שאלה על הפעלת בובות ע"י ילדים

shir300

New member
שאלה על הפעלת בובות ע"י ילדים

הי לכם חברי הפורום היקרים. אפ אפשר להעזר בכם- אהיה אסירת תודה. אני מעבירה חוג תיאטרון בובות לילדים. מלבד עיצוב הבובות אני רוצה ללמד אותם גם הפעלה ועקרונות בסיסיים של במה ותיאטרון. האם אתם מכירים חומר כתוב, מערכי שיעור, עקרונות בסיסיים? איך אתם מלמדים? לא נראה לי מספיק לשים מסך ושתם לתת להם להציג. אני מנסה ליצור הנחיות ליצירת קטע, סיפור ואפיון דמויות. מה דעתכם? תודה על כל הערה, הארה ורעיון שבוע טוב שיר

shir300

New member
הילדים בני 7-8

הם מאוד יצירתיים ועובדים ברצון. אני מאוד רוצה לדעת איך לבנות את החוג בצורה מקצועית ולתת להם הבנה טובה בתיאטרון באופן מהותי. לא רק להכין בובות בשביל הכיף. אשמח לכל עצה. תודה ישר

שלום שיר .

במידה ואת יודעת מה את רוצה ללמד הספר של יהודית יעזור לך הרבה ואפילו יכוון אתך. "תיאטרון בובות" של יהודית יחזקאלי . . בהצלחה דבי

feyoula

New member
לא יודעת אם עוד רלוונטי...

בכל מקרה, העברתי סדנה דומה שלקחה איזה כמה פגישות טובות. ממש כמו חוג. אז אני אשתף אותך במה עשינו אולי ייתן לך רעיונות, נתנו לילדים לאפיין לעצמם דמויות. כל אחד חשב מה בא לו ליצור ואז התחברו שם קבוצות. היה לי רביעייה שעשתה סבא וסבתא עם שני נכדים, זוג אחים שיש להם ינשוף וחתול וגם כאלו שלא התחברו ונשארו לבדם כמו סיני וליצן וכו'. אחרי שהם חשבו על הדמויות ויצרו אותם ביחד ובעזרתנו (עשינו בובות מקל עם ציר להזזת הראש), עשינו סיעור מוחות עם הילדים וחיברנו את כל הדמויות לאיזו הצגה אחת עם תוכן.השתדלנו לחבר גם את אלה שנותרו לבד לאיזה קונטקסט משותף.. אח"כ התחלנו לעבוד איתם על קצת דרמה. איך מדבר סבא, איך מדברת חתולה גם מילים וגם מיאו ועדיין נשמעת חתולה וכאלה. קצת עבדנו על הקול כי בתיאטרון כזה שהשחקן מתחבא מאחרי משהו צריך לדבר בקול רם וילדים לפעמים לא מודעים לזה והקהל לא שומע אותם. אז עשינו מן שיעור צעקות שכזה. הם גם ציירו לבד את התפאורה. בהתחלה הם עבדו בלי במה, אחד מול השני והראנו להם איך לגרום לבובה לעשות מה שהם רוצים או מה שמתאים לסיטואציה. כל פעם שסיימנו חלק, עשינו חזרה עליו עם החלק הקודם. לדוגמה, הפעלת הבובה בתוספת עם קולות ואח"כ בתוספת במה וכו' עד שנוצרה לנו הצגה ממש מקסימה. אני מצרפת לך תמונה. בהצלחה!

למעלה