שאלה על הסאונד בתקליטי ההופעות

KingRaptor

New member
שאלה על הסאונד בתקליטי ההופעות

שלום יש משהו שמטריף אותי בתקליטי ההופעות של מיידן מהתקופה של יאניק והלאה. משום מה, הסאונד של הגיטרה של יאניק תמיד יותר חלש מהסאונד של דייבי ואדריאן, וזה בא לידי ביטוי בעיקר בסולואים. למה לעזאזל זה ככה? אמנם הייתי בהופעה בסינרמה, אבל זה היה מזמן, ואני לא זוכר אם זה ככה בהופעה עצמה, או שזה רק בהקלטות יוצא ככה. מה זה? משחקי אגו? למישהו יש הסבר מושכל? תודה...

barlevy

New member
כשעושים מיקס לדיסק

יש המון שיקולים שבאים בחשבון ייתכו והשיקול פה הוא ש יאניק פחות הטביע את חותמו על מיידן כמו דייב ואדריאן תוכל לתת דוגמה לשיר באלבום ספציפי ששם במיוחד זה מורגש לטעמך ?

KingRaptor

New member
אין שיר ספציפי אבל

אני מוכן לבדוק ולהביא דוגמה בהזדמנות ראשונה. לטעמי זה ממש בולט, ולאחרונה כשהקשבתי סופסוף לאלבום Death On The Road זה שוב הורגש. אז אוקיי, אני מבין שהם מנגנים על גיטרות שונות בתצורות שונות, אבל הסאונד של דייב ואדריאן משמעותית יותר חזק :( מצטער שאני לא יכול להיות יותר מדוייק, אבל זה ממש צורם לי...

barlevy

New member
ואגב

עדיף כמובן דוגמא ספציפית ששמעת מהדיסק עצמו ולא מאיזה קובץ MP3 דחוס

ny55

New member
הוא ממש צודק

גם אני הרגשתי את זה אבל נראה לי שזה כך רק ב-Death On The Road

barlevy

New member
ההבדל

MP3 הסאונד דחוס וקשה להתייחס אליו כנקודת ייחוס לצערי מי שגדל היום לתוך העולם של ה MP3 מתרגל לסאונד שהוא לא אידאלי. הסאונד שמגיע מהדיסק עצמו הוא בכל התדרים שאוזן אנושית יכולה לשמוע -בלי לדחוס כלום - ולכן אליו אני יכול להתייחס כשיש דיון בענייני מיקס/סאונד

למעלה