שאלה על המשחק של אנדר...

שאלה על המשחק של אנדר...

ראיתי את הסרט ודי נהנתי ממנו. אבל הוא עשה לי חשק לקרוא את הספר שלעליו הוא מבוסס. השאלה שלי היא כזו: אני יודע שהסרט ניסה (ולא כל כך הצליח) לדון בשאלות מורליות שהיו בספר. אם ראיתי את הסרט אז כל העלילה באופן כללי כבר ברורה לי, לא? זה נכון שכל הסיפור יותר עמוק אבל אם אני כבר יודע מראש איך הוא הולך להסתיים, כדאי לעבור ישירות לספר השני או שיש דברים חשובים שצריך לדעת לגבי הספר הראשון (דברים שלא התיייחסו אליהם בסרט)? ומה בקשר לצל של אנדר, האם כדאי לקרוא?

dixie chick

New member
לדעתי כן כדאי לקרוא אותו בכל זאת

יש חלקים שלגמרי הושמטו (האחים למשל, הסיפור של מה שקורה בארץ)
ויש חלקים שלא קיבלו התייחסות מספיק טובה בסרט לדעתי (הדקויות המוסריות של מה שהוא עושה, היחס האמביבלנטי בין האחים ובין גארף ואנדר, הצד הפסיכולוגי של המלחמה ולמה אנחנו אלו שתוקפים אותם עכשו) כי מה לעשות זה פורמט של סרט.

avivs

New member
זה ספר קצר,

לא כזה פרוייקט לקרוא אותו

השיא של הספר מבחינתי היה הגילוי בסוף, אבל גם בלי זה חיבבתי את הסיפור.
אפשר גם בכיף לקרוא את הצל של אנדר, שלדעתי היה יותר טוב מהמשחק. (את ההמשכים לא קראתי).

cordilio

New member
אצלי הכל די טרי

קראתי את "המשחק" לפני שנה ומשהו, וקראתי את 3 ההמשכים בחודשיים האחרונים, וגם את הצל של אנדר והצל של ההגמון.

המלצה אישית שלי - אל תוותר על קריאה של המשחק של אנדר. הסיבות שצויינו על ידי dixie chick מדוייקות, והעובדה שמדובר בספר קצר כפי שצייור אביבס באמת לא מצדיקה דילוג עליו.
הצל של אנדר מתאר את אותו הסיפור כמעט אך מנקודת ראות אחרת, ומוסיף עליו עוד לא מעט. לדעתי הוא מעולה. חשוב לציין שהצל פותח למעשה סדרה חדשה ודי עצמאית, שאינה קשורה בכלל להמשכים של המשחק של אנדר.

ההמשכים של הסדרה המקורית (קול למתים, קסנוסייד וילדי המחשבה) - זה כבר עניין של טעם. אם אתה בעניין של ספרים פילוסופיים שגורמים לך לחשוב ולהרהר הייתי ממליץ לפחות על קול למתים וקסנוסייד. לטעמי ילדי המחשבה ממש מיותר (ולעזאזל עם סגירת הסיפור - מספיר לקרוא עליו בויקיפדיה באנגלית).
אני אישית מאוד נהניתי מקול למתים וקסנוסייד, אבל שמעתי לא מעט ביקורות שליליות.

מי שקורא את ההמשכים שיקח בחשבון שיש הטפות

בסגנון של "ממש חשוב להקים משפחה, זה התכלית של כולם" וכן "כולם מאמינים באלוהים בסופו של דבר".
בעיני הספר הראשון היה מעולה ומשם נשאבתי לכל הסדרה. סדרה טובה למרות ההטפות.
הצל של אנדר והמשכיו זו סדרה אחרת, הרבה פחות טובה בעיני.

למעלה