שאלה על הפרת זכויות יוצרים (פתיחת אתר של הורא

danymaor

New member
שאלה על הפרת זכויות יוצרים (פתיחת אתר של הורא

שאלה על הפרת זכויות יוצרים (פתיחת אתר של הוראות הפעלה) - משהו דומה לזה : http://www.il-manual.co.il/
אני רוצה לפתוח אתר דומה ורציתי לשאול האם אני צריך לבקש אישור מהיצרנים בחו"ל (אני פותח אתר באנגלית) שאני משתמש ומחלק את ההוראות הפעלה של המוצרים שלהם. אני חושב שאין כאן פגיעה כי החוברות מחולקות בחינם וגם אני עוזר בפרסום שלהם אבל בכל מקרה אני לא רוצה לעבור על חוק זכויות היוצרים ואני לברר לפני.

John the Savage

New member
החוק וההגיון הם לא תמיד אותו הדבר

נראה הגיוני וצודק שהוראות הפעלה שמחולקות בחינם ומשרתות את לקוחות החברה ניתן יהיה להפיץ באופן חופשי ללא אישור, אבל החוק לא תמיד הולך לפי מה שהגיוני וצודק. חוברת הוראות הפעלה מכילה לרוב אלמנטים שנחשבים ליצירה, כולל הניסוח של ההוראות (ואפילו אם זה ניסוח עילג ...) והתרשימים, ולכן תחשב ליצירה מוגנת. מי שמעלה חוברת כזו לאתר ללא הרשאה מהיצרן/יבואן עובר על זכויות היוצרים. יכול להיות שרוב היצרנים יעלימו עין ולא יתבעו, אבל אם יהיה יצרן שיחליט לתבוע החוק יהיה לצידו.

רוב הסיכויים שכן

רוב הסיכוטיים שמדריך, או ליתר דיוק, מאמר הדרכה, הוא יצירה ולכן חזקה שהוא מוגן בזכויות יוצרים.
זה לא ודאי, מכיוון שלא כל טקסט הוא יצירה וניתנו כבר בארץ פסקי דין שקבעו שמסלולי טיולים ומדריך לזיפות גגות אינם יצירות הראויות להגנה ל זכויות היוצרים, מכיוון שאיחן בהם שום מרכיב של יצירתיות, אולם נראה שאלו משקפים חריגים ולא את הכלל.

למעלה