שאלה על הסרט "הפסנתרן"

עופר ב.ה

New member
שאלה על הסרט "הפסנתרן"

מהי היצירה הוירטואוזית שמנגן שפילמן בסצינה המרכזית בסרט (סצינת ההצלה)? תודה.

קשכפית

New member
רוצה להצטרף לשאלה ולהוסיף...

מוזיקה של מי הוא מנגן בכלל בסרט? למשל בסצנה הראשונה בה הוא יושב באולפן ומנגן בשידור חיי בדיוק לפני שהתחילה ההפצצה הראשונה? האם פס קול בסרט זה הקלטות של המוזיקה שהוא ניגן? אם יתכן וכל המוזיקה ששמענו בסרט היא מיצירות של שופן? מה לקנות אם אני רוצה את המוזיקה הזו לשמוע? - מאוד אהבתי את המוזיקה. הסרט קשה חבל על הזמן וגם טוב באותה רמה.

lvbbb

New member
עוד לא ראיתי את הסרט , אבל......

לפי מה שקראתי באתרים שונים על הסרט , בזמן ההפצצה הוא ניגן את הנוקטורנה בדו מינור של שופן ,לפי מה שהבנתי הסרט כולל עוד קטעים משופן. את המוסיקה בסרט מנגן הפסנתרן הפולני יאנוש אולייניצ´אק Janusz Olejniczak , את המוסיקה המקורית לסרט הילחין וושצ´ייך קילאר Wojciech Kilar. דיסק עם הפסקול המקורי של הסרט עוד אין, אולי יהיה כשהסרט יצא באמריקה בסוף דצמבר

עופר ב.ה

New member
אגב

הנגינה בסרט היא כבדה, יכול להיות שהפסנתרן הפולני קיבל הדרכה לנגן כך את הקטעים במכוון?

קשכפית

New member
תודה. וסליחה על הבורות אבל...

בעצם למה לא שמו לדעתך את המוזיקה המקורית של שפילמן שעליו הסרט? וחוצמיזה אם אלו קטעים של שפון מה זאת אומרת שאת המוסיקה הלחין מישהוא אחר? אני ממש לא מבינה, יצירה של שופן זו יצירה של שופן, למה מישהו צריך להלחין אותה? מה לא היה לה לחן קודם? אז איך ניגנו אותה? אולי זו שאלה של מפגרת, אבל אני באמת לא מבינה. תודה.

lvbbb

New member
את יצירות שופן מנגן הפסנתרן ....

המוסיקה שהפסנתרן מנגן הינו חלק מהדמות ,חלק מדמותו של שפילמן.לפי מה שאני הבנתי את הארועים שמתרחשים בסרט מעדיף הבמאי פולנסקי ללוות במוסיקה מקורית שהילחין קילאר. אם לשופן או למלחין קלאסי אחר היתה יצירה שמתאימה לתאור דרמה שמתרחש על המסך ,אולי הוא היה משתמש בהם, אבל הוא העדיף כנראה מוסיקה מקורית שיולחן לפי דרישותיו אשר יתאר את הלך הרוח כפי שהוא רואה ומפרש.לדעתי פולנסקי גם רוצה להראות את ההבדל בין המוסיקאי לאדם שעליו עובר הדרמה. ישנם במאים מעטים , דוגמת סטנלי קובריק המנוח, שהעדיפו בדרך כלל להשתמש בקטעים של מלחינים קלאסיים במקום שילחינו להם מוסיקה מקורית לסרט ,אבל מרבית במאים תמיד מעדיפים שילחינו מוסיקה מקורית ספציפית לסרט לפי דרישתם. בקשר לקטעים מקוריים של שפילמן , לפי מה שאני מבין לשפילמן לא היו הקלטות רבות ( סך הכל , לפי מה שנאמר לי ,הוא היה פסנתרן טוב אבל לא מהשורה הראשונה של פסנתרנים ,לכן הגיוני שאין לו הקלטות רבות ) ובחלקם הרב של ההקלטות הקיימות איכות הקול ירודה ( הקלטות עבור הרדיו הפולנית ) לכן היה צורך בהקלטות חדשות לקטעים שבו שפילמן מנגן בסרט.

עופר ב.ה

New member
זה נכון

אפשט את העניין: כשרואים את שפילמן מנגן, אלו מן הסתם יצירות קלאסיות קיימות. המוסיקה שמלווה את הסרט היא אכן מוסיקה מקורית, כמו ברוב הסרטים. עם זאת, אחד הקטעים המלווים הוא סונטת אור ירח של בטהובן (צריך להוציא חוק שיאסור את צירופה לפסי קול של יצירות אמנות. כמה אפשר?!), אז לא מן הנמנע שיש יצירות נוספות מהרפרטואר הקלאסי שמלוות את האירועים עצמם.

קשכפית

New member
תודה על התשובות

הייתי בסרט ומאוד נעמה לי המוזיקה שהשחקן שגילם את שפילמן, כביכול ניגן. אז חשבתי לעצמי איזו מוזיקה זו, מפני שאני לא מבינה כלום במוזיקה קלאסית, אז חשבתי שאם נהנתי מהקטעים, אולי כדאי לי לרכוש דיסק עם הקטעים אבל לא ידעתי בעצם מה לחפש, מי המלחין? מי הנגן וכו´.. עכשיו מהתשובות שלכם אני מבינה שבעצם אני לא יכולה למצוא את זה תחת קורת גג אחת אלא אם כן זה היה פסקול של הסרט עצמו. תודה. ואולי זה אומר שהמוזיקה שהוא ניגן של יצירה של שופן היא מאוד יפה כשלעצמה או שהאם תלוי מי מנגן אותה??

lvbbb

New member
שופן ללא ספק אחד מגדולי המלינים...

בכל הקשור ליצירות לפסנתר .אם שומעים את יצירות שופן מנוגנים ע"י פסנתרנים כמו ולדימיר הורוביץ , ארטור רובינשטיין , מורי פארייה או עמנואל אקס ההנאה יכולה להיות מושלמת.

היי עופר

היצירה שמנגן הפסנתרן ברגע ההצלה כמו שאתה מכנה היא הבלדה הראשונה של שופן בסול מינור.... אני חושבת לפי מה ששמעתי שהשחקן ידע לנגן ממקודם ופשוט ישב שעות והתאמן כדי להיכנס לדמות עצמה....אבל ככה שמועות מספרות... מקווה שעזרתי גל

למעלה