שאלה על המנטליות בארגנטינה

Deanb

New member
שאלה על המנטליות בארגנטינה

שלום לכם
אני מניח שאין מנטליות אחידה לכל המדינה שכן המדינה גדולה ויש בה הבדלים... אבל בכל זאת, רציתי לדעת קצת מכם, איזו מין מנטליות שייכת לארגנטינאים? האם הם חמים ודומים לישראלים (או שיותר נכון הישראלים דומים להם?) או שהם יותר קרים מרוחקים ומנומסים? האם יושיטו יד ויעזרו ברוחב לב לאלה שצריכים? יעזרו למישהו שתועה ברחוב, או ימשיכו ללכת ולא יתערבו? תודה מראש!

gallardo

New member
הם מאד דומים לישראלים

בטח יותר משאר הלאומים. כמובן שיש הבדלים בין הפורטניוס מבואנוס לבין שאר האוכלוסיה, אבל בסה``כ הם די ים תיכוניים במזגם. זו גם הסיבה שהם מסתדרים בארץ הרבה יותר מהרוסים והאמריקאים (צפון)

Deanb

New member
באילו בחינות הם דומים

לישראלים? האם הם גם מרשים לעצמם דברים כמו שבארץ אנשים עושים, או שבכל זאת יש מרחק בין אנשים ויותר נימוס וכד'? אשמח לפירוט

yoelmati

New member
הנה כמה דברים...

לא סידרתי את זה בהכרח לפי סדר מסויים, סתם כמה דברים שעלו לי לראש: 1. עמידה בתור - כל מי שטייל בארגנטינה ראה את התופעה המדהימה של אנשים שאשכרה עומדים בתור של לפעמים רחוב שלם לאוטובוס. מה שעוד יותר מוזר הוא שלא מקובל פה לזוז שניה מהתור ולהגיד למישהו "תשמור לי, אני כבר חוזר". או שאולי אנחנו המשוגעים? 2. כבוד למורה - באמת יש צורך לפרט? פה בארגנטינה אם חלילה אתה מתנהג בחוסר נימוס למרצה או למורה, או מדבר אליו ב-TU או VOS במקום USTED, אתה עלול לעוף מהשיעור. לא שכולם פה כאלה מנומסים, אבל כבוד למורה יש. לא סתם יש פה את DIA DEL MAESTRO (יום המורה) ב-11.9... 3. יחסי נותן שירות/לקוח - כאן יש הבדל בין בואנוס לפרובינציות. בעוד בפרובינציות הנימוס הוא לפעמים מוגזם, בבואנוס (ויסלחו לי הפורטניוס) השירות הוא לפעמים מגעיל. אבל בד"כ השירות הוא ברמה מעל מה שהולך בארץ. 4. מועדונים ובארים - לא ידעתי איך לקרוא לנקודה הזו... אבל בכל אופן הגבר הארגנטינאי הממוצע (לא אני! אם לרגע חשבתם) בלי שום בושה יתפוס בתחת למישהי באמצע המסיבה, יחבק אותה, או ככה סתם ינשק אותה בלי שהיא תסכים (קצב ורמון היו מרוויחים פה). מה שכן, ברגע שהוא רואה שהיא עם מישהו אחר, הוא לא מציק לו או לה. כמובן שהאלכוהול משפיע מאוד, אבל בד"כ ההתנהגות היא די בוטה, גובלת במה שכבר קרוי בארץ "הטרדה מינית". מן הסתם יש עוד דברים, כרגע לא עולים לי הרבה דברים לראש. אולי האחרים פה גם יענו לך.

maozeitan

New member
פה חופשי אנחנו מדברים למורים ב TU או ב VOS

למרות שעוד לא יצא לי לשמוע מישהו מדבר ב VOS לדעתי הארגנטינאים שלומדים באוניברסיטה מאד משתדלים לדבר כמו שמדברים פה בספרד. alla donde fueres haz lo que vieres (ברומא התנהג כרומאי) לא ככה יואל? בספרד בכלל כל אחד אחרי שתי דקות שיחה הוא כבר אח שלך והשימוש ב USTED כמעט ולא קיים אלא אם כן מדובר בשיחה רשמית עם בנק או ארגון, או שיחת טלפון חשובה (ממישהו רשמי). ***למי שתוהה מה זה fueres ו- vieres מדובר בזמן שנקרא futuro de subjuntivo שהוא כבר מזמן לא קיים (רק בשפה הרשמית של החוק) אך בגלל שאת המשפט הזה אמר דון קיחוטה אז זה נשמר ככה.

עמידה בתור

כאשר הייתי בת 14 (לפני אי אלו שנים
) סבי בא לבקר מארגנטינה ויצא לנו לחכות לאוטובוס יחד והוא היה בשוק תרבותי מהצורה שכולם מתנפלים על האוטובוס ולא עומדים בתור.

MiAdi

New member
אכילת פיצוחים או פלח תירס או פלאפל וכו' ברחוב

זה דבר שבחיים!!! לא תראו בארגנטינה. כשעלינו ארצה בשנות ה- 70', ההורים שלי ראו ברחוב אנשים מטיילים, מפצחים גרעינים ויורקים את הקליפות........ או אוכלים פלח תירס או פלאפל........הם פשוט היו המומים מזה. אז הייתי ילדה קטנה ותאמינו לי שעד היום מפריעים לי הדברים האלו...... או למשל כשעומדים בתור לאוטובוס או לכל מקום אחר ובמיוחד בתור לקופה בסופר שאחרי שעמדת חצי שעה פתאום.........מופיע מישהו ואומר לך עם כל החוצפה הישראלית "סליחה!?".....הייתי בתור..רק הלכתי להביא משהו.... מה לעשות, למרות שאת רוב חיי עשיתי בארץ עדיין נשארה לי התרבות והנימוס הארגנטינאי - הוא פשוט בדם!!!

