שאלה על הנבטה בצמר גפן/נייר

yuval123221

New member
שאלה על הנבטה בצמר גפן/נייר

תמיד שאני מנביט זרעים על צמר גפן אז השורשים נכנסים בתוך הצמר גפן ואז אני גוזר את הצמר גפן ומכניס כל זרע בנפרד עם קצת צמר גפן לאדמה
אם אני יוציא את הזרעים מהצמר גפן זה יפגע בשורש והנבט ימות?
וזה קורה גם כשמנביטים על נייר סופג? (שהשורשים נכנסים בתוך הנייר ועלולים להיפגע אם יוציאו אותם משם)

Rebeccan

New member
למה להנביט על נייר או על צמר גפן?

עושים את זה רק כשרוצים להדגים את הנביטה, השורש והנצר.

yuval123221

New member
כי אני רוצה לראות שזה גדל ולשתול רק את אלה

שנובטים ולא לשים כמה זרעים בכל עציץ ככה שיכולים לנבוט כמה זרעים ואני אצטרך לזרוק חלק מהנבטים
מה הבעיה עם זה?
עם עגבניית שרי למשל אני ניסיתי לשים זרע אחד בכל עציץ (4 עציצים), שתלתי בעומק 1.5 ס"מ ואף אחד לא נבט או שנבטו והעלים לא הגיעו אל מחוץ לאדמה, שמתי בכל אחד מהעציצים גם זרע על פני האדמה ו2 נבטו והנבטתי על צמר גפן ושתלתי בעומק 1 ס"מ וכל אלה שרדו

ובחזרה לשאלה - אפשר להוציא את השורש מהצמר גפן וזה לא יפגע בו או שעדיף לשתול עם הצמר גפן?

Rebeccan

New member
צמר גפן הוא לא מצע מתאים להנבטה טובה

נסה להנביט בתוך וורמיקוליט או חומר אינרטי אחר.

אפשר גם בתערובת גינון קלה -

זה יאפשר לך לבדוק את השורשים מבלי לפגוע בהם יותר מדי.

על צמר גפן - השורשים הדקיקים נפגעים.

לא ניסיתי לשתול עם צמר גפן... כנראה שלא ייפגע יותר מדי
(אחרי הכל זה חומר אורגני, גם אם מעובד עם הרבה חומר כימי)

נ.ב. עגבניה לא זורעים בעומק שזרעת, אולי לכן לא היתה הצלחה.

yuval123221

New member
אי אפשר פשוט כשאני רואה שהזרע מתחיל להיפתח

אז לזרוע אותו באדמה?
ועדיף נייר סופג או צמר גפן?
אני גם שתלתי חלק מהזרעים בעציצים
נראה אם הם יצמחו

Rebeccan

New member
ביאטריס, המורה למתימטיקה

נהגה לומר ש -

אפשר לנסוע מת"א לאשדוד דרך כביש החוף

ואפשר גם דרך פריס.

רגע, מה בעצם יש לי לעשות באשדוד? אני אסע לפריס ואשאר שם...

בקיצור - אתה מנסה להאריך את הדרך... בהצלחה

jeshu

New member
צמר גפן עשוי מתאית ולכן יתפרק במהירות בקרקע ועקרונית לא נראאה לי בעייתי לשתול איתו. אולי הוא יפריע לשורשים בהתחלה, אבל אם זה עובד לך, לך על זה.

jeshu

New member
אין לי מושג שניהם תאית ושניהם פריקים ביולוגית. מעולם לא שתלתי או זרעתי בתוך אחד מהם, אבל זה נשמע לי רעיון מעניין. נסה לזרוע את אותו הצמח בשניהם וגם בלעדיהם וראה אם יש שוני בין הטיפולים.

polinaz

New member
הנבטתי על מטלית לחה

הנחתי את הזרעים על מטלית לחה וכיסיתי במטלית לחה.
כשהם נבטו הרמתי בעדינות ושתלתי באדמה.
תיזהר לא להמתין יותר מדיי, כי אם השורש שיוצא יהיה ארוך הוא יחדור את הבד ואז תהיה לך בעיה להפריד מהבד..

yuval123221

New member
שמתה מטלית לחה אחת הוא שכבה?

והיית צריך להרטיב את זה אחרי כמה ימים או שזה מספיק רטוב?

yuval123221

New member
התכוונתי אם זה מספיק רטוב איך שמוציאים את זה

או שצריך להרטיב אחרי כמה ימים
יש במטלית בכלל מים טהורים או עם תוספות?

polinaz

New member
התכוונתי למטליות בד שהרטבתי במים מהברז

וסחטתי כדי שלא יטפטפו מים.
לקחתי צלחת, עליה הנחתי מטלית בד לחה, זרעים, ומעל עוד מטלית בד לחה. את כל העסק הזה כיסיתי בעוד צלחת אטומה (כדי שלא יחדור אור).
אם אתה לא גר באילת, אז כעבור יומיים המטליות עדיין יהיו לחות,

