שאלה על הספר וידויו של כופר...מישהו פה קרא?

gulibuf

New member
שאלה על הספר וידויו של כופר...מישהו פה קרא?

שמעתי זה מעניין מאד. ושאלה נוספת, האם יש עדויות מאובנים לשלבי ביניים בין מינים, חוץ מדיאגרמות העצים שכל אחד יכול למצוא שמתארות איך התפתחו המינים? כי אני מבין שדרוין דיבר על זה שזה הנקודה החלשה שלו בסיפור הזה של האבולוציה. כי בתקופתו עוד לא נמצאו כאלו. האם יש היום? תודה.

עבור כל קבוצות החיים החשובות ב500 מיליון

שנים האחרונות יש רצף מדהים של מאובנים שמראה בבירור ובשיטתיות (ואף פעם בקורלציה שלילית לתארוכים העצמאיים שנעשו למאובנים אלה) את ההתפתחות של המינים השונים ובדיוק כפי שהעץ הפילוגנטי ניבא (לפי התחום העצמאי לחלוטין של אנטומיה השוואתית ובמקרים רבים מספור - הרבה לפני שמאובנים אלו נתגלו) אני מקשר כמעט אינספור פעמים לאתר זה, ולא בכדי- שכן הוא מרכז בצורה נוחה ומפורטת את כל המידע הרלוונטי למוצא המינים http://www.talkorigins.org/faqs/comdesc/section1.html#morphological_intermediates בתקופתו של דרווין הרבה מאוד מכמות המאובנים העצומה הזאת לא היה בנמצא. ארכיון המאובנים מכיל בערך כרבע מיליון מאובנים (המספר הזה לקוח מ"אחידות ומגוון בעולם החי" של או"פ, לא סתם זרקתי את המספר הזה מהאמצע) ועוד - לגבי ארכיון המאובנים (שמכיל עדויות אינספור לשלבי ביניים) http://www.fossilrecord.net/dateaclade/index.html באתר זה מצויה קלאדוגרמה מאוד מפורטת של מספר רב של יצורים חיים (עם הסבר טקסטואלי בנוגע למאובנים , בין היתר, של מצב הביניים, הרלוונטיים להם)

