שאלה על הפלה - ציטוטק, גרידה או באופן טבעי

שאלה על הפלה - ציטוטק, גרידה או באופן טבעי

הי, אשמח לעצה מכן - אני בשבוע 7 + 3 ובבדיקת הריון נצפה שק הריון ללא עובר וללא קוטב עוברי ועלי ללכת להפלה. זאת היתה הפעם הראשונה שנקלטתי להריון לאחר שנה וחצי של ניסיונות. רירית הרחם שלי טובה ואני לא מעוניינת לפגוע בה, וממש לא בא לי הידבקויות ברחם וכו'. הרופא המלית על ציטוטק. למישהי יש ניסיון עם זה? אני קוראת ברשת דברים מזעזעים על זה. ונשמע שגם גרידה די נורא, ועדיף שלא אם לא היה הריון מוצלח ולידה לפני.
האם לא כדאי להוריד תמיכה ולחכות שהגוף יפלוט באופן טבעי את ההריון? זה לא הכי "בריא"? או שזה מסוכן יותר?
אני צריכה לקבל החלטה מחר ולא יודעת מה לעשות.

taltal333

New member
יכולה לספר על הניסיון שלי

נתחיל מהסוף: עשיתי גרידה באסף הרופא, לאחר שהצלחתי להכנס להריון אחרי שנתיים של טיפולים. היה עובר, היה דופק, שפסק בשבוע 8. הבשורה הרעה נחתה עליי בבת אחת, הכל היה תקין עד שהדופק פסק. בגלל שלא התכוננתי לזה רציתי לגמור מהר ועכשיו - בהפלה בשבוע 9. בדיעבד מצטערת שלא לקחתי ציטוטק.
הגרידה היתה חוייה נוראית נפשית (אחרי שנתיים של זריקות הזרעות וivf הפיזי פחות מפריע לי)
הנתונים שלך טובים עם הליך טבעי: אין הרבה ״מה לפלוט״. אין עובר וממה שאני זוכרת גם הבטא שלך לא עלתה לשמיים. גם השבוע שלך מוקדם מאד.
אין יש לך כוח נפשי אז אולי תנסי לתת לגוף לעשות את שלו, ברוגע ונחת. להפסיק תמיכה ולחכות. ללכת לאולטרסאונד פעם בשבוע-שבועיים ולחכות שהגוף יבין לבד. (אני לא רציתי כי תכננתי לחזור כמה שיותר מהר לטיפולים. בדיעבד יכולה להגיד שלא משנה מה תבחרי כל תהליך הוא מינימום של 4 חודשים לפני שתוכלי לנסות שוב. אני הייתי נאיבית)
לדעתי ציטוטק גם יכול להתאים, צריך להתכונן למשהו לא נעים, ברמת מחזור מאד קשה. התכווצויות ודימום. שוב - לא מניסיון, אלא ממה שמעתי מחברות טובות. קחי לך ימי חופש.
אם גרידה אז אני ממליצה ללכת לפרטי: אסותא הכי נעים. בית חולים ציבורי זו חוויה לא טובה והם לא מספיק רגישים. היתרון הוא זבנג וגמרנו - הרדמה, בלי כאבים וכעבור חצי יום את בחוץ. מה שלא מספרים לך על הפלה זה שאחריה יש תקופת המתנה ארוכה: אני חיכיתי 8 שבועות שיגיע המחזור, ולאחר ההפלה נותרו שאריות ברחם שבגללן חיכיתי עוד חודש למחזור נוסף. כמובן שאחריו מחכים חודש נוסף לפני כניסה להורמונים וטיפולים. חשבתי שאני חוסכת כי אני עושה את ההליך הקצר, בפועל יחס הזמן די זהה לכולם.
את מוזמנת גם לדבר איתי בפרטי, אני יכולה לספר לך שברגע ש״פתחתי״ את הנושא עם חברות וחברות לעבודה גיליתי שכל אחת עברה לפחות הפלה אחת, והן שיתפו אותי ממקור ראשון על הדרך שבה הן עשו.

taltal333

New member
ושכחתי לכתוב את החשוב ביותר:

שיהיה בהצלחה, וחיבוק גדול. יכולה רק לקוות שתשמחי לשמוע שאחרי הריון אחד הגוף ״זוכר״ איך לעשות את זה עוד פעם בקלות. לי לקח חצי שנה מהגרידה להצליח להכנס בשנית להריון, כיום אני בשבוע 31, טפו-טפו-טפו.

למעלה