הנבטתי זרעי מלפפונים, ואחרי יומיים בכמה זרעים כבר היה שורש באורך 2 סנטימטרים (!!) שחדר את המטלית ובקושי הצלחתי להוציא אותם בלי לשבור את השורש.
כך שאני מציעה לבדוק איך מתקדמת ההנבטה כעבור יום אחד.
בהצלחה!

talmana1

New member
JIFFY להנבטה

יש מוצר שנקרא JIFFY שהוא למעשה גליל קטן של כבול דחוס
הוא מעולה להנבטות של סוגי זרעים רבים
יש לו יתרונות רבים על פני צמר גפן או נייר סופג, זה כמעט כמו להנביט בכוס אדמה קטנה והכי חשוב אחרי הנביטה אתה פשוט שותל אותו בעציץ/אדנית/חצר וזאת מבלי לפגוע בשורשי הצמח הצעיר

Limonium

New member
לא עדיפה תערובת של קוקוס + פרלייט?

למרות שמניסיוני הדל צריך להתאים את המצע לסוג הצמח.

talmana1

New member
קוקוס פרלייט

לאחר ההנבטה ב-JIFFY של הצמח, אפשר להעביר לכל מצע גידול שתרצה - אדמה, קוקוס, קוקוס + פרלייט
כמובן, שחשוב להתאים את סוג הצמח למצע הגידול, אבל באופן כללי קוקוס ופרלייט הם מצעי גידול מנותקים ודרוש יותר ניסיון מצד המגדל על מנת להגיע לתוצאות טובות
הנבטת זרעים ב JIFFY אינה משפיע על בחירת מצע הגידול אליו יעבור הצמח לאחר שנבט. כל אחד לפי העדפותיו, ניסיונו ורצונו

yuval123221

New member
מה זה פרלייט?

אם אני ישים את זה, הצמחים התפתחו מהר יותר?
כמה זה עולה בכלל?

ואפשר פשוט לשים זרעים על אדמה ספוגה במים ולתת לזה לנבוט כמו על צמר גפן?
הזרעים ינבטו ככה?
אני פשוט שונא לשים באדמה
רוב הפעמים הזרעים לא גדלים לי כשאני ישר מכניס לאדמה
אגב, יש לי אדמה שקניתי במשתלה, אדמה אוורירית כזאת שהמים חודרים דרכה מהר. שמתי אדמה כזאת בכמה עציצים קטנים כאלה להנבטה, אלה שהצמחים שקונים במשתלה נמצאים בתוכם. אם אני משקה אז להשקות ולא ללחוץ על האדמה?
אם יש מים עודפים אז הם יצאו מהחורים בתחתית העציץ?

talmana1

New member
JIFFY

הרעיון של הנבטה ב-JIFFY הוא בסופו של דבר לזרז את תהליך הנבטה ולהגן על השורש/ים של בצמח הרך.
ציינת שאתה שונא לשים באדמה - וזו לדעתי הנקודה הכי חשובה. אל תעשה משהו שלא נוח לך איתו, אל תשנה את הדרך כל עוד אתה מרוצה מהתוצאה
לגבי האדמה והעציצים - בתחילת חייו של הצמח, כל עוד מערכת השורשים לא התפתחה, הצמח "אוכל" דרך עליו, דרך מה שנקרא פיוניות ולכן חשוב לשמור על סביבה עשירה בלחות. הלחות אגב, משפיע גם על התפתחות השורשים כי שורש יתפתח טוב בסביבה לחה ועשירה בחמצן (לשם כך משתמשים גם בפרלייט).
אם אתה רוצה להנביט עם האדמה שיש לך אז בתחילה השתמש בכלי /כוס קטנה בגודל אפילו של צ'ייסר ודאג שיש לה איוורור טוב בתחתית. דאג כאמור לשמור על סביב עשירה בלחות. כאשר תראה שורשים בתחתית הכלי שלך, העבר את הצמח לכלי גדול יותר.
אל תדחוס יותר מידי את האדמה על מנת שלא לחנוק אותה. דאג לשמור עליה אווירירת ולחה.

yuval123221

New member
אז להשאיר את האדמה מוצפת? (ככה היא מרגישה)

jiffy זה האדמה שיש בעציצים במשתלות, האדמה השחורה עם הקלקר, שתמיד כשמוציאים את הצמח מהעציץ רואים מלא שורשים?
אבל אם אני אנביט זרעים על אדמה לחה זה יהיה כמו הנבטה על צמר גפן? (ואם אני מנביט ככה צריך לתת לשורשים לחדור לבד לאדמה נכון? לא צריך להכניס את הזרע מאוחר יותר עמוק יותר לאדמה נכון?)
וזה בסדר פשוט לשים עציץ מתחת לברז ולהשקות ככה? (ראיתי בכמה אתרים שצריך לרסס מים, ואין לי מכונת ריסוס)

האבנים של הפרלייט גדולות?
אני אמור כאילו לשים באדמה אבנים כאלה?
שמים הרבה אבנים יחסית לאדמה כדי שהיא תהיה מאווררת?
ויש את זה ברוב המשתלות?

jeshu

New member
לא משאירים אדמה מוצפת בכל מקרה משקים לרוויה, אך באופן כזה שאין הצפה ויש גם אוויר בקרקע - השורשים גם צריכים לנשום.

למעלה