תגובה

אחד המפורסמים בכופרים האבולוציניסטים (אלדוס האסכלי) מתוך המאמר המפורסם "וידויו של כופר מקצועי" כותב: "אני ובני דורי לא רצינו שלעולם תהיה משמעות, פילוסופיית חוסר המשמעות הייתה עבורנו צורך קיומי כיוון שלעולם בעל משמעות הפריע לחופש שלנו". ע"כ ציטוטו. גם אנשי המדע אינם טוענים שיש להם הוכחה שאכן הכל קרה מאליו. מבלי להיכנס לפרטים, כלל טענת המדענים האתאיסטים הנה שיקום כזה עשוי (או עלול...) היה להיווצר מאליו למרות הסדר שבו, אך אין כל הוכחה שאכן נוצר כך...-ישפוט כל בר דת מה הגיוני יותר- ובקשר למאובנים: תיאוריות אלה מלמדות שצירוף מקרי בלבד של חומרים כימיים ופיזיקאליים גרם תחילה ליצירת תאים פרימיטיביים. שינויים כימיים מקריים בלתי פוסקים באורגניזמים ושינויים סביבתיים עיצבו באופן מתמיד את צורות החיים השונות. יד המקרה בלבד היא שיצרה את המספר העצום של גווני החיים. השתנויות גנטיות עי מוטציות אקראיות בסיוע הבירור הטבעי, שיכללו יותר ויותר את המבנה הפנימי החיצוני של כל יצור בעולם. גורמים אלה עדיין ממשיכים את פעולתם גם היום. לפי תיאוריות אלה, בעוד כמה אלפי דורות, גם אנו נשתנה ונהיה משוכללים ומסובכים יותר או מותאמים לתנאים חדשים אשר יווצרו. המאובנים- כסיוע ההוכחות לאבולוציה מושתתות בעיקר על ממצאי מאובנים בשכבות גיאולוגיות קדומות. ההנחה היא כי היצורים הקדומים יותר, שהינם גם פשוטים יותר, מצויים בשכבות גיאולוגיות יותר קדומות. לטענת המדענים המאובנים הקדומים ביותר היו חד תאיים, אחר הופיעו אצות ופטריות ומרובי תאים פשוטים כמו: ספוגים, מסקרניים, תולעים שטוחות וזרוע רגלים, ולאחריהן רכיבות ופרוקי רגלים. לאחר מכן הופיעו סרטנים, בעלי חוליות ימיים ראשונים וצמחי יבשה. אחריהם חרקים ודו חיים, בתקופה מאוחרת יותר- זוחלים ועופות ולבסוף יונקים. אדריכלי האבולוציה טוענים שמן הנמנע שיימצאו מאובנים קדומים בשכבות צעירות ומאובנים מאוחרים בשכבות עתיקות. כשם ששכבות גיאולוגיות משמשות להערכת גילם של מאובנים, כן משמשים המאובנים לקביעת גילן היחסי של שכבות הסלעים. הגיאולוגים ערכו טפוסי מאובנים מסוימים כמציינים גיאולוגיים של השכבות על פיהם קובעים את גיל השכבה. אלה גם מאמינים שאינדכס בעלי החיים לא השתנה בצורה חדה בסיומה של כל תקופה, אלא המינים השתנו הדרגתית למינים אחרים. לפיכך הצורות הגיאולוגיות מסודרות בשורה מקבילה לצורות שונות של עולם החיים. המציאות כפי שהיא ברם, סקירה של התאמת שכבות גיאולוגיות בכדור הארץ לרצף הגיאוכרונולוגיה מצביעה על חוסר אחידות וסתירות רבות. לא זו בלבד שמעולם לא נמצאו כל השכבות הגיאולוגיות יחד אחת על גבי השנייה, אלא שלעיתים קרובות נמצאו השכבות בסדר הפוך, כמו בגן הלאומי הקרחון במונטנה, בהרי הרוקי הקנדיים, ברכס ההרים האפליצ'יאנים ובאלפים השוויצרים. ממצאים פיזיקאליים ברורים אינם מאשרים תזוזות טקטוניות מאוחרות בשכבות או היפוכן. יש גם שאותה שכבה גיאולוגית מופיעה מספר פעמים ברציפות זו על גבי זו. הבלבול הגדול ביותר נובע ממציאותם של מאובנים מוקדמים ומאוחרים יחד באותן השכבות, כאשר מוצאם מעידנים שונים לחלוטין. העדויות הפיזיקאליות עומדות, אפוא, בסתירה לעדויות המאובנים, אך מעדויות אלה, שאינן נוחות להם, מתעלמים הגיאולוגים. זאת ועוד. עיקרון הקביעה של השכבות הגיאולוגיות מחד והמאובנים מאידך הוא מוזר כשלעצמו. הגיאולוגים והפאליאונתולוגים משתמשים בהיגיון של סיבה ומסובב תלויים זה בזה, כאשר הסיבה תלויה במסובב התלוי באותה הסיבה הנובעת ממנו. שהרי את סדר הופעת היצורים קבעו על פי הימצאם בשכבות הגדירו לפי המאובנים שנמצאו בהן.

כל הכבוד

למדת לעשות קופי-פייסט מאוד מוקדם! מעניין אם כבר למדת להשתמש בקיצורי דרך שעל המקלדת, או רק עם הפקודות בשורת תפריטים.

הוא לא כתב כלום, הוא העתיק הכל.

ראיה לדוגמה. כל פעם כשתוקפים את טענותיו ישירות, תשובותיו מלאות בשגיאות כתיב ובניסוח של ילד בן 4. מצד שני, כאשר הוא מביא "תשובות" ל"קושיות" ביולוגיות, פתאום נדמה לכאורה שהדברים נכתבים ע"י אדם בעל בינה כלשהי. אגב, אני אקבל את טענתך כי יש לי הרבה מה ללמוד, עם הסתייגות : את הלמידה שלי לא אבצע באמצעות זאטוט חובק-קרסוליים בן 14 שאין בפיו אלא שקרים, סילופים ועיוותים - וכל אלה אינם אפילו שלו. אם ברצוני להתעמת עם שקרן מכחיש-מדע, אעשה זאת מול מכחיש המדע עצמו, ולא בפי בקטריופאג' קטנטן המקיא את דברי המכחישים אותו הוא מרומם כל כך (אשר לפחות ניחנו ביכולת ניסוח מינימלית)

gulibuf

New member
חבר למה את לוקח את זה אישית?

