שאלה על המקצוע

gmdani

New member
שאלה על המקצוע

שלום לכולם, אני מתלבט מה הלתחיל ללמוד בשנה הבאה, ומדעי המחשב כרגע הוא האופציה העומדת על הפרק. אולם עדיים יש לי כמה שאלות: 1. יש לי נסיון רב בתכנות ואני יודע יחסית די הרבה שפות וכתבתי לר מעט תוכנות, השאלה היא אם זה יעזור לי בלימודי המקצוע, או שלימודי מדעי המחשב אינם רק תכנות אלא דברים אחרים? 2. מה בעצם לומדים שם? 3. האם אני צריך לדעת מתמטיקה טוב או שרמה בסיסית זה מספיק? 4. מה אתם חושבים על להוציא תואר כזה בפתוחה? 5. כרגע אני מנסה להתקבל לאונברסיטה העברית, מה אתם חושבים? על מה אתם ממליצים? איך היא נחשבת? כמו שאתם רואים יש לי די הרבה שאלות, קראתי די הרבה חומר אבל ממש אשמח לשמוע מאנשים מה הם חושבים, בעיקר אנשים עם נסיון. תודה רבה!

HaifaMan

New member
תשובות

1. יעזור בהחלט, אבל לא בכל הקורסים. בקורסי התכנות מן הסתם הכן, בשאר - פחות. אבל בכלליות - זה בהחלט יוריד ממך את הלחץ. 2. תכנס לאתר של מוסד כלשהו ותסתכל בסילבוס. יש מגוון קורסים ממתמטיקה ופיזיקה וקורסי תכנות וקורסים תיאורטיים במדעי המחשב וכו וכו. 3. תגדיר רמה בסיסית? יש לא מעט קורסים מתמטים וגם ברוב הקורסים שלא מתמטים משתמשים לא מעט בכלים מתמטיים. לא צריך להיות גאון מתמטי אבל כן צריך לדעת להסתדר עם החומר הזה. 4. --- אין תגובה
5. המוסדות המובילים בארץ (חוץ מהפתוחה שאותה אני לא מכיר ולא מביע דעה) מבחינת היוקרה שלהם (לפחות בעיני המעסיק הממוצע) - העברית, הטכניון, בן גוריון, את"א (לא בהכרח לפי סדר זה).

AnarchistPhilosopher

Well-known member
2. מתאים למי שלומד הנדסת מחשבים או לחילופין

לומד מדמ"ח בטכניון, כי אם הוא מתכוון ללמוד מדמ"ח במקום אחר, ורק זה, אז לכל היותר הוא יצטרך לקחת קורס הכנה בפיזיקה אם הוא לא למד 5 יח"ל פיזיקה בתיכון.

HaifaMan

New member
רק על עצמי לדבר ידעתי

אני לומד בטכניון ורק את הסילבוס שלו אני באמת מכיר. צודק שהייתי צריך לציין את זה ולסייג.

vicz

New member
תוספת למה שאמרו

2. חוץ מתכנות לומדים קורסים מתמטיים, קורסים העוסקים באלגוריתמים, מבני נתונים, מבנה המחשב, מערכות הפעלה, קומפילציה וכו'. 3. כל מה שאתה לא יודע - תלמד במהלך התואר. רמת הקורסים המתמטיים עצמם גבוהה יחסית. 4. אני עושה את התואר שלי בפתוחה. מהשוואה עם חברים שלומדים במקומות אחרים - הרמה גבוהה וגם רוכשים יכולת למידה עצמית. והמעסיקים, בעיקר בתקופה האחרונה ,מעריכים את זה. חסרונות: עדיין קיימים מעסיקים שמפלים את הפתוחה, לא לכל אחד מתאימה שיטת הלימוד. בהצלחה ויקי