אלון 58

New member
בתאריך 06/12/2005...,

לקראת הערב של יום שהותי הראשון בבואנוס-אירס,תוך כדי טיול עם מכירות שלי ב-Avenida Corrientes,ראיתי תור ארוך מאד של אנשים,עשה רושם של תור סבלני מאד,ואחת משתי המכירות שלי הסבירה לי שהאנשים פה עומדים בתור לתאטרון שפועל שם,זה היה מדהים,גם הסבלנות שלהם וגם אורך התור.

Yali9

New member
בשביל אחד עם מבחנים יש לך המון זמן בפורום...

בהצלחה. יהלי.

Yali9

New member
../images/Emo13.gif ../images/Emo45.gif

לא התכוונתי להשמע מגעילה... זו הייתה תגובה מעולה. באמת באמת.

yoelmati

New member
למתנצלת המיוחדת יהלי

1. את לא מגעילה ולא נשמעת לי מגעילה. 2. ביום שני היה מבחן הגמר האחרון שלי למועדי החורף,ועד ה-30 לחודש אני בחופש. לכן אני עסוק מאוד בעשיית כלום ו-NADA (זה כדי לא להגיד "גרבוץ"). 3. כל עוד יש לנו, חברי הפורום, זמן, חשק וכוח לכתוב ולהשקיע פה קצת, אז אני אומר - למה לא? צריך למלא את החלל שנוצר בין הקופה אמריקה לליגה הארגנטינאית הרי... 4. מה את אומרת על כל עניין המנטליות הארגנטינאית? או שזו נקודה רגישה...? 5. שמתם לב שכל התגובות שלי בזמן האחרון ממוספרות? נראה לי יותר מידי מבחנים השפיעו עליי...

MiAdi

New member
יואל...מספור או לא מספור ../images/Emo8.gif

הכי חשוב שתצליח במבחנים. ד"א, באיזו שנה אתה? העיקר שיום אחד תחזור אלינו ונוכל לקרוא לך ד"ר יואל
או שאתה מתכוון להשאר בארגנטינה לאחר הלימודים? שיהיה לך סוף שבוע מקסים

yoelmati

New member
חסר עוד מלא...

ואחר כך? ימים יגידו... בינתיים יש הרבה כיוונים אפשריים, אבל כמובן שבסופו של דבר הכוונה היא לחזור לארץ. השאלה היא אם בעוד 3 שנים יהיה לי עדיין לאן לחזור... (מצטער על הפסימיות) שבת שלום לכולם.

כרוני

New member
יהיה לאן לחזור.....

שים לב לעיגול בצד שמאל בשקופית האחרונה !!! (הערת מערכת - הקובץ המקורי צונזר מחשש לחוסר פוליטיקליקורקטיות)

Yali9

New member
טוב, אז מה אני יכולה לספר

לא נקודה רגישה, אין לי בעיה לדבר על זה. מה משתף לארגנטינאי שאני הכרתי ולחברים שלו הארגנטינאים (כולם למעט אחד רופאים...
) - 1. יש מעין אידיאליזציה של ארגנטינה - לשיטתם: כולם מדברים יותר בנימוס, לא מתלוננים כל הזמן, הבחורות מתלבשות יפה ומושקע, בארגנטינה הם הרוויחו יותר (לפחות חלקם), אנשים יותר אמפתיים - לטענתם וכו'. 2. יש חוש הומור משותף רק להם - לא יודעת אם זה בגלל שהם מכירים או בגלל שככה זה בארגנטינה. 3. לא חשוב מאיפה הם בארגנטינה - בואנוס איירס זה גן עדן. 4. כדורגל זה דת. לא שואלים שאלות באמצע משחק, רצוי לא לנשום.. כשארגנטינה הפסידו במונדיאל יומיים לא היה עם מי לדבר. פשוט לא. 5.כשהם כועסים - כולם, ללא יוצא מן הכלל, מתחילים למלמל במהירות שיא וכדאי למצוא את הפינה החמישית עד שהם נרגעים. הרגיעה מהירה כמעט כמו התלקחות הכעס ואחר"כ כאילו לא קרה כלום... זהו. בערך. יהלי.

יהלי יקרה

לא מצאת בהם שום תכונה משותפת טובה? מממ ולגבי החוש הומור, לדעתי קורה בכל קבוצת אנשים עם אותה מנטליות וחוויות משותפות. תראי חיילים מתבדחים.מי שלא היה בצבא לא מבין מילה. בואנוס אייריס גן עדן?גם למי שלא פורטניו? חולקת עליך... לגבי המונדיאל, זה באמת נכון.גם למי שלא מעניין כדורגל, הפסד כזה מפיל אותו לכמה ימים... אה! ונדבקת מיואל... גם את ממספרת...

Yali9

New member
../images/Emo13.gif צודקת צודקת

אשתדל בלי למספר.... אבל לצורך העניין, אולי אני באמת לא אמורה להגיב על שאלה כזו אני אני מכירה רק קומץ קטן ומזה להסיק על כלל האוכלוסיה זה מסובך אבל מהקומץ שאני מכירה הנה התכונות המשותפות- א..אנשים חמים וטובי לב. ב. מאוד אוהבים לעזור, להציע עזרה. ג. מאוד רומנטיים. ד.מאוד מאוד אוהבים להסתכל על נשים. להתסכל זה לא הביטוי המדוייק, צילום רנטגן מתקרב.... יהלי.

למעלה