שאלה על הרתחת חלב

שאלה על הרתחת חלב


אני חולת קפה אבל אין לי מכונה.
בד"כ שותה מה שנקרא נס,שחור + חלב.
ברצוני לשאול לגבי בתי הקפה, שמתי לב שהקפה חם
אך לא רותח
האם ייתכן שהחלב לא מורתח לגמרי כלומר ב 100 מעלות?
ואיך הוא יוצא סמיך?
(כלומר למה אצלי בהרתחה על הגז לא יוצא סמיך ואני צריכה להקציף
אותו בפרקולטור ואז הוא כמו חלב של בתי קפה

תודה מראש
 

dudi4321

Active member
מחממים את החלב. מחממים מראש גם את הכוס.

לי אין סבלנות, אז שופך חלב קר לקפה ושותה אותו פושר.
 

blzvi

Active member
לא מרתיחים חלב

פיסטור נעשה עד 72 מעלות ,מעבר לזה החלב מתפרק ומאבד את המירקם .
אולי בבתי קשה משתמשים בחלב שמן 9%
 
אתה רציני? לא הייתי מעלה על דעתי

מכיון שהטעם ממש טוב והקצפת סמיכה.
זו ממש הפעתה.
 

dekeltal

New member
הקצפת חלב

כמו שכתבו מעלי, חלב לא מרתיחים, כי בטמפרטורת רתיחה הוא נשרף ומקבל טעם רע. הוא יוצא סמיך כי בתהליך ההקצפה מחדירים לתוכו בועיות אויר (תהליך די דומה ליצירת קצפת משמנת למשל, רק יוצא פחות סמיך) - מה שלא קורה כשרק מחממים אותו על הגז. אם יש לך מתקן שמקציף (דרך אגב, אני די משוכנע שזה לא פרקולטור
) הוא עושה תהליך דומה של החדרת אויר לחלב - רק בטכניקה אחרת.
 
כן פרקולטור

אין לי מתקן מקציף חשמלי.
יש לי פרקולטור ידני ואחרי שאני מרתיחה חלב אני מעבירה לפרקולטור ומקציפה
שמתי לב שעם חלב 3% זה יוצא ממש קצפת טובה
ועם חלב 1% חצי קצפת.
אני מבינה שצריך לא להרתיח (הבעיה שאני אוהבת רותח

תודה
 

dekeltal

New member
למדתי דבר חדש

חלב שמן אכן "מחזיק" את ההקצפה טוב יותר.
לגבי הפרקולטור - יש מצב שלמדתי דבר חדש. איך בדיוק את משתמשת בו כדי להקציף חלב?
 
אז ככה

https://www.google.co.il/search?q=פ...2Fwww.monitin4u.co.il%2Fpage34628.asp;340;340
רק נוודא שאנחנו מדברים על אותו דבר כן?
המיכל השקוף עם הידית והמססנת+רשת.
אחרי הרתחת חלב אני מעבירה למיכל את החלב
סוגרת מכסה, ומעלה ומורידה מהר מהר את הידית
וזה ממש מקציף.
אגב עדיף לשים עד חצי המיכל , כך לא נשפך
ויוצא ממש טוב.
 
אוקיי. לא ידעתי שכך נקרא

גם בגוגל כותבים "פרקולטור" וזו התוצאה.
תודה .
עכשיו נשאלת השאלה, מה זה פרקולטור?
זה המיכל ששמים בו את הקפה ומרתיחים על הגז?
 

blzvi

Active member
פלאנג'ר מילולית זה פומפיה אז בכל זאת עדיף להשתמש במינוח

french press
המכשיר הראשון שצץ בארץ (כ 30 שנה ) היה תוצרת Bodum וכך אני קורא לו .

 

blzvi

Active member
פרקולטור

בסרטים מארה"ב,קונוס של פילטר שמניחים בו קפה טחון ושופתים עליו מים רותחים ,והקפה מטפטף לכלי מלמטה.
בקיצור קפה דלוח ,זה קפה אמריקאי.
 

dudi4321

Active member
להקצפה של קפה חם (לא מרתיחים)

יש פלאנג'ר כמו בוכנה שמפמפמים והחלב יוצא אורירי.
יש גם מקציף ידני על בטריות זול ומאד מאד נוח להקציף איתו.
 
בדיוק. הפלאנג'ר מאד טוב.

המקציף הידני, זה עם העיגולד
לא מוצלח לדעתי.
כמו שקיבלתי כך נתתי.
הפלאנג'ר מעולהההההההההההה בייחוד עם חלב 3%
יאמייייייייייי
 
למעלה