שאלה על הרצאה קשורת פאגאניזם

• פותח הנושא giri
  • פורסם בתאריך

giri

New member
שאלה על הרצאה קשורת פאגאניזם

שלום לחברי וחברות הפורום, שני גירי ואני חובבת קומיקס. בפסח אני מעבירה הרצאה על כותר קומיקס אהוב עלי, הנוגע עמוקות לתחום הכישוף. אני נמצאת בשלב מתקדם של איסוף חומר, כאשר המטרה היא להתחקות אחר המקורות המיתולוגיים והסיפורים המקוריים מהם שאב הכותב את השראתו. מצאתי חומר רב באנגלית, ואני עכשיו בעיצומה של קריאה ארוכה ומתישה ומחקר, וזמני מתחיל לאזול. שאלתי היא : האם ניתן להשיג חומרים בעברית? ואם להוריד את השאלה לקרקע, נושא ההרצאה הוא הקומיקס DAWN, שהדמויות הראשיות בו הן : Dawn הנקראת גם אורורה (ועוד שבעה שמות בערך...) - אלת הלידה והלידה-מחדש, אליה מכשפות מתפללות (אין לי מושג כמובן אם יש קשר למציאות..?) מאהבה,Cernunnos, האל בעל הקרניים, אל המוות. אלוהים, השטן, ועוד כמה דמויות מרתקות, וגם מכשפות בנות ימינו, שכל רצונן לעסוק בשקט בטקסיהן ולימודיהן, אלא שהן נרדפות ע"י שליחיו של לוציפר. אני מחפשת את המקורות לדמויות בספרות מקור - מיתולוגיה, ספרי כישוף, אגדות עם ועוד. אם למישהו יש טיפ ויכול לעזור לי להתכוונן - אהיה אסירת תודה. יום מצויין! נ.ב. ג'סטין, אתה ממש איש אשכולות, הא?

TheBlueOne

New member
שלום וברוכה

המממ Dawn כפי שאת מציינת נשמעת לי כמו הקטה. פטרונית המכשפות, אלת המאגיה והכישוף. תפיסות מסויימות מציגות אותה בארבע (שלוש?) צורות שונות, ילדה, אישה, מקוננת (יכול להיות ששכחתי/התבלבתי בצורות..)- אני בטוח שארדן או כרמית יוכלו להרחיב בנושא. כמןו כן קיימים מב' אתרים טובים בעברית- אותם תוכלי למצוא בקישורי הפורום. הממ אם תהיי יותר ספציפית בשאלות אני בטוח שנוכל לנסות ולעזור לך במחקר. כמו כן מומלץ לקפוץ לפורום השכן "מאגיה וכישוף". בהצלחה.

ToryMaster

New member
שום לקפוץ אלינו

מה אתה עושה ממנה יו יו

מורגיין

New member
כי אסור לטרטר לקוחות בין מוקדים?!?!

אולי כדאי להפעיל נוהל נורה אדומה? אני חושבת שהעבודה בשירות לקוחות מתחילה לעלות לי קצת לראש... טורי מאסטר, בבקשה קחי לך איזה נשימה ארוכה או שתיים...

לא...

כי כבר הייתה במאגיה וכישוף, עזרנו לה עד כמה שיכולנו, וחלק מהעזרה שלנו הייתה להפנות אותה לכאן. קצת מגוחך לעשות ממנה כדור פינגפונג לא? יעלי לא צריכה נשימה עמוקה.. היא רגועה

מורגיין

New member
טוב לא הבנתי נכון ../images/Emo13.gif

ההצעה נראתה לי במקומה (אחרי הכל לא עולה כסף לשאול גם שם) אבל אם הוא כבר היה שם באמת אין סיבה!

gwizard

New member
הנה לך כמה קישורים.....

DAWN באמת נשמעת כמו הקאטה, אך יש גם קשר לדיאנה ואראדיה מ-"אראדיה". את אראדיה תוכלי למצוא כאן בתרגום לעברית: קישור לאראדיה על קרנונוס תוכלי לקרוא כאן: קישור לקרנונוס ועל מכשפות בנות ימינו, תוכלי לקרוא בפורום זה ואחרים, כמובן
אלון.

