שאלה על הקשר בין גמישות למורי יוגה

רטוב22

New member
שאלה על הקשר בין גמישות למורי יוגה

כל המורים ליוגה שאני רואה גמישים יותר מהאדם הממוצע ולרוב ה-ר-ב-ה יותר מהאדם הממוצע... בתור בחור עם גמישות די רגילה שמתחיל לתרגל יוגה, האם אני אגיע לרמות האלה או שזה יתרון מולד? האם כדי להיות מורה ליוגה חייב להיות כזה גמיש ולדעת לבצע את כל התרגילים הקשים? זה לא נראה לי הגיוני שאימון יכול לשנות ככה סף גמישות של אדם בוגר, אז אולי כל מי שנדלק על יוגה ומחליט להתמסר לה זה בגלל שהוא גילה שהוא ניחן בכשרון גמישות יוצא דופן? מה אתם אומרים מניסיונכם?

הי רטוב

צריך לזכור תמיד שמטרת תירגול היוגה איננה גמישות או כוח רב בשרירים. אלו כמובן רצויים, שכן "נפש בריאה בגוף בריא" ויש במה להעמיק בכך. עם זאת, היוגה הינה מסע פנימה. היכולת להתבונן פנימה הינה קשה, והתירגול הפיזי, של האטה יוגה, מקל על תחילת הדרך - קל לנו להתבונן בגוף הפיזי שלנו, להתרכז ולחוש את התחושות הפיזיות שלנו כאן ועכשיו. ככל שמעמיקים במסע שהיוגה מזמנת לנו אנו מגיעים לרבדים יותר ויותר עמוקים ועוברים מעבר למערכת השלד והשרירים. גמישות, אם כן, איננה "תנאי" לא לתירגול היוגה ולא להוראתה (אני מלמדת יוגה והשפגט רחוק ממני מרחק רב........). הטריק פה הוא גמישות המחשבה. מורים ותיקים מאד אכן גמישים מאד במרבית המקרים, וזה לא תודות ליכולות מולדות וגם לא תודות לאימון הרב של הארכת השרירים, כי אם לאימון הרב המנטלי שהם מבצעים - גמישות המחשבה, יכולת ריכוז, יכולת התמדה, יכולת הרפייה (!!!!) הן המאפשרות את ההישגים המרשימים האלו. המשך לתרגל, ולאט לאט תראה איך נשמתך, ביחד עם המפרקים והשרירים, נפתחים.. בהצלחה!

anatina

New member
לדעתי

מורה ליוגה צריך להיות מאוזן נפשית, יודע לתת מעצמו, יודע להסביר ולקדם אחרים... דברים שאין להם קשר לפיזיות. עם זאת, יוגה מפתחת את הגמישות, ולכן מורים ליוגה, שמטבע הדברים עושים הרבה יוגה, בד"כ גמישים יחסית. זה לא אומר שצריך לבוא גמיש "מהבית", זה לא אומר שמי שלא גמיש לא יכול להיות מורה.

למעלה