שאלה על השאלות של כולנו

שאלה על השאלות של כולנו

זה מיועד יותר לאמהות שעברו יותר משתי לידות (כתבתי בהתחלה אמהות לשני ילדים אבל מי שיש לה תאומים אין לה ת הנסיון שאליו אני מתייחסת) אני רואה שרוב השאלות פה הן "באיזה גיל צריך..." או "מתי מומלץ..." וכו´. אני, עם ספיר, הלכתי לפי הספר. עם כפיר אני הולכת לפי החוש, וזורמת איתו ועם הרצונות שלו. הוא התחיל לטעום מחיות בגיל 3 חודשים. הוא התחיל לאכול דייסת קורנפלור בגיל חודשיים כי לא הספיק לו רק פורמולה. הוא התחיל לשתות מים לא מורתחים מבקבוקים לא מורתחים בגיל חצי שנה. האם עם הילד השני והלאה באמת הייתן פחות לחוצות וידעתן יותר לזרום עם הילד, או שאני יותר מדי רגועה? לכפיר זה כנראה טוב, כי הוא גדול ובריא ושמח. עכשיו הוא בן 8 חודשים, עוד לא יושב יציב (ולא מתיישב מעצמו, רק כשאני מושיבה אותו כמו שהפיזיותרפיסטית אמרה לי), ואין לו שיניים, והוא נורא מנסה לגנוב לי אוכל מהפה, ואם אני אוכלת הוא צועק ומלקק את השפתיים ומראה לי שהוא רוצה גם. מה אפשר לתת לו מהמזון שלנו? (עם לחם מעוך הוא לא מסתדר. עם ביסקוטים כן, אבל הוא ממש מנסה לקחת את מה שאני אוכלת).

יערולה

New member
אם את רגועה מדי, אז אני ממש שאננה

ירין הפסיק לשתות מים רתוחים בגיל 9 חודשים, בקבוקים ופטמות הפסקתי להרתיח בערך בגיל חודשיים. את הבקבוקים של לירון הרתחתי רק לפני שימוש ראשון, ואת הפטמות (אני מניקה ורק לפעמים הוא מקבל בקבוק) ואת המוצצים, מתי שאני זוכרת. (בערך פעם בשבוע, לפעמים פחות. אני לא יודעת אם זה טוב-לא טוב, אבל ככה זה אצלי וככה טוב לנו, והילדים בריאים
בקשר לאוכל ששאלת, ירין בגיל 7 וחצי חודשים אכל הכל מכל (מלבד כמובן דברים שאסורים, כמו ביצה, תותים, דבש). נתתי לו את הכל חתוך קטן קטן כדי שלא יחנק והוא לא נחנק ושוב
יש ירקות קפואים של סנפרוסט שהם מעולים כאוכל אצבעות, פסטה, אורז (זהירות, מאד מלכלך את הרצפה) חטיפי עוף ועוד המון המון. אם הוא רוצה תתני לו, אין סיבה שלא. דרך אגב ירין בגיל שבעה וחצי חודשים כבר לא היה מוכן לשמוע על מרוסק, רק אוכל אצבעות. אבל מסקנה אחת מילד שני יש לי, את יותר ויותר ויותר רגועה וכמובן זה משפיע על הכל. אמרו לי שילד שלישי, רק משקים אותו והוא גדל, שכבר לא נלחצים מכלום, אז יש למה לצפות בהמשך. ביי וכיף לראותך פה לפעמים, ניפגש מחר? אני רוצה לראות אתכם כבר. יערה ירין ולירון

את יכולה לתת לו ירקות מבושלים

רכים, שאפשר לתפוס ביד, כמו קישואים, גזר, אפילו תפו"א שזה מעט מתפורר, אבל אנחנו לא מצפים שהם יאכלו וישארו נקיים. אורז, קוסקוס - בלי קשר לשיניים, תומר פשוט תופס חופן ביד ומכניס לפה (חצי מתפזר בדרך) ולא משתמש בשיניים כדי לאכול את זה, אז גם כפיר יכול. אם הוא יושב כשאת מושיבה אותו, את יכולה לשים אותו בכסא אוכל ולשים לפניו את המאכלים שציינתי. זה מה שעולה לי בראש כרגע. ובנוגע לשאלה הראשונה - תומר הוא הראשון שלי, אז אין לי תשובה מדויקת, אבל אני יכולה לראות שבאופן כללי ביחס למי שהן אמהות בפעם ראשונה, אני די פתוחה ולא נלחצת, ומאפשרת לתומר להתנסות בדברים שבטיפת חלב לא מרשים, הוא כבר אוכל ביסקויטים מגיל 7 חודשים, ביצה מגיל 8 חודשים, ובכלל בגילו הפעוט (10 חודשים וחצי) הוא אוכל כבר הכל, חוץ מדברים מסוכנים וחונקים, וממיצים ממותקים.

למעלה