Justin Angel

New member
אהלן

המלצות לחומר בתחום הפאגאניות בעברית: 1. האתר של כרמית. 2. מאמרי הפורום. הכי חשוב שמכינים הרצאה כזאת זה למקד אותה כמה שניתן. כרגע את צריכה להכין רשימת עניינים למחקר. מה הנושא שהכי הרבה חוזר על עצמו בקומיקס? איזה מוטיבים\קונספטים בעלי אופי דתי\רוחני? איזה Catch phrases עולים לך לראש? ("קרונונוס", "אלת המכשפות") וכל שאלה אחרת שרלוונטית למצב. התוצאה המבוקשת היא רשימה מבלוגנת יחסית, אבל שמכילה קצוות חוט. אחרי שהחלטת על איזה נושאים את רוצה לחקור ובתקווה להציג בהרצאה - מגיעים לשלב ליקוט חומר. חיפושים ממוקדים בגוגל יעזרו, אבל אפשר גם לתלות כאן את רשימת העניינים למחקר ומשם אנחנו נוכל לעזור. מכאן את אמורה לצאת עם רשימת קישורים למאמרים (או ספרים) אשר מבוססים על קצוות החוט שדלית קודם לכאן. משם הלאה נותר רק לתעדף את מקורות המידע לקריאה ולהכין את ההרצאה. אם את צריכה עזרה אישית (הכוונה, לימוד או כל דבר) את יודעת את המספר.

giri

New member
את זה עשיתי כבר לפני יותר מחודש

אני עכשיו בקצוות. זו הרצאה קצרה להפליא (קיבלתי חלון פאתטי של שעה, כולל זמן פציעות ושאלות) וחלק ניכר ממנה "יתבזבז" על הכרת היקום של DAWN, שהוא מושא ההרצאה. מבחינתי, השאלה שהעליתי היא כבר פינה בהרצאה שלי, אבל אני חוששת שבלי לחרוש כמה וכמה מאמרים על וויקה (ועוד נושאים) אני אגיע לפינה הזו מחוסר ידע. וזה לא שקשה לי להמציא שטויות, אבל בחייך... הרי זה לא יהיה רציני אם אני לא אלמד מספיק לפחות על מנת לענות על רוב השאלות התועות שעלולות לעלות. כל פעם שאני בשלב הזה של המחקר - לקרוא עשרות עמודים בשביל שלוש דקות הרצאה - אני שואלת את עצמי שוב למה החלטתי להרצות. נו, מילא.

giri

New member
נ.ב. יש גם צד חיובי לכל הקריאה הזו

אלו חומרים שלא נחשפתי אליהם בעבר ועלי לומר בתור משקיפה מבחוץ שהם פשוט מרתקים. הרעיונות שמועלים במאמרים שקראתי עד כה מוצאים חן בעיני, ובתור מחקר - זה אחלה מחקר מעניין. ותודה לכל מי שנתן קישורים!

