכן חשוב להתחיל לטפל כאשר מוצאים ירידה ברמותיו, במיוחד בקרב ספורטאי סיבולת, אפילו ללא ירידה ברמות ההמוגלובין. אני משתדלת לעשות בדיקות דם באופן שגרתי, אחת לחצי שנה, ולכן יש לי תמונה די ברורה של הערכים הנורמטיביים עבורי (זה משתנה לא רק בין גברים לנשים, אלא גם בין אדם לאדם). עבורי למשל, המוגלובין 12 זה נמוך, אפילו שזה בנורמה לאישה. בשנה האחרונה גם הפריטין אצלי היה בקרשים, וזה בהחלט הורגש באימונים. במקרה שלי, אחרי הרבה נסיונות לקבל ברזל מהתזונה (לא הזיז לבדיקות הדם), ואז ברזל טבעי (עדיין לא הזיז לבדיקות הדם, ואפילו ירד עוד), עברתי בהמלצת רופא ספורט לפריפול, וסוף סוף פתר את הבעיה. ממליצה לך לבקש גם בדיקה של פריטין, לבדוק תוצאות של בדיקות משנים קודמות, ואז להתייעץ עם רופא. בהצלחה

למעלה