שאלה על הקמת מנופים.

felixr

New member
שאלה על הקמת מנופים.

איך מקימים מחדש מנוף בשלד של בניין שבנייתו הופסקה, ועכשיו מחדשים אותה? למשל במגדל עתידים, שבנייתו תחודש בקרוב? תודה על התשובה, מראש.

fireman

New member
אני תוהה מה הקשר לפורום כבאות?

ולשואל.... מנוף אפשר להרכיב בכל שלב של הפרוייקט מדובר בחלק נפרד, יחידה קונסטרוקטיבית עצמאית שאינה תלויה בבניין עצמו ובשלב שבו הוא נמצא למעט כאשר הגובה מעל 50 מטרים ונוצר צורך לעגון את המנוף למבנה.

Image of me

New member
אם התגובה שלי העירה אותך

אז עשיתי את שלי, בין אם פורום כבאות קשור לזה או לא

felixr

New member
לא הסברתי את עצמי טוב

בכוונה נתתי את הדוגמא של עתידים ולא של עזריאלי, למשל, כי שם המנוף מחוץ לבניין. אני התכוונתי למנוף שעובר בתוך הבניין שהוא בוהנ, ומסביבו יש "חור" בבניין (שכנראה ישאר ככה כדי שיכנס אור ואוויר לחניה) . כדי להקים מנוף חדש צריך להכניס את הבסיס של המנוף (היסודות של המנוף? הבסיס? איך קוראים לזה?) דרך ה"חור" שבבניין, זה קצת מסובך, בטח הרבה יותר קשה מהקמת מנוף באתר בנייה חדש, שאין בו בניין

fireman

New member
שום דבר לא קשה

ושום דבר לא בלתי אפשרי. כאשר מנוף מוצב בלב המבנה הוא נבנה על בסיס יצוק או על אלמנט קבוע של הבניין ולא על בסיס נייח\נייד רגיל - כמו מנופים שעומדים על מרפסות למשל. ה"חור" בו מותקן המנוף בד"כ הוא פיר המעליות ובד"כ מדובר בפיר גדול המחולק למספר מעליות מבחינת ההגבהה של המנוף אין בעיה כי המנוף מזין את עצמו בחלקים נוספים. הבעיה היא בפירוק כאשר צריך לפרק את כל החלק האופקי של הזרוע באמצעות מנוף נייד. כאשר זה קורה כבר מבצעים את כל הפירוק באמצעותו.

felixr

New member
תודה על התשובה, אבל

אם המנוף נבנה על בסיס יצוק זה רק מוסיף לבעייה לא? הרי הבסיס כבר קיים! אני מדבר על בניין שננטש כשהגיע לקומה השניייה, בערך. המנוף הישן פורק כמובן, וכ\עכשיו צריכים להרכיב מנוף חדש.

fireman

New member
אם הוא פורק הבסיס נשאר במקומו

יוצקים את הבסיס לתחתית הפיר והוא לא יוצא משם....לעולם.

למעלה