אתה יודע בבירור שאמת האבולוציה היא בדיוק מוכחת כמו ואפילו פחות מהבריאתנות. זה שזה נשמע "נכון" עבורך והעולם קיבל את זה כביכול, זה אומר משהו על העולם ועל האנשים בו. זה לא אומר שזה באמת נכון. והכעס שממלא אותך רק הופך את הדיון לפחות מקצועי ובמיוחד התבטאויות החריפות שלך. לא יפה.

תגובה

אתה יודע, יש מישהי כאן בפורום שכתבה משהו על אנשים שאומרים "אתה יודע בבירור" או "כידוע" מיד לפני שהם כותבים משהו לא מבוסס בעליל. אני לא לוקח כלום אישית , אני פשוט קצת מתעצבן כאשר איזה ליצן נכנס לפורום עם כביכול שאלות, ולאחר שהוא מקבל מענה סבלני ומייגע , הוא טורח לקרוא לכולם בשמות, להתחצף , ומסתבר - לעשות קופי-פייסט לנצח נצחים מאתרים בריאתניים ממש גרועים. זה בזוי בעיני, וזה גם ממש מביך שאני ושאר חברי הפורום באמת השקענו זמן על טיפוס כזה. הכעס שלי אינו נובע מזה שהוא בא והטיל ספק באבולוציה, אני (ושאר חברי הפורום) בילינו כמה ימים שלמים (ואני לפחות התחלתי אותם בסבלנות וללא רגשות מיוחדים) בלנסות להסביר לדחליל הנ"ל את התשובות ל"שאלותיו". חבל שהוא לא טרח להסגיר רמזים שאין לו שום כוונה להקשיב למילה ממה שאנחנו כותבים לו. אגב, ביליתי יותר משנתיים לקרוא (אחת מהן תוך כדי לימודים אקדמיים, בנתיים) על ביולוגיה בכלל ועל אבולוציה בפרט, ונוכחתי לדעת שתיאוריית האבולוציה יותר מחוזקת ע"י הראיות מתיאוריית הגרביטציה. אנשים שחושבים אחרת הם אנשים שעברו שטיפת מוח או שנמנעו מלהחשף לראיות הרלוונטיות (או שניהם). הסיבה שאני "מאמין" באבולוציה (להבדיל אלף אלפי הבדלות מ"להאמין" באלוהים) היא אינה משום ש"הרבה מדענים מאמינים בזה" - אלא משום שנוכחתי לקרוא את המאמרים המדעיים ואת ספרי הלימוד בעצמי.

gulibuf

New member
חבר למה לכעוס?

קודם כל זה שזה מעצבן אותך זה כבר טוב! כי זה אומר שאתה רודף אמת... מי יתן והאמת האמיתית תנצח...ויש אחת כזאת.

כפי שכתבתי למעלה

זה לא שזה עצבן אותי מלכתחילה. זה עצבן אותי אחרי שהשקענו זמן ומרץ בלענות ל"שאלות" שמסתבר שהיו סתם קופי-פייסטים מאתרים בריאתנים מחורבנים. לא ידוע לי עד היום על דרך לזהות אם בריאתן בא לחרטט את כולם ולא באמת לנהל דיון כלשהו , או אם מישהו באמת בא לשאול שאלות כדי ללמוד ולדעת... זה לא פחות ולא יותר מלרמות ולשקר לבני-אדם, ובמקרה גם לבני-אדם שהשקיעו זמן ומרץ רבים כדי לצבור את הידע על-מנת לענות על שאלות כאלה. אני חושב שהסיבה להתרגז ברורה, אינך מסכים?

למעלה