שאלה על הסידרה

WopiDasa

New member
שאלה על הסידרה

יכול להיות שזו שאלה קצת מטופשת ואני פספסתי איזה שורה או פסקה שמדברת על זה אבל אני ישאל בכל זאת כי זה דיי מפריע לי. מי ניצח במלחמה? הרי לורד עזריאל מת ביחד עם מטטרון, אבל מטטרון הוא לא הסמכות, הסמכות עדיין בענן. וגם הכנסייה המשיכה להקיים אחרי המלחמה (ללא האכלנים). אז בעצם מי ניצח? כמו שזה נראה הניצחון הוא של הסמכות, הרי הוא חי ולורד עזריאל מת. אני טועה?

אתה טועה

הסמכות מת קודם לכן ובכל מקרה כבר היה סנילי לחלוטין ומטאטרון תפס למעשה את מקומו. אבל הנצחון היה של ה"רפובליקה" למרות שהוא לא היה מוחץ. הכנסיות המשיכו להתקיים (גם אם זרמים מתונים יותר התחזקו). כל המהלך הצליח להכשיל את התוכנית השטנית של מטאטרון ועל הדרך לתקן כל מני נזקים מצטברים שנגרמו בגלל הסכין ולפתוח את עולם המתים כך שהמתים יוכלו לצאת.

WopiDasa

New member
זה כתוב במפורש?

כתוב במפורש שהסמכות מת? לא זכור לי קטע כזה..

כן

יש תיאור של ההתפוגגות שלו כשוויל פותח את האפיריון ונשמעת אנחת רווחה וכל זה. בשביל ציטוט מדוייק יותר תצטרך מישהו שיש לו את הספר זמין.

נועה ob1k4

New member
תיאור מות הסמכות בספר

"אבל באויר הפתוח לא היה מה שימנע מן הרוח להזיק לו, ולמורת רוחם של הילדים החלה דמותו להתפזר ולהתפורר. בתוך רגעים ספורים הוא נעלם לגמרי, והרושם האחרון שנותר בילדים היה העיניים הממצמצות בתמיהה ואנחת הרווחה העמוקה ביותר שניתן להיאנח" (משקפת, ע' 373) התיאור בא אחרי שבירת אפיריון הבדולח

האבק

New member
אני גם לא חושב שהרפובליקה ניצחה

אאל"ט בסוף הספר השלישי, הייתה שיחה של פאנטלימון וליירה על הרפובליקה. סה"כ היא נכשלה, כי אי אפשר לקיים אותה - אנשים לא יכולים לחיות בעולמות שלא שלהם, אי אפשר להקים את "עולם הרפובליקה" שעזריאל חלם עליו. אז מצד אחד הסמכות, מטטרון וצבא השמיים הושמדו, אבל מצד שני החזון של הרפובליקה לא התממש (וגם לא יוכל להתממש...)

אני חושב שהרעיון היה

שכל אחד יקים את הרפובליקה בעולמו, שהרפובליקה היא יותר עניין של גישה לחיים ופחות של מעבר בין העולמות. במובן הזה לא הושגה הכרעה. למעשה הרפובליקה מעצם טיבה לא יכולה להכריע, היא תמיד במגננה אחרת היא תאבד את עצמה לדעת. מי שמחזיקים בערכי הרפובליקה יכול להתקומם מול עריצות ספציפית אבל אם הוא יתחיל לאכוף את אמונתו הוא יעשה גרוע בדיוק כמו אנשי 'הסמכות'. זו בדיוק הדילמה של ליברלים מול זרמים אנטי-ליברליים. זו אגב אחת הסיבות שאני חושב שטוב שעזריאל ומריסה נפלו לתהום - אלה דמויות שאולי היו מתאימות בזמן ובמקום מסויים אבל אם הם היו ממשיכים הם בפירוש היו בסכנה של להרחיק לכת יותר מדי ולגרור את העולמות למלחמה הרסנית, אם לא עריצות "בשם הנאורות". וצריך לזכור שעזריאל לא התחיל את המאבק. מי שהיתה שם מההתחלה, וחזרה לנהל אותו אחרי שהוסר האיום של מטאטרון זו צפניה.

בדיוק ../images/Emo45.gif

עד כמה שאני לא אוהב את זה- לדעתי הרעיון של ערבוב בין תושבי העולמות השונים והקמת "רפובליקת שמיים" אחת הוא דבר מקסים- זה עולה מתוך הספר ואף נאמר במפורש אאל"ט בידי סטניסלאוס, שאת רפובליקת השמיים צריך להקים כל אחד בעולמו. לגבי הדילמה של הליברליזם, זה נכון ובעייתי, הייתי קורא לזה אפילו פרדוקס- שלטון ליברלי יכול לאפשר ביטוי במסגרתו לגורמים אנטי ליברליים שמאיימים על עצם קיומו. יש אינספור דוגמאות לכך בישראל ובעולם כולו.

למעלה