אני בעברית

אני לומדת שנה ג בעברית 1. מאוד יקל עליך אבל בשנה הראשונה יש יותר מתמטיקה מתכנות. 2. לומדים בשנה הראשונה בעיקר מתמטיקה: אינפי , אלגברה לינארית, מתמטיקה דסקרטית. יש גם קצת תכנות: מבוא למדעי מחשב בג'אווה, ותכנות מונחה עצמים. בשנה השניה לומדים C, Cּּ, וקורסי אלגוריתמיקה. אפשר לקחת קורסי בחירה משנה א עד ג. 3. לא כל כך ברור לי מה זו רמה בסיסית, אבל אתה בעיקרון לא צריך לדעת יותר מדי. לא מניחים שאתה יודע משהו מלמדים מההתחלה. כמובן שאם יש לך ידע קודם זה יעזור, אבל אין כל כך קשר בין מתמטיקה של אוניברסיטה למתמטיקה של תיכון. זה ממש לא זה. זה יותר תיאוריה ולא פתירת משוואות. 4. לא יודעת :) 5.העברית זו אוניברסיטה נחשבת, אני נהנת, ומאוד ממליצה :) בהצלחה.

jojomojo

New member
ואני בבינתחומי

והנה דעתי: 1. גם לי יש נסיון רב, מהתיכון, דרך שירות קבע ארוך ביחידת המודיעין המרכזית. ברור שזה עוזר בקורסי התכנות. היופי האמיתי שזה מפנה לך זמן (יחסית לאחרים) להתעסק עם הנושאים הבאמת קשים בתואר. 4. יש לי כמה חברים שעשו את זה. זה דורש אופי מאוד מסוים (אני לא מתאים ללימודים שם), וקצת מוציא את הכיף שבלימודים -- קח בחשבון שיש חיים בקמפוס... חברים.. חברות.. קבוצות לימוד..פעילויות וכו'.. 5.העברית נחשבת מאוד, אבל גם הבינתחומי בדרך למעלה: בסקר שהתפרסם לא מזמן הבינתחומי דורג במקום השלישי אחרי. גם אני מאוד התלבטתי איפה ללמוד. בסופו של דבר בחרתי בבינתחומי מהסיבות הבאות: א. יש עם מי לדבר. כלומר, באמת יש יחס אישי לכל סטודנט. לדוגמא, עוד בתור מועמד ללימודים נפגשתי באופן אישי עם (לא פחות מ) דיקן ביה"ס למדעי המחשב שעזר לי מאוד עם תכנית הלימודים (התחלתי עוד שהייתי בקבע). זה לא קורה בשום מקום אחר בארץ. ב. התוכנית בבינתחומי מגוונת מאוד. זה לא רק מדעי המחשב "יבש" - התואר משלב בתוכו גם קורסים במשפטים וכלכלה, ואפשר לשלב גם קורסים בממשל וטרור. בתור מי שגם ככה כל החיים התעסק במחשבים, היה לי חשוב מאוד לגוון קצת. יחד עם זאת, לא רציתי ללכת ללמוד תואר הומאני לחלוטין, ולכן השילוב הזה מתאים לי מאוד. ג. אמנם שכר הלימוד (כביכול) יותר גבוהה, אבל יש המון מלגות: ממלגות לסטונדטים מצטיינים, דרך מלגות ליוצאי יחידות מיוחדות בצה"ל ועד מלגות למעוטי יכולת. אני לא מכיר בדיוק את המספרים, אבל משהו כמו 50% מהסטודנטים במדעי המחשב נהנים ממלגות של 50% ומעלה. ככה שההפרש בשכר הלימוד בין הבינתחומי לאוניברסיטה במקרה זה מצטמצם משמעותית. קיצר - לא יודע מה שמעת עד היום, אבל יש יום פתוח ב11.1.08, 09:00. אתה מוזמן...

jojomojo

New member
אה כן, זה צריך להיות משורשר לשאלה על המקצוע

של gmdani

למעלה