שאלה על הנצרות

y o s i k a t z

New member
שאלה על הנצרות

לאחרונה למדתי קצת אודות הנצרות, ויש שאלה שמטרידה אותי - לאחר החטא הקדמון, הדרך היחידה לכפר על חטא האדם הייתה להקריב את מי שהיה חף לחלוטין מפשע... לכן התגלם האל בדמותו של ישוע, בכוונה להצלב ולגאול את האדם. כלומר, זה היה הכרחי, חלק מתוכנית אלוהית, שישוע יצלב. אם כך, מדוע נחשב יהודה איש קריות, שהסגיר את ישוע והביא לצליבתו, לאחד החוטאים הגדולים בנצרות? האם הוא לא מילא את התוכנית שממילא אמורה (ולמעשה, חייבת) הייתה להתקיים?

שאלה טובה

אני ינסה לענות מנקודת המבט שלי... אני לא בטוח אלוהים הוא עבר הווה ועתיד, אלוהים ידע שיהודה איש קריות יתפתה לשטן וילשין על ישוע ברגע האמת, מה שהוביל לכך שישוע נצלב ומת ביסוריים כקורבן, על כלל האנושות. אלוהים ידע שהצדוקים והפרושים לא יקבלו את ישוע כמשיחם, מה שהוביל לכך שהבשורה הגיעה גם לגויים. זאת אומרת אלוהים חוזה את העתיד, הוא כבר שם והתוכנית שלו בנויה בהתאם. אלוהים נמצא בעבר בהווה ובעתיד! אין לו גבולות!

lion 7

New member
ללא נושא

כתוב שיום בעיניך כמו אלף שנה ואלף שנה כיום , וזה תיאור על אי הגבלה בעבר הווה או עתיד , כתוב שישוע שהוא היה בראשית יחד עם האב (מלת אלוהים מאותו אלוהים ופן אלווהים שהתגלה לנו כרמז לאהבת בוראיו עד הקרבת עצמו ולהרגיש מה זה אדם בעצמו) , ובכן כל אדם היה משחק דמות יהודה איש קריות , וראינו את שאול התורסי או פאולוס שהפך מרודף הנוצרים אל אחד משרתי האינגיל או הברית החדשה , ישוע אמר שאוי ואבוי למי יבגוד במסירתו ועדיף לאותו אדם אם לא היה נולד , היה אולי זמן ליהודה הזדמנות לחזור בתשובה ממעשה הנבלה שלו , אחרי הכל אני בחרתי בך למטרת להיות תלמיד ותהיה עד לי ,ולא להחזיק בארגז הכסף וגם למכור את הידיד או את האדם היפיוף ביותר מבני אנוש , אחרי שרואים שיהודה מתחרט ומתאבד סופית , דמות יהודה היא רמז גם למאמין שבוחר להיות איש אוהב כסף ובוחר באל הכסף , ביודעין שישוע הזהיר מפני הבחירה הקשה לבני אדם או ישוע או אל הכסף ..

למעלה