הנה כמה דברים...
לא סידרתי את זה בהכרח לפי סדר מסויים, סתם כמה דברים שעלו לי לראש: 1. עמידה בתור - כל מי שטייל בארגנטינה ראה את התופעה המדהימה של אנשים שאשכרה עומדים בתור של לפעמים רחוב שלם לאוטובוס. מה שעוד יותר מוזר הוא שלא מקובל פה לזוז שניה מהתור ולהגיד למישהו "תשמור לי, אני כבר חוזר". או שאולי אנחנו המשוגעים? 2. כבוד למורה - באמת יש צורך לפרט? פה בארגנטינה אם חלילה אתה מתנהג בחוסר נימוס למרצה או למורה, או מדבר אליו ב-TU או VOS במקום USTED, אתה עלול לעוף מהשיעור. לא שכולם פה כאלה מנומסים, אבל כבוד למורה יש. לא סתם יש פה את DIA DEL MAESTRO (יום המורה) ב-11.9... 3. יחסי נותן שירות/לקוח - כאן יש הבדל בין בואנוס לפרובינציות. בעוד בפרובינציות הנימוס הוא לפעמים מוגזם, בבואנוס (ויסלחו לי הפורטניוס) השירות הוא לפעמים מגעיל. אבל בד"כ השירות הוא ברמה מעל מה שהולך בארץ. 4. מועדונים ובארים - לא ידעתי איך לקרוא לנקודה הזו... אבל בכל אופן הגבר הארגנטינאי הממוצע (לא אני! אם לרגע חשבתם) בלי שום בושה יתפוס בתחת למישהי באמצע המסיבה, יחבק אותה, או ככה סתם ינשק אותה בלי שהיא תסכים (קצב ורמון היו מרוויחים פה). מה שכן, ברגע שהוא רואה שהיא עם מישהו אחר, הוא לא מציק לו או לה. כמובן שהאלכוהול משפיע מאוד, אבל בד"כ ההתנהגות היא די בוטה, גובלת במה שכבר קרוי בארץ "הטרדה מינית". מן הסתם יש עוד דברים, כרגע לא עולים לי הרבה דברים לראש. אולי האחרים פה גם יענו לך.