שאלה על הרפורמה החדשה

avi0025

New member
שאלה על הרפורמה החדשה

היי, ראיתי שכעת יש דינוים בקנדה לגבי תהליך ההגירה ואכן יש סיכוי שיגבילו את המספר או יעלו את סך הנקודות הנדרשות. לכן חשבתי שאולי כדאי להזדרז. רמתי באנגלית היא בינונית ועוד מספר חודשים אני מתחתן. אם כיום אני מגיש את הבקשה אזי אני צריך להצהיר על מקסימום נקודות באנגלית כדי לקבל את ה-67. אם לעומת זאת אני מחכה מספר חודשים אזי אקבל את ה-4 נקודות על כך שאני נשוי לאקדמאית ואז אוכל גם להצהיר על רמה בינונית באנגלית. מה גם שהניסיון יראה יותר טוב כך שאוכל להראות שנתיים רצוף באותו מקום ולא אצטרך בשביל השנה הרביעית להסתמך על עבודות חלקיות (יש לי בכל מקום שנה ובשנה הרביעית יש לי חלקי עבודות שמרכיבות ביחד שנה). האם כדאי לחכות כך שעוד כמה חודשים אוכל להגיש את הכל מבלי לבלבל את קציני ההגירה או שכדאי למהר ולהגיש ומקסימום אח"כ לומר שהנתונים השתנו (נשוי וכ'ו)?

בזהירות המתבקשת וללא מחוייבות, הייתי אומר ש

שאם אתה בטוח בכך שאתם מתחתנים, להגיש כבר עכשיו בקשה רגילה כדי לעמוד בתור, ולכלול בה את בת זוגתך. זה שתעודת הנישואין תהיה מתאריך מאוחר יותר לא מעלה ולא מורידה, כי ממילא את המסמכים התומכים מגישים בעוד שנתיים שלוש, וגם את חישוב הנקודות המדוייק מבצעים אז. ואז אתה גם מגיש ניסיון עבודה עדכני, כל שאם תיאורטית יש לך 67 נקודות יחד עם בח"ל, עם מקסימום אנגלית ו 3 שנות ניסיון, זה בסדר. השינוי כבר בוצע, כלומר התקנות החדשות שעדיין לא התפרסמו חלות על כל מי שמגיש אחרי 1 במרץ, גם אם התקנות עדיין לא פורסמו. כך שהשיקול היחיד הוא להגיש מוקדם ככל האפשר כדי לעמוד בתור. ממילא הקנדים ייקבעו קריטריונים ויקפיצו בקשות מסויימות לראש התור מה שיאריך את ההמתנה לאלה שלא מוקפצים. אם יתגלה לך שמקצועך או מצבך מאפשרים הקפצה בתור לכשיתפרסמו התקנות, תוכל לכתוב להם מכתב ולבקש בצורה מנומקת הקפצה של התיק. בהצלחה.

זה ייקח זמן, אבל ברגע שהן תפורסמנה

אנו נקיים כאן אירוח שנודיע עליו מראש, של אמיר שובל, נסביר את המצב בחדש ונענה על כל השאלות. כבר עכשיו ברור שמה שהם ייעשו כניראה יהיה למיין את הבקשות המתקבלות מייד עם הגעתן על פי ה NOC של מקום העבודה האחרון או כמה אחרונים, או שהם ישנו את הטופס ויוסיפו קטגוריה שתאפשר למועמד להצהיר שהוא עונה על NOC מתוך רשימה שתפורסם וותעדכן מדי פעם, ומי שיש לו השכלה/מקצוע מרשימה של מקצועות נדרשים ייזכה לעיבוד מהיר. והאחרים ממקצועות אחרים? הם ידעו מראש שעליהם לחכות זמן רב. ייתכן גם שתימצא דרך לתת הודעות סירוב או שיועלה סף הניקוד ו/או ש NOC נדרש יקבל תוספת ניקוד. נצטרך להמתין ולראות, בכל מקרה מי שכבר בתור, מלפני מרץ, יכול להיות רגוע, בקתו תעובד על בסיס 67 נקודות, והסיווג הישן של NOC 0 A B

נכון, אבל מה יהיה עם אלו שהגישו לפני מרץ...

אם הבקשות שלהם עוד לא מעובדות והם דווקא כן עומדים בכל הדרישות החדשות שיעלו? הרי אותם לא ניתן להקפיץ...באיזה קצב יגיעו אליהם?

כניראה שכן אפשר יהיה להקפיץ

כמו שהיום מי שמקבל הצעת עבודה יכול לבקש להעביר את הבקשה למסלול של עיבוד מועדף, כך מי שיימצא זכאי לעיבוד מהיר לפי התקנות החדשות, יוכל או לבטל את התיק הותיק ולהגיש חדש, או לבקש להביר את התיק. נצטרך לראת את התקנות לכשייפורסמו, עד אז זה הכל ספקולציות, והן טובות כדי לנסות להעריך מה צופן העתיד אבל צריך גן לחכות לפרסום הרשמי המדוייק.

שאלה באותו הקשר...

לפי CIC התקנות החדשות הרי תקפות רק למגישי מרץ 08 והלאה. כלומר, מרגע זה הבקשות לא נכנסות לתור אלה עוברות סינון מיידי- דחייה שלילית של הבקשה או החלטה חיובית של הבקשה והמשך הטיפול בה ללא כל המתנה... אם כך, משתמע שכל המגישים לפני מרץ יתקעו בתור שלא כל כך ידוע מה יהיה איתו...הם יתעסקו רק בבקשות חדשות, ואנחנו נדחק עוד יותר אחורה גם אם אנו עומדים בקריטריונים הנידרשים??? אולי עדיף לשלוף את הבקשה כבר עכשיו, לקבל כסף בחזרה ולהגיש שוב כדי לקבל יחס מיידי?

למעלה