RainBird

New member
נשמעת בהחלט כמו הקטה ../images/Emo9.gif בניגוד לתיאור של הקטה היום כאישה זקנה, הקטה הקדומה הייתה צעירה ויפה למרות שהיא תמיד נראתה קרירה ומאיימת. היא אלת הכישוף והמאגיה והצמתים היא אחראית גם על השערים בין עולם המוות לעולם החיים, היא אוחזת סכין שבה היא חותכת את חבל הטבור וגם את חבלי הנשימה האחרונים. היא הלידה והמוות. האיזכור הראשון שלה היה בתארקיה אם אני לא טועה, ומשם היא הפכה לאלת הלידה המצרית בעלת פני הקרפדה (הקט) ומשם עברה ליוון ולרומא בתור דמותה של מלכת הלילה, מסתובבת בצמתים של האנרגיות כשהיא מלווה בכלבי רפאים איימתניים. אפילו שייקספיר מזכיר אותה כפטרונית המכשפות במקבת', שם היא נוזפת במכשפות על זה שהם לא הביאו לחורבן את מקבת' מתחילה ולא הוזמנה לקחת חלק בשלל. (גישה נוצרית כמובן, אבל איזכור יחסית מודרני). כיום אנשים רואים את הקטה כאישה מבוגרת כי מנסים לשלב אותה בשילוש האלות (רעיון חדש יחסית) של עלמה, אם וזקנה. כשהיא הזקנה. הקטה היא אלת הכישוף היחידה שידוע לי אליה מאזור אירופה דווקא, מלבד ארדיה שהיא ישות "טרייה" יחסית. ניתן גם להבין שאותה דמות צעירה שמתוארת בסיפור היא פרספוני דווקא ומדוע? כי פרספונה נחטפה על ידי האדס והיא שולטת על פריחת הפרחים באביב ובסתיו, ובקיץ ובחורף היא נמצאת בשאול. אז כאן קשר של מוות ולידה מחדש קצת יותר ברור מזה של הקטה- אבל יכול להיות שאותה דמות מבוססת על מספר דמויות ולאו דווקא על אחת. איך Dawn באופי? נחמדה? קשה? צינית? זה יעזור יותר לכוון לאופי של האלה המקורית. אם יש כזאת. בכל אופן, אני כוהן של הקטה, אבל מכשפות נבחרות או בוחרות אלים רבים. לא רק אותה. ארדן.

windflute

New member
למה הקטה?

כשהשואלת כתבה בפרוש שמדובר על אלת השחר אורורה הרומאית, המקבילה לאלה איאוס - אלת השחר היוונית. נכון, הקטה נחשבת פטרונית מכשפות כיום, ונכון שאני לא יודעת עליה הרבה, ונכון שהרבה מאיתנו אוהבים אותה מאוד... אבל רק בגלל שזו האלה שאנחנו הכי אוהבים? רק בגלל שהיא הפטרונית של הרבה מאיתנו? אני מציעה לבדוק באתר הזה לגבי איאוס (EOS) או אורורה (Aurora) אלת השחר בפנתאון הקלאסי. לגבי קרנונוס - אני חושבת שלפני שהפך לאל הראשי של הרבה מסורות וויקאניות, הוא היה אל קלטי.. אבל אולי אני טועה. בכל מקרה הוא אל שקשור אל החי והצומח ודמותו מוצגת לרוב כראש עם קרניים.נדמה לי שדמותו נוצר גם "ג'ק הירוק" וגם האל פאן. אולי הסופר השתמש בחומרים מתחום התיאולוגיה הפגאנית (והבנתי שגם הנוצרית - לוציפר וכד') ובחר בשמות שיתאימו לדמויות שלו, אבל השאיר את הסיפור כסיפור פנטזיה (אורורה לא היתה אלה חשובה מאוד, גם בתקופת יוון ורומא, כך שיכול להיות שהוא משתמש בשם זה אבל בעצם שואב את קווי דמותה מאלות פופולריות יותר כיום... כגון הקטה :) ) אוי, יצא מבולבל.. יום קסום שיהיה לך, ~O~ שחר

RainBird

New member
אמרתי שסביר להניח שזה כמה אלות מעורבבות עם תפקידה של הקטה. אגב, היא בכלל לא אלה פופלארית, היא אלה קשה יחסית ולא קל לעבוד איתה. היא לא גיאה שמלאה אהבה אימהית או אלות נערות אחרות ששמחות לתת יד. היא תעביר את המכשפה גיהנום כדי שהיא תלמד על עצמה את האמיתות שביקום (וגהינום עברתי..) ארדן.

windflute

New member
ארדן

לזה בדיוק התכוונתי בהודעה הקודמת, והינה זה קורה שוב. אמרתי שהקטה היא אלה פופולרית. זאת אומרת, יש לה הרבה מאמינים (לפחות בפורום הזה). לא אמרתי שהיא אלה קלה, נחמדה או עם עיניים ירוקות. בהודעה ששלחת לא התייחסת למה שאמרתי, אלא למה שחשבת שאמרתי. דבר דומה קרה לדעתי כשענית לgiri. אני מסכימה עם מה שכתבת בהודעה, though. ימים נפלאים של הנאה, ~O~ שחר

למעלה